Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Γιατί κάποιες εταιρείες τροφίμων θέλουν να… ακούσουν το λίπος που τρώμε;

Τώρα πλέον υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο λιπαρό είναι ένα φαγητό από τη μυρωδιά του. Αφού λοιπόν μπορούμε να μυρίσουμε το λίπος, μήπως μπορούμε και να το… ακούσουμε; Φυσικά και ναι – με τη βοήθεια της «Ακουστικής τριβολογίας». Χάρη σε αυτή τη νέα επιστημονική μέθοδο οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων με χαμηλά λιπαρά έχουν πια τη δυνατότητα να ακούσουν (!) τι αισθάνεται η γλώσσα μας, όταν τρώμε και πίνουμε, ώστε να κάνουν τα προϊόντα τους πιο δελεαστικά.

Το λίπος σέρνεται σαν… βελούδο

Οι εταιρείες γνωρίζουν καλά ότι οι καταναλωτές αποφεύγουν τις άπαχες τροφές που γδέρνουν τη γλώσσα και προτιμούν αυτές που είναι λιπαρές και γλιστρούν ευχάριστα στο στόμα, σαν βελούδο. Προκειμένου λοιπόν να κάνουν πιο… βελούδινα τα άπαχα προϊόντα, χρειάστηκε να μελετήσουν τον ήχο της τριβής που δημιουργείται ανάμεσα στη γλώσσα και τον ουρανίσκο από το λίπος της τροφής.

Μέτρηση με ειδική συσκευή

Έτσι η νέα ειδική συσκευή ακουστικής τριβολογίας που επινόησαν οι ειδικοί, τους επιτρέπει να ακούσουν καθαρά πόσο τρίβεται η γλώσσα μας, όταν μασάμε και πίνουμε. Μάλιστα η πρώτη… κόντρα στο εργαστήριο δοκιμών έγινε μεταξύ ενός σκέτου καφέ και ενός καφέ με κρέμα. Τι διαπιστώθηκε; Ο σκέτος καφές δημιουργεί μια τριβή στη γλώσσα που ηχεί σαν πριόνισμα ξύλου. Όμως, αν εμπλουτιστεί με κρέμα, ο καφές αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στο στόμα και παράγει έναν πιο ήπιο ήχο (δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις). Το ίδιο κάνουν η μαγιονέζα, το μους σοκολά και η κρέμα σαντιγί δημιουργώντας μια κρεμώδη επίστρωση στη γλώσσα. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της επιτυχίας τους – εκεί θέλουν να επικεντρωθούν και οι εταιρείες, για να κερδίσουν περισσότερους καταναλωτές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα