Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προτιμάς να φαίνεσαι ή να… μυρίζεις νεότερη;

Μπορεί ένα άρωμα να κάνει μια γυναίκα να… μυρίζει νεότερη; Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας και Θεραπείας της Όσφρησης και της Γεύσης, φαίνεται ότι η μυρωδιά ενός εσπεριδοειδούς μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον φρεσκάδα στην αύρα μιας γυναίκας παραπλανώντας τις αντρικές μύτες ως προς την ηλικία της.

Το ροζ εσπεριδοειδές

Η σχετική μελέτη έδειξε ότι το ιδιότροπο άρωμα του ροζ γκρέιπφρουτ κάνει τις γυναίκες να εκπέμπουν μια θετική δόνηση στο περιβάλλον και να αφήνουν μια νεανική πνοή στο πέρασμά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι η όσφρηση είναι μια πολύ δυνατή αίσθηση, το φρουτώδες άρωμα περνάει στους άνδρες το (ψεύτικο) μήνυμα ότι η γυναίκα που το φοράει είναι μικρότερη -  τουλάχιστον κατά έξι χρόνια – από την πραγματική της ηλικία. Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ειδικός Alan Hirch, καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχιατρικής, διευθυντής του Ιδρύματος και επικεφαλής της έρευνας, λίγες σταγόνες του αρώματος πίσω από τα αυτιά αρκούν. Το αποτέλεσμα έσπευσε να επιβεβαιώσει οίκος αρωμάτων, ο οποίος μελέτησε την επίδραση ενός λουλουδάτου αρώματος με νότες εσπεριδοειδών στη νιότη των γυναικών επιστρατεύοντας 75 ανδρικές μύτες.

Σ΄ αρέσει – δε σ΄ αρέσει…

Το περίεργο πάντως ήταν ότι ξεγελάστηκαν ακόμα και οι άνδρες στους οποίους δεν άρεσε το συγκεκριμένο άρωμα – επομένως η προτίμηση στη μυρωδιά του ροζ εσπεριδοειδούς δε φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο. Απλώς η συγκεκριμένη οσμή μάλλον αλλάζει την αντίληψη του φωτός, των χρωμάτων αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, εικάζουν οι επιστήμονες. Και δεν είναι η μόνη μυρωδιά που το κάνει αυτό, συμπληρώνουν. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα