Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η Επιστήμη της Αμφιφυλοφιλίας...είναι περίπλοκη

μέρος του πίνακα «Η Γέννηση της Αφροδίτης" του William-Adolphe Bouguereau

Γυμνές Κυρίες,  Γυμνοί Κύριοι 
Μέρος της "Γέννησης της Αφροδίτης" ζωγραφισμένο από τον William-Adolphe Bouguereau, 1879
Οι Αμφιφυλόφιλοι στην Αμερική έχουν πρόβλημα με την δημόσια εικόνα τους. Θα μπορούσε η επιστήμη να βοηθήσει;

Μία νέα δημοσίευση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό New York Times , ακολουθεί τις προσπάθειες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αμφιφυλοφιλίας για τη χρηματοδότηση επιστημονικών μελετών σχετικά με τους αμφιφυλόφιλους.

 Το ίδρυμα έχει ως στόχο την καταπολέμηση των καταστροφικών πεποιθήσεων για τους αμφιφυλόφιλους (bisexual), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στην πραγματικότητα είναι gay, όχι άμφι (bi).  Γι'αυτούς που μόνο πειραματίζονται ή διέρχονται μια φάση. Και που είναι άπιστοι. 


Το ινστιτούτο υποστηρίζει έρευνες σχετικές με την «σεξουαλική δραστηριότητα και την ψυχική υγεία των αμφιφυλόφιλων, καθώς και μελέτες της διέγερσης αυτών των ανθρώπων. Ναι, αυτό σημαίνει αυτές τις αστείες μελέτες στις οποίες ο ερευνητής δείχνει στους εθελοντές ταινίες πορνό και παρατηρεί τις αντιδράσεις τους.

Ίσως σκεφτείτε ότι το ινστιτούτο έρευνας που χρηματοδοτείται θα είναι κάπως βαρετό, προσκολλημένο στην γραμμή των άμφι: Αμφιφυλοφιλία υπάρχει, παιδιά!Οι άμφι προσδιορίζονται , ως επί το πλείστον, δεν είναι ψέματα , στην πραγματικότητα, ως ομοφυλόφιλοι! 



Αλλά οι μελέτες που καλύπτει το άρθρο τωνTimes είναι συναρπαστικές, γύρω από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Υπάρχει ένας ερευνητής που ψάχνει για το αν αυτό που κάνει μερικά άτομα να προσδιορίζονται ως bi είναι η αποστροφή τους προς τις γυναίκες. Δηλαδή, όταν  βλέπουν πορνό με δύο άντρες, δεν εκνευρίζονται όταν μια γυναίκα εισχωρεί ανάμεσα τους. Αυτοί που προσδιορίζονται ως Gay , από την άλλη πλευρά, δεν ανέχονται μία κυρία στην παρέα τους
Υπάρχουν σχεδόν τόσο πολλοί άνδρες που αποφασίζουν να χαρακτηρίζονται ως αμφιφυλόφιλοι, queer, ή "άφυλοι" μετά τον προσδιορισμό τους ως gay νωρίτερα στη ζωή τους, όπως υπάρχουν και άνδρες που πρώτα προσδιορίστηκαν ως bi και στη συνέχεια, ως γκέι.

Υπάρχει μια έρευνα από 394 άνδρες και γυναίκες, που διαπίστωσε ότι υπάρχουν  πολλοί άνδρες που αποφασίζουν να προσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι, αδερφές, ή "άφυλοι" , αφού πρώτα είχαν δεχθεί τον χαρακτηρισμό του gay νωρίτερα στη ζωή τους, καθώς υπάρχουν άνδρες που πρώτα προσδιορίστηκαν ως άμφι και κατόπιν ως gay .

Η ερευνήτρια που διεξάγει αυτή την έρευνα, Lisa Diamond του Πανεπιστημίου της Γιούτα, είχε υποθέσει αρχικά ότι οι γυναίκες είναι πιο σεξουαλικά ρευστές από τους άνδρες, αναφέρουν οι Times. 

Οι ερευνητές βρίσκουν τώρα, ωστόσο, ότι η έλξη των ανδρών μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη, πάρα πολύ. 

Η Πολυπλοκότητα μπορεί να κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Όπως επισημαίνουν οι Times , οι άνδρες που αλλάζουν ταυτότητες δίνουν τροφή σε όσους κάνουν τους κράχτες σε επιζήμιες "gay θεραπείες." 

Για τους δημοσιογράφους, η πολυπλοκότητα ίσως τους δυσκολεύει στο να κάνουν κατανοητή μία επιστημονική θεωρία: Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το Χ είναι αλήθεια, αλλά μόνο σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, και ίσως έχουν δίκιο και ίσως έχουν άδικο; Αλλά μάλλον έχουν δίκιο; 

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, έχουμε μία διασκεδαστική, στοχαστική ανάγνωση. 


popsci

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα