Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;
-Διάβηκα λόφους και βουνά, διέσχισα ποτάμια, είδα του κόσμου τις ομορφιές και αγκάλιασα τον κόσμο όλο. Δεν ήταν εκεί! Πέρασα τις επτά θάλασσες, ξάπλωσα σε ονειρεμένες παραλίες, γνώρισα τα δάση τα τροπικά και όλα τα ξωτικά τα μέρη. Δεν ήταν εκεί! Έκανα πλούτο τρελό, έγινα ο μεγαλύτερος έμπορος, φιλόσοφος με ιδέες τρανές και με πλήθη να με ζητωκραυγάζουν. Δεν ήταν εκεί! Γνώρισα ταίρια σωρό, είχα ηδονές μεγάλες, γλέντια γενήκανε ξακουστά και απίστευτες κραιπάλες. Δεν ήταν εκεί! Πήρα του δρόμου τη μοναξιά, μίλησα στου κόσμου τη σιωπή, κοίταξα στου Θεού την ουράνια χαρά και λύτρωσα από τις ανάγκες το κορμί. Δεν ήταν εκεί! Μα ένα πρωί, είδα μπροστά μου ένα παιδί. Είχε ένα χαμόγελο τόσο πολύ πλατύ, μόνο και μόνο γιατί ήταν εκεί. Και από τότε, έχω μέσα μου συνέχεια αυτό το παιδί, το ’φερα στο φως επειδή είχε βαθιά πολύ κρυφτεί και δεν το άφησα ποτέ ξανά να εξαφανιστεί. Τώρα, εκείνο με οδηγεί και δεν χρειάζεται πουθενά να ψάξει για να βρει. Έχει συνείδηση για την κάθε στιγμή και είναι ευτυχισμένο όπου και αν βρεθεί!

-Που είναι η ευτυχία Δάσκαλε;

-Διάβηκα λόφους και βουνά, διέσχισα ποτάμια, είδα του κόσμου τις ομορφιές και αγκάλιασα τον κόσμο όλο. Δεν ήταν εκεί!

 Πέρασα τις επτά θάλασσες, ξάπλωσα σε ονειρεμένες παραλίες, γνώρισα τα δάση τα τροπικά και όλα τα ξωτικά τα μέρη. Δεν ήταν εκεί! 

Έκανα πλούτο τρελό, έγινα ο μεγαλύτερος έμπορος, φιλόσοφος με ιδέες τρανές και με πλήθη να με ζητωκραυγάζουν. Δεν ήταν εκεί!

 Γνώρισα ταίρια σωρό, είχα ηδονές μεγάλες, γλέντια γενήκανε ξακουστά και απίστευτες κραιπάλες. Δεν ήταν εκεί! 


Πήρα του δρόμου τη μοναξιά, μίλησα στου κόσμου τη σιωπή, κοίταξα στου Θεού την ουράνια χαρά και λύτρωσα από τις ανάγκες το κορμί. Δεν ήταν εκεί! 

Μα ένα πρωί, είδα μπροστά μου ένα παιδί. Είχε ένα χαμόγελο τόσο πολύ πλατύ, μόνο και μόνο γιατί ήταν εκεί.

 Και από τότε, έχω μέσα μου συνέχεια αυτό το παιδί, το ’φερα στο φως επειδή είχε βαθιά πολύ κρυφτεί και δεν το άφησα ποτέ ξανά να εξαφανιστεί. 

Τώρα, εκείνο με οδηγεί και δεν χρειάζεται πουθενά να ψάξει για να βρει. 

Έχει συνείδηση για την κάθε στιγμή και είναι ευτυχισμένο όπου και αν βρεθεί!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα