Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Πρέπει και Ο Θέλω



Μέσα στην ψυχή κάθε ανθρώπου υπάρχει ένας τυπάκος που λέγεται Πρέπει και ένας άλλος που λέγεται Θέλω.

Ο Πρέπει χρησιμοποιεί πολύ συχνά τις έννοιες χρέος , υποχρέωση, όρια, σύνορα , περιορισμοί. Ο Θέλω αντίθετα είναι εξοικειωμένος με τις έννοιες του ονείρου ,της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της φαντασίας.

Ο πρώτος αρκείται σε όσα του δίνουνε, συμβιβάζεται και φοβάται. Αντίθετα ο δεύτερος κυνηγάει τα όνειρα του , εκφράζει τα συναισθήματα του και δεν διστάζει να ταξιδεύει με τη φαντασία του σε κόσμους ανύπαρκτους ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι τον θεωρούν τρελό!

Οι δύο αυτοί τύποι συμβιώνουν αρμονικά στην ψυχή μας ,έτσι ώστε να επικρατεί ισορροπία. Όμως έρχονται στιγμές στη ζωή μας που η μεταξύ τους ισορροπία χάνεται και ο Θέλω καταπιέζεται…


Μέσα μας γίνεται σωστή μάχη, πόλεμος για το ποιός τελικά θα υπερισχύσει…το αποτέλεσμα? Να μην ξέρουμε τι να κάνουμε, να αγχωνόμαστε, να μελαγχολούμε ,να θυμώνουμε…

Ο Θέλω όμως είναι πάντα δυνατότερος, γιατί η δύναμή του πηγάζει από την καρδιά, όπου βρίσκονται κρυμμένα όμορφα συναισθήματα ,αγαπημένα πρόσωπα και αναμνήσεις!

 Έτσι γρήγορα παίρνει ξανά την αρχική του θέση. Και ποιός ξέρει? Ίσως την επόμενη φορά να είναι αυτός που θα υπερισχύσει, γιατί μπορεί να έχασε μία μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα