Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σήκω λοιπόν Αλέξανδρε...


Μέγας Αλέξανδρος



Σήκω τώρα Βασιλιά Αλέξανδρε, σήκω Ισκαντέρ, τον κόσμο να ξυπνήσεις,
τον κόσμο που το λάθος κυβερνά, ελεύθερο ξανά να τον εκάνεις.
Σήκω Βασιλιά Αλέξανδρε, την κόρη του Φωτός,
που όλοι την βρίζουν και την κτυπούν, σήκω για να την σώσεις.
Σήκω Βασιλιά Αλέξανδρε, οι κατατρεγμένοι όλης της γης, τώρα εσένα περιμένουν.
Σήκω και εγώ την άδεια θα σου δώσω τον Γόρδιο Δεσμό,
με τα χέρια σου αυτήνε την φορά, έτσι τώρα να τον ελύσεις
Σήκω και εγώ την άδεια και πάλι θα σου την δώσω,
την αυτοκρατορία σου ξανά πιο δυνατή και πάλι να την φτιάξεις,
από τα Δελφικά και της Δωδώνης τα Ιερά μέχρι τα πέρατα της Γης και απ' εδώ και από κει,
και μέχρι εκεί, που ο σεβαστός, ο Θεϊκός ο άνθρωπος, αρχίζει και τελειώνει.
Σήκω λοιπόν Αλέξανδρε, εσένα όλος ο κόσμος τώρα περιμένει.......!!!


Αν ο Ζεύς ο Άνακτας, ο Δωδωναίος, ο Πελασγικός, γινότανε σήμερα να ζούσε, είναι σίγουρο ότι κάπως έτσι θα ξαναζωντάνευε τονΑλέξανδρο τον Μέγα!!!!

Ο Αλέξανδρος είναι το αποφασιστικό και το μοναδικό όνομα στην παγκόσμια ιστορία. Η κοσμοκρατορία της Ρώμης που τον ακολούθησε, ήταν μια απομίμηση εκείνου που αυτός ήθελε να φτιάξει. Η καταγωγή του, η δράση του ως πολεμιστής και κατακτητής, ως εξερευνητής του κόσμου, ο θάνατός του στην ακμή της ηλικίας του, τον έκανε όνομα, σύμβολο και μύθο για όλες τις χώρες και για όλους τους λαούς που κατέκτησε. Τελικά, ακόμα και για τους Έλληνες της Νότιας Ελλάδας, που ποτέ όταν ήταν στην ζωή δεν τον δέχτηκαν ως ηγεμόνα τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος για τους Ασιατικούς και κυρίως για τους Αραβικούς λαούς ήταν ένα ον υπερκόσμιο και Θεϊκό!!! Τον αγάπησαν και τον λάτρεψαν σαν Θεό τους και τον έλεγαν ISKAΝDER....!!!!



Με αυτό το όνομα Iskander [= Ισκαντερ] αποκαλούσαν και αποκαλούν όλοι οι Αραβόφωνοι τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως η λέξη Iskander είναι ακριβώς η ίδια λέξη με την λέξη Αλέξανδρος που έχει όμως αλλοιωθεί, κυρίως λόγω της επαφής των Αραβόφωνων λαών με τους Ρωμαίους που και γι' αυτούς, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μέγας και Θεϊκός!!!!!

Στα Λατινικά η λέξη Αλέξανδρος γίνεται ALEXANDER και στα Αραβικά αποδίδεται ως ISKANDER. Οι δύο τελευταίες όμως συλλάβες και στις δύο αυτές γλωσσολογικές αποδώσεις, δηλαδή η κατάληξη ANDER, όπως βλέπουμε είναι απολύτως ίδιες και εκείνο που αλλάζει στην λέξη είναι η πρώτη συλλαβή.

Πως όμως η Λατινική πρώτη συλλαβη ALEX έγινε ISK; Στα Αραβικά, το άρθρο "Ο" αποδίδεται ως "al". Έτσι οι Άραβες θα έπρεπε να αποκαλούν τον Αλέξανδρο: Al Alexander [= Ο Αλέξανδρος].
Επειδή υπήρξαν έτσι δύο Al το ένα απορόφησε το άλλο και έμεινε μόνο το ένα. Έτσι αντί να λέγουν Al Alexander άρχισαν να λένε Al exander.

Στην λέξη exander το e στα Αραβικά είναι σπάνιο και αποδίδεται κυρίως ως Ι.
Το δεύτερο γράμμα, το Χ δηλαδή δεν υπάρχει στην Αραβική γλώσσα. Το απέδωσαν λοιπόν με διάσπαση ως KS [= ΚΣ] με ταυτόχρονη αντιστροφή λόγω καλύτερης ακουστικότητας σε SK.

Έτσι λοιποόν η λέξη Al EXAHDER έγινε AL ISKANDER και Ο Αλέξανδρος λεγόταν AL ISKANDER και που τελικά με την πάροδο των ετών κατέληξε στο σκέτο ISKANDER.......!!!!!

ISKANDER...... ISKANDER...... Φωνές προσδοκίας για την επάνοδο του Αλέξανδρου.....

Το νεαρό της ηλικίας του, τα μεγάλα πολεμικά του κατορθώματα, με τα οποία γονάτισαν και καταλύθηκαν βασίλεια ισχυρά και παλαιά, πάντα θα κάνουν τον κόσμο να αναζητά την εμφάνιση ενός Αλέξανδρου.

Μέγας Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος θα ξανάλθει... Ο Αλέξανδρος θα ξανάλθει...

 Το πνεύμα του, η ορμή του και η δύναμή του κάποια στιγμή πάλι θα ξανάρθει.... Ο Αλέξανδρος θα ξανάλθει... Ο Ισκαντέρ είναι εδώ, όπως έλεγαν οι ιερείς στην ταινία από το μυθιστόρημα του Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ: Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Βασιλιάς, με τους Σον Κόννερι και Μάϊκλ Καίην.....!!!!!

ΣΧΟΛΙΑ:

Η Κόρη του Φωτός = Η Ελλάδα
Χρυσό νόμισμα που φέρει την επιγραφή: Βασιλεύς ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-Μακεδονία 218 π.Χ. Βερολίνο στο Μουσείο Περγάμου.

Πολύ αργότερα από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου άρχισαν να κόβονται χρυσά νομίσματα με την επιγραφή ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μέχρι τότε έφεραν την επιγραφή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ.

Στο νόμισμα η Αθηνά, προστάτης της πόλης της Περγάμου, δίνει στον Αλέξανδρο την περικεφαλαία, σύμβολο της εξουσίας και κυριαρχίας για την περιοχή της Μικράς Ασίας, που δικαιωματικά του ανήκει αφού ο πρόγονος του Νεοπτόλεμος, ο γιος του Αχιλλέα, σκότωσε το τελευταίο κληρονόμο του βασιλικού οίκου της Τροίας, Αστυάνακτα, τον γιο του Έκτορα, η κάτω εικόνα στον κύκλο. Ο Νεοπτόλεμος σκοτώνει τον Αστυάνακτα.

© Στάθης Χρον / 3-1-2013


knight-of-creation

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα