Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τι φανερώνουν οι ρυτίδες για την υγεία μας και τα 7 στοιχεία που τις εξαφανίζουν


Τι φανερώνουν οι ρυτίδες για την υγεία μας
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ήλιος, η κακή διατροφή και οι γκριμάτσες οδηγούν στην εμφάνιση των ρυτίδων. Τι άλλο φανερώνουν όμως οι λεπτές γραμμές του προσώπου – πέρα από το ότι μεγαλώνουμε;


- Κίνδυνος καρδιοπάθειας: Οι πιο ανησυχητικές ρυτίδες είναι αυτές που εμφανίζονται στα αυτιά! Οι διαγώνιες γραμμές στους λοβούς των αυτιών συνδέονται άμεσα με τις καρδιαγγειακές νόσους, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Οι καρδιακοί μύες και οι λοβοί των αυτιών προμηθεύονται κοινό γενετικό υλικό κι έτσι μοιράζονται κοινές καταληκτικές διόδους. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ατροφία της επιδερμίδας στο αυτί οφείλεται στην καρδιαγγειακή νόσο. Η σχετική μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ υποδεικνύει ότι οι ρυτίδες στα αυτιά αντιστοιχούν σε 67% κίνδυνο καρδιοπάθειας.


- Εύθραυστα οστά: Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δείχνει ότι οι ρυτίδες υποδεικνύουν μειωμένη οστική πυκνότητα, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Το δέρμα και τα οστά δομούνται από τα ίδια στοιχεία κι έτσι η γήρανση φέρνει αλλαγές στην ποιότητα τόσο της επιδερμίδας όσο και των οστών, υποστηρίζουν οι ερευνητές.


Οι ειδικοί συνιστούν καλό ύπνο, υγιεινή διατροφή και διακοπή του καπνίσματος για να αποφύγουμε τόσο τις ρυτίδες όσο και τα παραπάνω προβλήματα.

Τα 7 στοιχεία που εξαφανίζουν τις ρυτίδες!

Τα 7 στοιχεία που εξαφανίζουν τις ρυτίδες!
Θέλετε να έχετε σφριγηλό δέρμα, δυνατά και πλούσια μαλλιά και να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων;

Τότε σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε πως προσλαμβάνετε 7 συγκεκριμένα στοιχεία, είτε μέσω της διατροφής σας είτε με τη μορφή συμπληρωμάτων.

Δείτε ποια είναι αναλυτικά:

Kολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα δομικό συστατικό, που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του. Καθώς δεν μπορούμε να το προσλάβουμε σχεδόν από καμία τροφή, ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι σημαντικότατο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής και διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας μέσω ρύθμισης του μεταβολισμού του λίπους, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των νεύρων και αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα και τον μυϊκό τόνο.

Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, τη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών. Επιπλέον, καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα και βοηθά στην όραση.

Βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5 βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και τη σύνθεση ορμονών, την ομαλή ανάπτυξη του σώματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία των επινεφριδίων και μετατρέπει τη ζάχαρη και το λίπος σε ενέργεια.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ενεργειακή απόδοση του μεταβολισμού των αμινοξέων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ η λειτουργία της είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.

Πυρίτιο

Το πυρίτιο συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελαστικού και σφριγηλού δέρματος, δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

onmed + onmed

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα