Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη οι αρετές του ανθρώπου είναι 15

Η επιχειρησιακή τελειότητα είναι μια μορφή προσωπικής τελειότητας . Δημιουργείται – παράγεται από ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Διατηρείται από ανθρώπους που υποστηρίζονται σε αυτά που κάνουν από μια κουλτούρα που τους σέβεται και τους γαλουχεί με τις βασικές ιδιότητες της ανθρώπινης συμπεριφοράς 
( διανοητικά , ψυχικά , αισθητικά , ηθικά ) .

Έχουμε μια τάση να μην ψάχνουμε τα πράγματα πολύ ως άνθρωποι. Έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος σε όλες τις κοινωνίες. Κοιτάμε γύρω και επιθυμούμε να αντιγράψουμε τις καλύτερες πρακτικές  που μοιάζουν να φέρνουν αποτελέσματα και προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε στην δική μας περίπτωση. Δεν αναλύουμε το γιατί δουλεύουν καλά εκεί που δουλεύουν, ούτε την ανθρώπινη διάσταση αυτών που την εφαρμόζουν. Έτσι ξαφνιαζόμαστε όταν δεν φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα και σε μας. Αρχίζουμε να νομίζουμε ότι δεν είχαμε κίνητρα ή ότι κάναμε τεχνικού τύπου λάθη.

Χρειάζεται να σκύψουμε μέσα μας. Χρειάζεται να ξανά - σκεφθούμε τις παγκόσμιες σταθερές που εξασφαλίζουν επιτυχία. Δεν γίνεται να είμαστε δημιουργικοί και δραστήριοι αν δεν έχουμε στηριχτεί σε έδαφος που είναι εύφορο και πλούσιο στο κατάλληλο λίπασμα. Η σοφία για το που στηρίζεται η ανθρώπινη ευτυχία είναι το αίμα για κάθε τι που επιχειρούμε να κάνουμε. Οι σκέψεις των πιο σημαντικών ανθρώπων που πέρασαν από τον κόσμο αυτό μπορεί να βοηθήσει και να καθοδηγήσει. Η αλήθεια, η καλοσύνη, η ομορφιά, η ενότητα. Αυτά είναι τα βασικά που χτίζουν μια θετική ανάπτυξη και καλές σχέσεις. Ένας σοφός άνθρωπος δεν έχει όλες τις απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις, ξέρει όμως να απαντάει στις σωστές ερωτήσεις.

Όταν οι άνθρωποι εργάζονται σε περιβάλλον που δεν προωθεί την δικαιοσύνη και την ευγένεια, πέφτουν σε μια κατάσταση αυτό-προστασίας. Σαν χελώνες μπαίνουν στο καβούκι τους και κρύβονται. Δεν ρισκάρουν να ψάξουν πιο βαθιά τα προσωπικά τους ταλέντα, αισθάνονται φόβο και αδιαφορία που μπλοκάρουν την ροή θετικής ενέργειας που θα μπορούσε να διοχετευτεί στην εργασία και την προσωπική τους ζωή.

Μια ζωή άχρηστη είναι ένας πρόωρος θάνατος. Όλοι θέλουμε και μπορούμε να συνεισφέρουμε σε κάτι. Ακόμη και σε κάθε μας σχέση θέλουμε να νιώθουμε ότι βάζουμε κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό η ανεργία είναι κατάρα. Γι’ αυτό και η πρόωρη συνταξιοδότηση δημιουργεί προβλήματα .

Έχει παρατηρηθεί ότι αν σε μια οικογένεια, τα παιδιά αναλάβουν κάποιες ευθύνες ( αρχικά λίγες αλλά που σταδιακά μπορεί να μεγαλώνουν ) σχετικά με την λειτουργία του σπιτιού, ανεβάζει την ποιότητα της συνύπαρξης και στερεώνει καλύτερα τις σχέσεις των μελών. 

Οι άνθρωποι από τη φύση τους είναι δημιουργοί ιδεών, ψάχνουν να πετύχουν κάτι και το μυαλό τους λύνει προβλήματα ( έστω και απλά καθημερινά ).

Κατά τον Αριστοτέλη και άλλους αυτές είναι οι αρετές ενός σωστού ανθρώπου :

Κουράγιο, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Αλήθεια, Φιλικότητα, Καλοί τρόποι, Αυτοπειθαρχία, Τιμιότητα, Αξιοπιστία, Συν-εργατικότητα, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Επιμονή, Δέσμευση, Χιούμορ.

3 είναι τα μοντέλα της τελειότητας.

1) Το πρώτο μοντέλο τελειότητας έχει ρίζες στο δυτικό τρόπο σκέψης και είναι η νίκη.
2) Το δεύτερο μοντέλο τελειότητας είναι να είσαι καλύτερος από ότι ήσουνα χθες.
3) Το τρίτο μοντέλο τελειότητας έχει γίνει όλο και περισσότερο δεκτό. Είναι της συνεργασίας.

Το τρίτο μοντέλο είναι να δώσετε την ευκαιρία σε κόσμο, να γίνεται καλύτερος. Να ξεπερνά τον εαυτό του. Με αυτή την πρακτική βρίσκεστε κοντά στην αρετή σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, και αγγίζετε το τέλειο.



21dreamlife


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα