Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

NASA: Να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από τους δεινόσαυρους...



Μάρτιος 13, 2014.

Ένας αστεροειδής, τουλάχιστον, 10 χιλιομέτρων, αφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, αλλά, το ανθρώπινο είδος είναι αρκετά έξυπνο για να αποφύγει μια παρόμοια τύχη;


Η NASA ασχολείται σοβαρά με το θέμα αυτό. Η διαστημική υπηρεσία επί 16 χρόνια ψάχνει για αστεροειδείς που ενδέχεται να περάσουν  κοντά μας, τουλάχιστον, ένα (1) χιλιόμετρο από τη γήινη ατμόσφαιρα και ισχυρίζεται ότι εντοπίσει το 98 τοις εκατό από αυτούς, διαφόρων μεγεθών.

Σε μια ημερίδα ο Jason Kessler και η Jenn Gustetic από τη NASA, εξήγησαν ότι ο Διαστημικός Οργανισμός έχει προμηθευτεί μια ποικιλία μέσων, αλλά, διαθέτει και χρήματα για περαιτέρω προσπάθειες στον εντοπισμό αστεροειδών και την παρακολούθησή τους.

Η Jenn Gustetic θα τονίσει ότι οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στη Γη πολύ περισσότερα χρόνια από ό, τι οι άνθρωποι.

«Μια ενδεχόμενη κρούση αστεροειδούς στον πλανήτη Γη, θα μπορούσε να καταστρέψει περίπου το 75 τοις εκατό των ειδών του πλανήτη επί 2 εκατομμύρια χρόνια», είπε, επισημαίνοντας ό, τι, σε σύγκριση με τους δεινοσαύρους, οι άνθρωποι έχουν κυριαρχήσει στη Γη, ελάχιστη χρονική περίοδο.

«Όλη η ανθρώπινη ιστορία διαρκεί οκτώ δευτερόλεπτα στο κοσμικό ημερολόγιο και στην πραγματικότητα στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα μάθαμε όσα γνωρίζουμε»

 Όμως, είμαστε τόσο έξυπνοι ώστε να αποφύγουμε τη μοίρα των δεινοσαύρων;
Τα θετικά μας, ως άνθρωποι,  είναι ότι είμαστε κοινωνικά πλάσματα, είμαστε σε θέση να συνεργασθούμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας,  έτσι προχωρήσαμε από τους απλούς αρχαίους τροχούς στους σύγχρονους πυραύλους εκτόξευσης. Γνωρίζουμε, επίσης, να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελός μας.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζουμε τη θέση μας στο σύμπαν. Προηγούμενες μορφές ζωής δεν είχαν αυτήν την επίγνωση», θα προσθέσει.

«Το πρώτο βήμα είναι η παρατήρηση των μικρών αστεροειδών και ως εκ τούτου χρειαζόμαστε περισσότερα άτομα».

Η NASA χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που θα επιδιώξουν να γνωρίσουν το σύμπαν και  τους αστεροειδείς.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 50 άνθρωποι στον κόσμο και ελπίζω ότι θα γίνουν 100», είπε ο Kessler, αναφερόμενος στην παρακολούθηση των μετεωριτών, σχετικά με την πορεία που ακολουθούν.

Το έργο αυτό είναι μια προσπάθεια 10-15 ετών και οι ειδικοί στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα κοινό σχεδιασμό με βάση την τεχνολογία,  για την επίλυση του προβλήματος.

«Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι η ανταμοιβή μας είναι η επιβίωσή μας» θα καταλήξει ο Kessler.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα