Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το κάπνισμα… ωφελεί σοβαρά τον Μελισσανίδη

melissanidisΤο 2011 είχε ψηφιστεί νόμος (4002/2011) που απαγόρευε το κάπνισμα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, ώστε να αναγκάζονται οι άνθρωποι...
να βγαίνουν έξω για ένα τσιγάρο και να μην τζογάρουν μέχρι τελικής πτώσεως.
Τρία χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έφερε ρύθμιση που επιτρέπει το κάπνισμα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ και την ενέταξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις.
Μετά κάποιος τους είπε ότι το κάπνισμα ευθύνεται κατεξοχήν για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, καρδιών και λοιπών οργάνων, οπότε την πήραν άρον- άρον τη ρύθμιση και την έκρυψαν στην υποπαράγραφο 16 του 1 άρθρου του πολυνομοσχεδίου, μην εκτεθεί κι ο Άδωνις, ως ο υπουργός Υγείας που σπρώχνει τον κόσμο στο κάπνισμα.
Ψηφίζοντας χθες το πολυνομοσχέδιο, οι 151-152 εθνοπατέρες και εθνομητέρες ψήφισαν, ενδεχομένως εν αγνοία τους, και τη ρύθμιση που επιτρέπει το κάπνισμα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Να τζογάρει και να καπνίζει ο θεριακλής, να καπνίζει και να τζογάρει συνεχώς και αδιαλείπτως, χωρίς διάλειμμα, χωρίς ανάσα. Χωρίς ανάσα στην κυριολεξία. Να μην σηκώνεται από τη θέση του, παρά μόνο για να πάει προς νερού του.
Όχι, να μην σηκώνεται ούτε για το νερό του, να φέρουν νέα ρύθμιση που θα επιβάλει τον καθετήρα, γιατί αν βγει ο πελάτης από το κατάστημα και τραβήξει προς τους θάμνους, ουδείς εγγυάται ότι θα επιστρέψει. Παραμονεύουν πειρασμοί εκεί έξω.
Τι άλλαξε από το 2011 μέχρι σήμερα; Άλλαξε ότι οι άνθρωποι φτώχυναν και στραφήκαν μαζικά προς τον τζόγο. Ό, τι τζόγος να 'ναι, να βγει το μεροκάματο της απελπισίας, ένα δεκάρικο από το Κίνο, ένα εικοσάρικο από το Ξυστό, ένα πενηντάρικο από τα φρουτάκια. Μόνο που το άτιμο το μεροκάματο δεν βγαίνει με τίποτα, γιατί στο τέλος κερδίζει πάντοτε η μπάνκα. Κερδίζει και το κράτος, κερδίζει από τους φόρους, κερδίζει από την αποχαύνωση των πολιτών, ρίξτε λοιπόν τζόγο να χορτάσει ο λαός.
Νομιμοποίησαν τα φρουτάκια, 150.000 μηχανήματα έσπειραν στις γειτονιές, νομιμοποίησαν τα ιντερνετικά καζίνα, έδωσαν το δικαίωμα στους καναλάρχες να μεταδίδουν ελεύθερα παιχνίδια που χαρίζουν, δήθεν, λεφτά στους τηλεθεατές. Να είναι παντού ο τζόγος, να τον βλέπεις συνεχώς μπροστά σου, να μπαίνεις δέκα φορές την ημέρα στον πειρασμό του εύκολου κέρδους.
Το έτερο που άλλαξε από το 2011 μέχρι σήμερα ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Τον πήραν τον τζόγο οι ιδιώτες κι όχι όποιοι κι όποιοι ιδιώτες.
Τον πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πελάτης του ευρωβουλευτή Φαήλου, ο φίλος του πρωθυπουργού Σαμαρά. Άμα είναι για τον Μελισσανίδη χαλάλι το κάπνισμα κι ας μαυρίσουν τα πλεμόνια των τζογαδόρων. Διότι τα λεφτά του Τίγρη πιάνουν τόπο, τα δίνει για να φτιάχνονται γήπεδα στο σχήμα της Αγιάς Σοφιάς, με σαράντα τρούλους και εκατό καμπαναριά.
Αμ δε που τα δίνει ο Μελισσανίδης. Το δημόσιο τα δίνει τα λεφτά, εμείς τις χτίζουμε τις Αγίες Σοφίες. Διότι με άλλη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα υδατορέματα επιτρέπεται στις αιρετές περιφέρειες, στην περιφέρεια Αττικής, επί παραδείγματι, «να μπορούν να χρηματοδοτήσουν εκτέλεση αμιγώς αθλητικών υποδομών». Κατόπιν τούτου, η Αγιά Σοφιά θα έχει και ειδικό χώρο για την εναπόθεση μαρμαρωμένων Σγουρών.
*Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα