Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Όλα τα κόλπα για να θεραπεύσετε τον έρπητα

Όλα τα κόλπα για να θεραπεύσετε τον έρπητα
O ιός του έρπητα (HSV), είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής λοίμωξη.
Εμβόλια για τον έρπητα ερευνώνται και  εμβόλια είναι ήδη διαθέσιμα (κυρίως, για τον έρπητα ζωστήρα).  Τα εμβόλια λειτουργούν μόνο για την πρόληψη της λοίμωξης σε νέους ασθενείς. Όσοι έχουν ήδη νοσήσει κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν κανένα όφελος.

Ο έρπης εμφανίζει  τα ακόλουθα συμπτώματα:
  • Μικρές, επώδυνες φλύκταινες στα γεννητικά σας όργανα ή τους γλουτούς σας, στο δέρμα του προσώπου ή στα χείλη, στον οφθαλμό, σαν ζώνη στο θώρακα και στη μέση ή στον πρωκτό. Συνήθως, συνυπάρχει έντονος κνησμός. Στην αρχή οι φλύκταινες έχουν υγρό, μετά κοκκινίζουν και μετά ξεραίνονται. 
  • Συχνός πόνος ή δυσφορία κατά την ούρηση.
  • Γρίπη, με πυρετό, πόνους το σώμα (ειδικά στην πλάτη και τον αυχένα), και διόγκωση των λεμφαδένων.

Περιποίηση βλαβών έρπητα
-Κατά τη διάρκεια της μόλυνσης πρέπει να διατηρείται  η μολυσμένη περιοχή καθαρή και στεγνή όσο γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει τις φυσικές διεργασίες επούλωσης. Μερικοί γιατροί συστήνουν ζεστό ντους για να καθαριστεί η μολυσμένη περιοχή. 
-Μπορείτε να βρείτε οξικό αργίλιο (Domeboro) ή θειικό μαγνήσιο (Epsom άλατα) που θα  βοηθήσουν στην ανακούφιση της πληγείσας περιοχής.
-Στη συνέχεια, απαιτείται καλό σκούπισμα με μία πετσέτα απαλά, ή στέγνωμα της περιοχής με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
-Είναι χρήσιμο να μην χρησιμοποιούνται στενά εσώρουχα και στενά παντελόνια. Τα εσώρουχα πρέπει να είναι βαμβακερά και όχι συνθετικά.
-Οι περισσότερες κρέμες και λοσιόν μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή.
Δοκιμάστε μια αλοιφή που περιέχει πρόπολη. Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Εφαρμόζεται σε τραύματα έρπη και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των τραυμάτων.
-Βότανα για τον έρπη:
  • Δοκιμάστε το βότανο Prunella vulgaris και το μανιτάρι Rozites caperata. Η Prunella vulgaris μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια θεραπεία με ζεστό νερό για να απαλύνει και να θεραπεύσει τις πληγές, ενώ η Rozites caperata πίνεται για να βοηθήσει τη θεραπεία πληγών.
  • Δοκιμάστε echinacea. Χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και στις λοιμώξεις. Η Echinacea μπορεί να προσλαμβάνεται ως χυμός, ως βάμμα ή ως εκχύλισμα για ρόφημα.
-Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να στεγνώσετε τις πληγές του έρπητα. Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στεγνώσουν οι πληγές κι έτσι να εξαφανιστούν γρήγορα. Ως ξηρός παράγοντας, η μαγειρική σόδα είναι καθαρή και απορροφητική.
-Χρησιμοποιήστε ένα δροσερό φακελάκι τσάι που θα βοηθήσει όταν ο έρπης φουντώνει.
Οι τανίνες  στο τσάι βοηθάνε τις πληγείσες περιοχές:
  • Ζεστάνετε το νερό και βάλτε το φακελάκι του τσαγιού μέσα.
  • Μετά ψύξτε το σακουλάκι με κρύο νερό, έως ότου δεν είναι πλέον ζεστό. Απομακρύνετε όλο το νερό από το φακελάκι.
  • Εφαρμόστε το σακουλάκι στη βλάβη για αρκετά λεπτά.
  • Πετάξτε το σακουλάκι και στεγνώστε την περιοχή αμέσως με μια καθαρή πετσέτα ή ένα σεσουάρ.
-Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα για τη θεραπεία βλαβών. Η Aloe vera μπορεί να είναι ευεργετική στην επούλωση των βλαβών του έρπητα, ιδίως στους άνδρες και μπορεί να μειώνει τη διάρκεια της λοίμωξης.
-Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον έρπητα: 2lherp, HRPZ3 και Βιο 88. Θα επωφεληθεί το 82% των ασθενών μετά από 6 μήνες θεραπείας.
-Hypericum: Οι γιατροί Αγιουρβέδας θεωρούν αυτό το βότανο ως την καλύτερη φυσική θεραπεία για τον έρπητα
-Τέλος, ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι σημαντικό για τον έλεγχο του ιού. Μην αγνοείτε την ανάγκη για σωστή διατροφή, άσκηση και ξεκούραση.
-Για τον πόνο η ασπιρίνη, η ακεταμινοφαίνη, ή ιβουπροφαίνη συχνά βοηθούν με τον πόνο.

Φαρμακευτικές θεραπείες έρπητα:
Υπάρχουν τρία χάπια που συνταγογραφούνται συχνά για τη θεραπεία του έρπητα: ακυκλοβίρη (Zovirax), φαμσικλοβίρη (Famvir), και βαλασικλοβίρη (Valtrex). Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπίζονται με ενδοφλέβια (IV) ακυκλοβίρη.
Αρχική θεραπεία: Σύντομη αγωγή (7-10 ημέρες) με τα αντιιικά φάρμακα.
Διαλείπουσα θεραπεία: Μικρής διάρκειας διαλλείπουσα θεραπεία για αποφυγή υποτροπών.
Τακτική θεραπεία: Αν έχετε συχνές υποτροπές άνω των έξι το χρόνο, ίσως, πρέπει να παίρνεται την αντιιική φαρμακευτική αγωγή κάθε μέρα (κατασταλτική θεραπεία) και οι υποτροπές μειώνονται έως και κατά 80 %. 

Η έρευνα για τη θεραπεία του έρπητα εστιάζεται στην αντιιική θεραπεία, και στην ανοσοθεραπεία.
•     Το αντικείμενο της αντιρετροϊκής θεραπείας είναι η ανάπτυξη φαρμάκων που μπορούν να διακρίνουν τα κύτταρα που φέρουν τον ιό. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να είναι επιλεκτικά με την καταστροφή του ιού μέσα σε μολυσμένα κύτταρα χωρίς να βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα. Τα φάρμακα πρέπει να καταστρέφει ολόκληρο τον ιό χωρίς να αφήνουν θραύσματα ή να παράγουν μεταλλάξεις που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αργότερα. Ουσιαστικά, τα αντιικά φάρμακα πρέπει να είναι θανατηφόρα μόνο για τους ιούς, αλλά να μην είναι τοξικά για τα κύτταρα του σώματος.
•     Η ανοσοθεραπεία είναι ένας συναρπαστικός τομέας της ιατρικής. Οι ερευνητές αναπτύσσουν παράγοντες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών φυσικά με την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάποια στιγμή διαθέσιμες ουσίες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα εξειδικευμένα λευκά αιμοσφαίρια.
•     Η διατροφή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην ύφεση της λοίμωξης από έρπητα. Έχει διαπιστωθεί ότι τα τρόφιμα πλούσια σε αργινίνη μπορεί να φουντώσουν τον έρπητα.

Εναλλακτικές λύσεις για τη θεραπεία του έρπητα:
Κόκκινα Θαλάσσια Φύκια και Λυσίνη
-Τα κόκκινα θαλάσσια φύκια για την καταστολή έρπητα
Καταπολέμηση του ιού με κόκκινα θαλάσσια φύκια
•     Τα κόκκινα θαλάσσια φύκια έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα από τα φυτά που καλλιεργούνται σε γη.
•     Τα κόκκινα θαλάσσια φύκια βοηθούν στη διατήρηση της αλκαλικότητας στο σώμα σας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
•     Τα κόκκινα θαλάσσια φύκια μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα στην  απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης και του λίπους στο αίμα!
Πάρτε 4 κάψουλες την ημέρα για πρόληψη υποτροπής και 12 κάψουλες την ημέρα, όπως απαιτείται κατά την υποτροπή σαν δόση φόρτισης και μειώνετε σταδιακά τη δόση κατά την θεραπεία μέχρι να φτάσετε στη δόση της πρόληψης.
ο αμινοξύ λυσίνη για τη θεραπεία του έρπητα
Είναι αλήθεια ότι το αμινοξύ που ονομάζεται λυσίνη, είναι καλό για τον έρπητα;
Τα συμπληρώματα με ελεύθερη μορφή λυσίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά στον έλεγχο του έρπητα σε συνδυασμό με μια δίαιτα πλούσια σε λυσίνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη. Μελέτες καλλιέργειας ιστών έχουν δείξει μια ευεργετική επίδραση στην αντιγραφή του ιού, όταν το αμινοξύ της αργινίνης αντικατασταθεί με της λυσίνης και καταστέλλεται ο  πολλαπλασιασμός των ιών και αναστέλλεται η κυτταροπαθογονικότητα του ιού του απλού έρπητα. 
Η L-Λυσίνη φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας για τη μείωση του χρόνου εμφάνισης, της σοβαρότητας και της θεραπείας για την υποτροπιάζουσα λοίμωξη από HSV.
Ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε λυσίνη και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη;
Ψάρια, κοτόπουλο, βοδινό, αρνί, γάλα, τυρί, φασόλια, μαγιά μπύρας, βλαστοί από τα φασόλια mung και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερη λυσίνη από αργινίνη, εκτός από τα μπιζέλια.
Η ζελατίνη, σοκολάτα, τα χαρούπια, η καρύδα, βρώμη, το σιτάρι ολικής αλέσεως και λευκό αλεύρι, τα φιστίκια, η σόγια, και τα φύτρα σιταριού έχουν περισσότερο αργινίνη από ότι λυσίνη.
Πώς δρα η λυσίνη
Εννέα πρωτεΐνες έχουν προσδιοριστεί στο περίβλημα του απλού έρπητα. Εκτός από τις πρωτεΐνες της κάψας στον υπόλοιπο ιό υπάρχουν δύο επιπλέον πρωτεΐνες (VI και VII). Η πρωτεΐνη VII είναι ένα μια πρωτεϊνη πλούσια σε αργινίνη και είναι πλούσια στον πυρήνα  του ιού του πυρήνα. Είναι, επίσης, γνωστό ότι οι πρωτεΐνες που συντίθενται από τον ιό του απλού έρπητα περιέχουν αργινίνη περισσότερο και λιγότερο λυσίνη, μεθιονίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, ισολευκίνη.
Η λυσίνη δίνεται για όλα τα είδη του έρπητα.
Η δοσολογία:
Το ποσό της λυσίνης που απαιτείται για τον έλεγχο του έρπητα ποικίλει από περίπτωση σε περίπτωση, αλλά μια τυπική δόση για να διατηρηθεί η ύφεση ήταν 500 mg ημερησίως και ο ενεργός έρπης απαιτεί 1 έως 6 g μεταξύ των γευμάτων για να προκαλέσει την επούλωση.

Πρόληψη υποτροπών έρπητα
  • Καταλάβετε ότι τα κρούσματα συμβαίνουν συχνά σε περιόδους στρες, ασθένειας, φυσικού τραύματος (συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δραστηριότητας), και κόπωσης. Φροντίζοντας τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη συχνότητα των κρουσμάτων. Ασχοληθείτε με τηγιόγκα, τη ζωγραφική, ή τον διαλογισμό, που θα σας βοηθήσουν να μείνετε ισορροπημένοι και ήρεμοι.
  • Κάντε άσκηση τακτικά. Η άσκηση είναι ένα  φυσικό αγχολυτικό, και σας κρατά σε άριστη σωματική υγεία. Η καλή φυσική τους κατάσταση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την ασθένεια και να προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα βοηθήσει στην πρόληψη της εκδήλωσης κρουσμάτων του έρπητα.
  • Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα προφυλακτικό λατέξ κατά τη διάρκεια του σεξ (στόματος, γεννητικών οργάνων, ή πρωκτικό σεξ). Αυτό όχι μόνο βοηθά στην προστασία του σεξουαλικού σύντροφου σας (ο οποίος πρέπει πάντοτε να ενημερώνεται για την κατάστασή σας πριν από οποιαδήποτε φυσική επαφή ή σεξουαλική δραστηριότητα), αλλά και βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις υποτροπές.
  • Προσπαθήστε να μην κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια των υποτροπών. Η  εξάπλωση του ιού του έρπητα μπορεί να συμβεί γρήγορα.
  • Να κοιμάστε καλά. Στόχος 7 έως 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ και να αποφεύγετε δραστηριότητες που θέτουν το σώμα σας σε ακραίες δοκιμές αντοχής (όπως ο μαραθώνιος).
  • Αποφύγετε δραστηριότητες που σας θέτουν σε υψηλό κίνδυνο ασθένειας ή λοίμωξης. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά και να αποφεύγετε περιοχές όπου η μετάδοση ασθενειών είναι συχνή (π.χ. σε αίθουσες αναμονής των γιατρών και σε άλλες περιοχές όπου άρρωστοι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν).
  • Κρατώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε πλήρη δυναμικότητα του είναι σημαντικό για την πρόληψη των υποτροπών του έρπητα.
emedi

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα