Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έκλειψη 15ης Απριλίου: η ισορροπία ανάμεσα στο «εγώ» και το «εμείς» απειλείται

Από τη Δήμητρα Ντόβα
Εικόνα
Η Νέα Σελήνη, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στο ζώδιο του Κριού, έδωσε το στίγμα και αποτέλεσε το εφαλτήριο, -«δυναμιτίζοντας» το πλανητικό σκηνικό-, για τις επερχόμενες εκλείψεις που πραγματοποιούνται τον Απρίλιο, ένα μήνα, που θα χρειαστεί να έχουμε «γερά νεύρα», υπομονή, αντοχή και πίστη για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.
Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, σχηματίζεται στις 15 Απριλίου, στις 9:42 π.μ. ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για μια Ολική Σεληνιακή Έκλειψη (Total Lunar Eclipse), που γίνεται στην 26η μοίρα του άξονα Κριού- Ζυγού, και έρχεται να εντείνει την ανάγκη για «ισορροπία» ανάμεσα στον εαυτό μας και τους άλλους, μια ισορροπία, η οποία θ’ αποδειχθεί εύθραυστη και θα κινδυνεύσει…

Η συγκεκριμένη Σεληνιακή Έκλειψη/Πανσέληνος, ανήκει στον κύκλο Saros S122, θ’ αποτελέσει την 56η έκλειψη του συγκεκριμένου κύκλου Saros, ο οποίος ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου του 1022 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2338.
Εικόνα
Στο χάρτη, βλέπουμε ότι οι δείκτες της έκλειψης, -η Σελήνη κι ο Ήλιος-, βρίσκονται στον 5ο και 11ο οίκο αντίστοιχα, ενεργοποιώντας θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις μας με τους άλλους, τις κοινωνικές επαφές και τον κοινωνικό μας κύκλο, τις φιλίες, τη δημιουργικότητά μας, την αγάπη που «δίνουμε» και δεχόμαστε.
Ο Ήλιος στον Κριό, εκφράζει το αίτημα να ηγηθώ, να είμαι «μπροστά» με οποιοδήποτε κόστος, ενώ η Σελήνη στο Ζυγό (Κυβερνήτης του Ωροσκόπου), έχει την ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης και εκτίμησης από τους άλλους. Οι δύο αυτές πλευρές σου, θα «παλέψουν» μέχρι «τελικής πτώσεως» το επόμενο διάστημα και από ‘σένα εξαρτάται αν θα βγεις μπροστά και θα μιλήσεις για όλα αυτά που σε «καταδιώκουν» και δε σ’ αφήνουν ν’ αναπνεύσεις, -κινδυνεύοντας να φανείς εριστικός και εγωκεντρικός στους άλλους-, ή θα προσπεράσεις ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα που σε φθείρουν, θα κοιτάξεις αποστασιοποιημένα και θα μείνεις αμέτοχος, γιατί η «ρήξη» στις σχέσεις σου είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να διαχειριστείς χωρίς συναισθηματικό κόστος.
Εικόνα
Η έντονα συναισθηματική, -κι όχι μόνο-, έκλυση ενέργειας που θα προέλθει από τη συγκεκριμένη έκλειψη, καταδεικνύεται άμεσα κι από το σχηματισμό του Μεγάλου Σταυρού (Grand Cross) στα Παρορμητικά ζώδια που σχηματίζεται, κι ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την έκλειψη. Ο σχηματισμός του Μεγάλου Σταυρού, ενέχει «συγκρουσιακό» χαρακτήρα, την αίσθηση απολυτότητας και του έντονου θυμού. Οι πλανήτες που συμμετέχουν σ’ όλη αυτήν την «υπερφόρτωση δυναμικής» στο χάρτη της έκλειψης, είναι ο Δίας στον Καρκίνο, ο Ανάδρομος Άρης στο Ζυγό, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, ο οποίος έχει «παγώσει» την πορεία του καθώς γυρίζει και πάλι Ανάδρομος, ο Ουρανός κι ο Ερμής στον Κριό. Οι οίκοι που θα σχηματιστεί ο Μεγάλος Σταυρός (1ος, 5ος, 7ος, 11ος) στο χάρτη της έκλειψης, σχετίζονται άμεσα με το «εγώ» και το «εμείς», με το «ατομικό» και το «συλλογικό», με το ρήμα «είμαι» σε όλα τα πρόσωπα.
Το ζητούμενο της αντίθεσης Δία-Πλούτωνα, είναι η αναμόρφωση της καθεστηκυίας τάξης, η αναδιάρθρωση όλων των συστημάτων του παρελθόντος, η αλλαγή στη «βάση» που μέχρι τώρα νιώθαμε ασφαλείς, η επέκταση μέσω της ριζικής μεταμόρφωσης των συνθηκών που ήδη διαμορφώσαμε στη ζωή μας και δε μας άφηναν να προχωρήσουμε.
Η αντίθεση Ουρανού-Άρη, έρχεται να «διαλύσει» σχέσεις που έχουν φθαρεί, ν’ απελευθερώσει από τα ασφυκτικά ατομικά και κοινωνικά πλαίσια, να επιφέρει ξαφνικές μεταβολές εκεί που δεν το περιμένουμε, να πυροδοτήσει τον «εκρηκτικό μηχανισμό» που θα οδηγήσει στην έκρηξη.
Ο Ερμής από το ζώδιο του Κριού, εμπλεκόμενος στο δύσκολο αυτόν σχηματισμό στο χάρτη της έκλειψης, δείχνει την «επικινδυνότητα» που θα έχουν τα λόγια μας τις επόμενες μέρες. Θέλεις να μιλήσεις για όλα αυτά που κρατούσες μέσα σου μέχρι τώρα, να μιλήσεις χωρίς να σκεφτείς, να πεις λόγια που κάτω από άλλες συνθήκες, δε θα τολμούσες. Μην το κάνεις τώρα, γιατί ο κίνδυνος να πληγώσεις και να πληγωθείς είναι μεγάλος.
Η Αφροδίτη, στο ζώδιο της έξαρσής της και σε αποκλίνουσα σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, θα βοηθήσει να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις και να εξιδανικεύσουμε ανθρώπους και σχέσεις. Καλό είναι ν’ αποφύγουμε εκκινήσεις στο συναισθηματικό τομέα τις επόμενες μέρες.
Οι «πολεμικές συρράξεις» στις διαπροσωπικές σχέσεις θα υπάρξουν, αλλά δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις στρατόπεδο. «Πολέμησε» ειρηνικά, διαμαρτυρήσου, διαχειρίσου τις καταστάσεις που θα προκύψουν με διπλωματία. Διανύουμε περίοδο εκλείψεων, των οποίων η επιρροή έχει ήδη ξεκινήσει, κι αλλαγές που θα ενεργοποιηθούν για τον καθένα από εμάς θα έχουν, είτε θετικές προεκτάσεις είτε θα γίνουν για να κατανοήσουμε τα «λάθη» μας και να τα διορθώσουμε.
Επηρεάζεσαι περισσότερο από την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη αν:
• Ανήκεις στα Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) του τρίτου δεκαημέρου.
• Έχεις προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των Παρορμητικών με +/- 2 μοίρες ανοχή.
• Έχεις Ωροσκόπο στα Παρορμητικά ζώδια, στη μοίρα που πραγματοποιείται η έκλειψη με +/- 2 μοίρες ανοχή.
Επηρεάζεσαι περισσότερο από το Μεγάλο Σταυρό του Απριλίου αν:
• Ανήκεις στα Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) του δευτέρου δεκαημέρου.
• Έχεις προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 14η μοίρα των Παρορμητικών με +/- 2 μοίρες ανοχή.
• Έχεις Ωροσκόπο στα Παρορμητικά ζώδια, στη μοίρα που θα σχηματιστεί ο Μεγάλος Σταυρός με +/- 2 μοίρες ανοχή.
Καλό Πάσχα σε όλους/-ες με υγεία και ψυχική δύναμη!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα