Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μελέτη Της NASA Συμπεραίνει: 'Οταν Ο Πολιτισμός Θα Τελειώσει...Δεν Φαίνεται Να Είναι Αρκετά Καλό Για Μας!!!



nasa, μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα, όταν, τον πολιτισμό, τη θέληση, τέλος, και, είναι, όχι, ψάχνει, καλό για μας,

Ο Πολιτισμός υπήρξε πραγματικά σπουδαίος όσο διήρκεσε, έτσι δεν είναι; Κρίμα που δεν πρόκειται να υπάρξει για πολύ καιρό ακόμη. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, μας έχουν απομείνει μόνο μερικές δεκαετίες πριν,  σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, επέλθει η κατάρρευση.
Η μελέτη, που συντάχθηκε από την εφαρμοσμένη μαθηματικό Safa Motesharrei, του Κέντρου  Εθνικής κοινωνικοπεριβαλλοντοντικής Σύνθεσης, σε συνεργασία με μια ομάδα φυσικών και κοινωνικών επιστημόνων ,  εξηγεί ότι  ο σύγχρονος πολιτισμός είναι καταδικασμένος . Και δεν κατηγορεί μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ολόκληρη τη βασική δομή και φύση της κοινωνίας μας.
Αναλύοντας πέντε παράγοντες κινδύνου κατάρρευσης της κοινωνίας (πληθυσμό, κλίμα, νερό,  γεωργία και  ενέργεια), η έκθεση αναφέρει ότι η απότομη πτώση των πολύπλοκων κοινωνικών δομών μπορεί να ακολουθήσει όταν αυτοί οι παράγοντες συγκλίνουν στο σχηματισμό δύο σημαντικών κριτήριων. 

Η μλέτη της Motesharrei λέει ότι όλες οι κοινωνικές καταρρεύσεις κατά τα τελευταία 5.000 χρόνια είχαν σχέση τόσο με «την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων» όσο και με «την οικονομική διαστρωμάτωση της κοινωνίας σε Elites[πλούσιους] και Μάζες (ή" Θνητούς " ) [φτωχούς]. " Αυτή η "Elite"  περιορίζει τη ροή των πόρων που είναι προσιτοί στις «μάζες», συσσωρεύοντας πλεόνασμα για τον εαυτό της, που είναι αρκετά υψηλό ώστε να <<στραγγίσει>> τους φυσικούς πόρους. Τελικά αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην καταστροφή της κοινωνίας.
Η εξουσία της Ελίτ, η μελέτη υποδηλώνει, θα ρυθμίσει τις "αρνητικές επιπτώσεις απέναντι της, της περιβαλλοντικής κατάρρευσης για πολύ αργότερα από ό, τι των θνητών,« επιτρέποντας στους προνομιούχους "να συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, « business as usual », παρά την επικείμενη καταστροφή."
Η Επιστήμη σίγουρα θα μας σώσει, ίσως υποστηρίζουν οι αρνητές. Αλλά η τεχνολογία, υποστηρίζει η Motesharrei, μας έχει καταδικάσει μάλλον:
Η τεχνολογική αλλαγή μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα της χρήσης των πόρων, αλλά τείνει επίσης να αυξήσει τόσο την κατά κεφαλήν κατανάλωση πόρων όσο και την κλίμακα της εξόρυξης πόρων, έτσι ώστε, χωρίς να υπάρχει αντίκτυπος στην πολιτική, οι αυξήσεις στην κατανάλωση συχνά να αντισταθμίζουν την αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων.
Με άλλα λόγια, τα οφέλη της τεχνολογίας αντισταθμίζονται από το πόσο τα κέρδη ενισχύουν την υπάρχουσα, υπερβολική επιβάρυνση του συστήματος - κάνοντας την κατάρρευση ακόμη πιο πιθανή.
Τα χειρότερα σενάρια που προβλέπονται από την Motesharrei είναι αρκετά δύσκολα, και αφορούν την ξαφνική κατάρρευση που θα οφείλεται στην πείνα ή την κατάρρευση της κοινωνίας λόγω της υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων. Το καλύτερο σενάριο προϋποθέτει την αναγνώριση της διαφαινόμενης καταστροφής από την ελίτ και μια πιο δίκαιη αναδιάρθρωση της κοινωνίας, αλλά ποιος πιστεύει πραγματικά ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί; Η μελέτη προτείνει
Οι δύο βασικές λύσεις για τη μείωση της οικονομικής ανισότητας, ώστε να διασφαλιστεί η δικαιότερη κατανομή των πόρων, και να υπάρξει δραματική μείωση της κατανάλωσης των πόρων, στηρίζονται στην λιγότερο εντατικοποίηση των ανανεώσιμων πόρων και τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού.
Αυτές είναι μεγάλες προτάσεις που, δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τεθούν σε δράση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο  λάθος δρόμο ο πολιτισμός μας έχει ακολουθήσει. Από το περασμένο έτος, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερους πόρους από ό, τι η Γη μπορεί να τροφοδοτήσει και η διανομή  των πόρων του πλανήτη ανάμεσα στους χερσαίους κατοίκους της είναι μαζικά άνιση . Αυτό ακριβώς συνέβη στη Ρώμη και τους Μάγια, σύμφωνα με την μελέτη.
... Ιστορικές καταρρεύσεις επετράπη να συμβούν από τις ελίτ που φαίνεται να αγνοούν την καταστροφική πορεία (πιο εμφανείς στις περιπτώσεις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας  και των Μάγια).
Και σε αυτό δεν προσμετράται το φάσμα της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος, η οποία θα μπορούσε να είναι μια διαφαινόμενη "στιγμιαία πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης."  Σύμφωνα με τον βιολόγο Neil Dawe, της καναδικής υπηρεσίας άγριας φύσης :
Η οικονομική ανάπτυξη είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας της οικολογίας. Αυτοί οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μια αναπτυσσόμενη οικονομία και ένα υγιές περιβάλλον είναι λάθος. Αν δεν μειώσουμε τον πληθυσμό μας, η φύση θα το κάνει για μας ... Τα πάντα είναι χειρότερα και συνεχίζουμε να κάνουμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Επειδή τα οικοσυστήματα είναι τόσο ανθεκτικά, δεν απαιτούν άμεση τιμωρία για μας τους ανόητους.
 Ίσως ο ωραιότερος τρόπος για να πει ότι το τέλος πλησιάζει, η μελέτη της Motesharrei καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «απηχώντας πιστά την πραγματικότητα του κόσμου σήμερα ... διαπιστώνουμε ότι η κατάρρευση είναι δύσκολο να αποφευχθεί."
Γράφει ο Nafeez Ahmed στην The Guardian:
"Αν και η μελέτη είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητική, μια σειρά από άλλες πιο εστιασμένες στην εμπειρία  μελέτες - από  την KPMG  και την Επιστημονική υπηρεσία της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου  για παράδειγμα - έχουν προειδοποιήσει ότι η σύγκλιση των κρίσεων των τροφίμων, του νερού και της ενέργειας,  θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια «τέλεια θύελλα», σε χρονικό ορίζοντα περίπου  δεκαπέντε ετών. Αλλά αυτές οι «business as usual» προβλέψεις θα μπορούσαν να είναι  πολύ συντηρητικές . "
Λοιπόν, τουλάχιστον τα ζόμπι δεν είναι πραγματικά.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα