Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΠΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ ? ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ

Πρωτοποριακή μελέτη συνδέει την ασπαρτάμη με τη λευχαιμία και το λέμφωμα

Κάθε χρόνο, όπως διαβάζουμε στο Συλλογικό Evolution, οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου 5.250 τόνους (!) Ασπαρτάμης συνολικά. Το 86% αυτής της ασπαρτάμης (4.500 τόνοι) προέρχεται από την κατανάλωση αναψυκτικών τύπου κόλα φως. Η ελαφριά αναψυκτικά τύπου κόλα είναι η μεγαλύτερη πηγή ασπαρτάμης μέσω διατροφής, στις ΗΠΑ.
Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 συνδέει την κατανάλωση αναψυκτικών τύπου κόλα διαίτης με αυξημένο κίνδυνο λεμφώματος και λευχαιμίας. Η μελέτη έγινε από το Channing Division του Δικτύου Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής του Brigham και τα Γυναικών Νοσοκομείο και Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, MA καθώς και Διατροφής, του Harvard School of Public Health, Boston, MA.
Η μελέτη ήταν το αποτέλεσμα συλλογής δεδομένων μιας περιόδου 22 ετών που περιλάμβανε συχνούς διατροφικούς ελέγχους και να ελέγξει επάνω.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ καλύψει Θέμα Της ασπαρτάμης ΣΕ αρκετές περιπτώσεις περιλαμβάνουν ευρήματα ΠΟΥ ΤΑ οποία αποδεικνύουν Πως Η. ασπαρτάμη καταστρέφει ΤΟΝ εγκέφαλο . Αυτή η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ένα κουτάκι φως cola 355ml καθημερινά αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες. Μπορεί επίσης να αυξήσει το ρίσκο πολλαπλούν μυελώματος (1) και μη Hodgkin λεμφώματος (2) στους άνδρες.
Το αποτέλεσμα της μελέτης μας αναγκάζει να ψάξουμε πιο βαθιά για τις επιπτώσεις της ασπαρτάμης καθώς ποτέ άλλοτε μια μελέτη για τις βλαβερές συνέπειές της δεν ήταν τόσο εμπεριστατωμένη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η μελέτη μπορεί επίσης να αποκαλύψει πολλές πιο σοβαρές ασθένειες και αρρώστιες καθώς εξετάζονται περαιτέρω τα δεδομένα.

Η πιο περιεκτική μελέτη μέχρι σήμερα για την ασπαρτάμη

Η μελέτη παρακολουθεί πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα το χρόνο παρέχοντας ένα σωρό πληροφοριών για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το Nurses ‘Health Study και μετέπειτα από το Ηealth Study επαγγελματίες για περίοδο 22 χρόνων. Συνολικά 77.218 γυναίκες και 47.810 άντρες συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση, με το σύνολο των ατόμων να φτάνει τα 2.278.396. Δεν είναι όμως μόνο το μέγεθος του δείγματος που είναι αξιοσημείωτο, αξιοσημείωτη είναι και η επιμέλεια με την οποία αξιολογήθηκε η λήψη ασπαρτάμης σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες. Κάθε δύο χρόνια, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα ερωτηματολόγιο με λεπτομέρειες για τη δίαιτα που ακολουθούσαν και η διατροφή τους επανεξετάζονταν κάθε τέσσερα χρόνια. Είναι συγκλονιστικό ότι προηγούμενες μελέτες που δεν αποκάλυπταν καμία σύνδεση μεταξύ της ασπαρτάμης και του ανθρώπινου καρκίνου, επαναξιολόγησαν την λήψη της από τους συμμετέχοντες κάποια στιγμή στον χρόνο. Αυτό δείχνει μεγάλη αδυναμία στην ακρίβεια που είχαν οι προηγούμενες μελέτες.
Τα συγκρινόμενα αποτελέσματα της νέα μελέτης έδειξαν ότι μόνο ένα κουτάκι φως cola 355 ml ημερησίως μπορεί να οδηγήσει σε:
1) 42% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας ΣΕ άνδρες ΚΑΙ Γυναίκες (συνδυασμός δεδομένων)
2) 102% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μυελώματος (μόνο στους άνδρες)
31% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μη Hodgkin λεμφώματος (μόνο στους άνδρες)
Αυτή η μελέτη αφήνει λίγα στην τύχη σε ότι αφορά τις μακροπρόθεσμες (συζητημένες) επιπτώσεις της ασπαρτάμης στην υγεία μας. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε πολυ-μεταβλητά μοντέλα κινδύνου, και όλα συγκρίθηκαν με τους συμμετέχοντες που δεν ήπιαν καθόλου σόδα διαίτης. Αξίζει να επισημανθεί ότι παραμένει ακόμα άγνωστο γιατί μόνο οι άντρες που ήπιαν μεγαλύτερες ποσότητες από το αναψυκτικό εμφάνισαν υψηλότερο ρίσκο πολλαπλούν μυελώματος και μη Hodgkin λεμφώματος, αλλά η συνέχιση της μελέτης ίσως και να αποκαλύψει περισσότερα αποτελέσματα αργότερα.
Οι περισσότερες απο τις προηγούμενες μελέτες που έδειξαν καμία σύνδεση ανάμεσα στην ασπαρτάμη και τον καρκίνο είχαν επικριθεί για πολύ μικρή διάρκεια και μεγάλη ανακρίβεια σε ότι αφορά την μακροπρόθεσμη πρόσληψη ασπαρτάμης. Αυτή η νέα μελέτη λύνει και τα δύο προβλήματα. Στην πραγματικότητα, συνδέει ΤΗΝ ασπαρτάμη ΜΕ ΤΟΝ καρκίνο ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ έπρεπε ΝΑ αποτελεί έκπληξη ΜΕ δεδομένο Ότι ΜΙΑ Προηγούμενη κορυφαία ερευνητική Μελέτη ΠΟΥ ΤΟ 2006 εγινε σε ζώα (900 ποντίκια σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους) είχε εντυπωσιακά όμοια αποτελέσματα. Το πλέον ανυσυχητικό είναι η μεγάλη μελέτη που ακολούθησε, στην οποία τα ποντίκια εκτέθηκαν στην ασπαρτάμη από εμβρυακό στάδιο. Επιβεβαιώθηκε ο κίνδυνος λεμφώματος και λευχαιμίας και αυτή τη φορά τα θηλυκά ποντίκια έδειξαν επιπρόσθετα αυξημένα ποσοστά καρκίνου του μαστού (μαστικού). Αυτό εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: θα αποκαλύψουν μελλοντικές έρευνες τη σύνδεση της ασπαρτάμης με άλλες μορφές καρκίνου ή άλλες ασθένειες?

Οι σκέψεις μας

Έχουμε ερευνήσει την ασπαρτάμη και άλλες ασθένειες για αρκετά χρόνια τώρα και βρήκαμε πολλές διαφορετικές πληροφορίες καθώς το συνθετικό πρόσθετο σχετίζεται με επιπτώσεις διαφόρων ουσιών στην υγεία. Αυτή η έρευνα είναι ξεχωριστή αφού απεικονίζει τη σημασία της ποιοτικής μακροχρόνιας έρευνας (σ.σ. που θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο). Ενώ δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με ακρίβεια 100% ότι αυτή ήταν ο παράγοντας – κλειδί σε αυτές τις ασθένειες, μπορούμε να επιβεβαίωσουμε ότι παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Επίσης, όταν κοιτάζουμε τι υπάρχει σήμερα και τις μελέτες που είναι υπέρ του ότι η ασπαρτάμη είναι ασφαλής, διαπιστώνουμε ότι πίσω από αυτές κρύβονται πολλές αδυναμίες που παράγουν ατεκμηρίωτα και ανακριβή αποτελέσματα.
Μπορούμε φυσικά να πάμε πίσω σε ό, τι νιώθουμε φυσικό και ό, τι βγάζει νόημα όταν τσεκάρουμε την τροφή μας και πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται επιστημονική ανάλυση για να το παρατηρήσουμε. Φυσικά, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η. Αποψη Μας ΑΛΛΑ, όταν προσθέτουμε συνθετικά χημικά που έχουν δημιουργηθεί σε εργαστήριο και δια μέσω αυτού στην τροφή μας, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα φυσικά στοιχεία τα οποία έχουμε σχεδιαστεί να καταναλώνουμε. Το ανθρώπινο σώμα δεν ήταν σχεδιασμένο να προσλαμβάνει από τη φύση τέτοιες ουσίες, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό, ως προς το γιατί η πλειοψηφία των χημικών ουσιών που συναντάμε στα τρόφιμα σήμερα συνδέονται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Δεν λέμε ότι το σώμα δεν μπορεί να χειριστεί όλα τα συνθετικά αλλά αντί αυτού αποδεικνύεται απλά ότι δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση τέτοια αποτελέσματα.
Εάν οι προηγούμενες μελέτες ήταν ανεπαρκείς, τώρα υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις ότι δεν πρέπει να τρώμε καθόλου ασπαρτάμη. Η μετάβαση σε σόδα που περιέχει ζάχαρη δεν είναι επίσης καλή εναλλακτική λύση αφού η μελέτη έδειξε πως οι άνδρες που έπιναν μία ή περισσότερες σόδες με ζάχαρη την ημέρα είχαν 66% αύξηση στην εμφάνιση μη Hodgkin λεμφώματος. Είναι προφανές ότι το ιδανικό είναι καθόλου σόδα διαίτης στη διατροφή. Έτσι όχι μόνο μειώνονται οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ασπαρτάμης και ζάχαρης αλλά και το σώμα διατηρείται σε πιο αλκαλικό επίπεδο.
επιμελεια
Ελενη Ταγκαλακη
Πηγές του πρωτότυπου:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16507461
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23097267
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17805418
(1)http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=257&articleID=15923&la=1
(2)http://www.news-medical.net/health/What-is-Non-Hodgkin-Lymphoma-%28Greek%29.aspx
Πηγή: http://www.collective-evolution.com/2012/12/09/aspartame-linked-leukemia-lymphoma-groundbreaking-study/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα