Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Τα ερωτήματα που δημιουργούνται στα ζευγάρια σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολλά και κατανοητά.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν μια σεξουαλική δραστηριότητα, εντούτοις φοβούνται ότι πιθανόν να βλάψουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και το παιδί.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επικίνδυνο.

Υπάρχουν μόνο μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπου συστήνεται η αποχή. Αυτές είναι όταν υπάρχει πρόβλημα πρόωρου τοκετού ή πλακούντα που είναι τοποθετημένος και καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας.
Όταν ο γιατρός διαπιστώσει την ύπαρξη ενός τέτοιου προβλήματος, τότε θα συστήσει προσοχή και αποχή ή προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι καταστάσεις αυτές είναι σπάνιες.
Η διάθεση για σεξ δεν επηρεάζεται στα περισσότερα ζευγάρια λόγω εγκυμοσύνης. Υπάρχουν και περιπτώσεις που η διάθεση αυξάνεται. Οι σωματικές αλλαγές στη γυναίκα που δημιουργούνται λόγω της εγκυμοσύνης, μπορούν να επιβάλουν την υιοθέτηση άλλων στάσεων για τη σεξουαλική επαφή.
Το σημαντικότερο όσον αφορά τη σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα κατά την εγκυμοσύνη είναι να υπάρχει μια καλή επικοινωνία για το θέμα μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας. Ορισμένα ζευγάρια αναπτύσσουν και άλλες μορφές σεξουαλικής δραστηριότητας.
Ο στοματικός έρωτας, εφ' όσον και οι δύο το επιθυμούν δεν προκαλεί προβλήματα εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν στο στόμα μολύνσεις με πληγές. Ο επιχείλιος ή στοματικός έρπης προκαλεί πληγές και άφθες στη στοματική κοιλότητα και σε τέτοιες περιπτώσεις ο στοματικός έρωτας είναι καλύτερα να αποφεύγεται λόγω κίνδυνου μετάδοσης της μόλυνσης από το μικροβιακό παράγοντα.
Ο κίνδυνος μετάδοσης των μολύνσεων που μεταδίδονται διαμέσου του σεξ υπάρχει εάν ο ένας από τους δύο έχει προσβληθεί από μια τέτοια μόλυνση. Η κατάσταση αυτή χρειάζεται οπωσδήποτε αντιμετώπιση όταν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη αλλά επιβάλλεται ακόμη περισσότερο κατά την εγκυμοσύνη.
Ασθένειες όπως η γονόρροια, ο έρπης, τα χλαμύδια, χρειάζονται θεραπεία για να αποφευχθεί η μετάδοσή τους. Η αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε φάση της εγκυμοσύνης.
Εάν υπάρχει μόλυνση στο ζευγάρι με έρπη τύπου 2, τότε χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται πριν και κατά τον τοκετό όπως επίσης και μετά τη γέννηση του παιδιού.
Σχετικά με τον ιό του AIDS, συστήνεται όπως όλες οι έγκυες γυναίκες να ελέγχονται κατά πόσο έχουν προσβληθεί. Εάν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα θα πρέπει να ληφθούν θεραπευτικά μέτρα για μείωση του κινδύνου μόλυνσης του παιδιού από τον ίδιο ιό.
Πολλά ζευγάρια φοβούνται μήπως το παιδί τραυματιστεί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος διότι το παιδί είναι καλά προστατευμένο από την μήτρα και το αμνιοτικό υγρό.
Η γυναίκα μπορεί να πάρει όποια στάση θέλει κατά τη σεξουαλική επαφή. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το παιδί ακόμη και σε περιπτώσεις που η συνουσία είναι έντονη.
Να προσθέσουμε επίσης ότι ο οργασμός της γυναίκας δεν επηρεάζει καθόλου το παιδί.
Κάποτε μετά από τη συνουσία, η γυναίκα μπορεί να νιώσει ελαφρούς πόνους ή κράμπες. Η κατάσταση αυτή είναι παροδική και συνήθως οι ενοχλήσεις φεύγουν μετά από μερικές ώρες ξεκούρασης. Οφείλονται στον ερεθισμό του τράχηλου και στο γεγονός ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες που ερεθίζουν τον τράχηλο της μήτρας. 
Επίσης μερικές φορές, μπορεί να παρατηρηθούν μία ή δύο σταγόνες αίματος. Αυτό οφείλεται στο ότι ο τράχηλος έχει αυξημένη κυκλοφορία αίματος κατά την εγκυμοσύνη. Εάν  τα παροδικά αυτά προβλήματα δεν υποχωρήσουν, γεγονός που είναι σπάνιο, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή του γυναικολόγου. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα