Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τεράστιος Αστεροειδής θα περάσει από τη Γη στις 26 Μαρτίου χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα

Scientists Warn that Huge Asteroid Could Strike Earth on March 21st

16 Μαρ, 2014 - Οι επιστήμονες σήμερα χαρακτήρισαν τη διέλευση ενός αστεροειδή 1,2 χιλιόμετρων ως "ένα γεγονός που αξίζει προσεκτική παρακολούθηση" από τους αστρονόμους.

Αλλά λένε ότι η πιθανότητα του αστεροειδή να χτυπήσει τη Γη είναι μόλις 1 στις 909.000 και ο κίνδυνος πρόσκρουσης είναι πιθανό να μειωθεί καθώς συλλέγονται περισσότερες πληροφορίες.

 Ο πρόσφατα ανακαλυφθής αστεροειδής, που είναι γνωστός ως 2003 QQ47, έχει μάζα περίπου 2.600 εκατ. τόνους (2.600 δισεκατομμύρια κιλά).


Οι υπολογισμοί της τροχιάς του είναι, επί του παρόντος, βασισμένοι μόνο σε 51 παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επτά ημερών. 

Ο dr Alan Fitzsimmons του Queen's University, στο Μπέλφαστ, ένας από την ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν το  NEO (Near Earth Objects), Κέντρο Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασίλειου, με έδρα το Leicester, δήλωσε: «Το Ν.Ε.Ο. θα είναι ορατό από τη Γη για τους επόμενους δύο μήνες, και οι αστρονόμοι θα συνεχίσουν την παρακολούθηση τους κατά την περίοδο αυτή. "

Ο τεράστιος βράχος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου από το Lincoln Near Earth Asteroid Research Program (LINEAR), που βρίσκεται στο Socorro, στο Νέο Μεξικό. 

Οι παρατηρήσεις αυτές αναφέρθηκαν στο Κέντρο Minor Planet στη Μασαχουσέτη, ένα κέντρο για όλες τις νέες ανακαλύψεις γύρω από αστεροειδείς και κομήτες . 

Ο αστεροειδής έχει λάβει διαβάθμιση - γνωστή ως "  αξιολόγηση κινδύνου Torino" που σημαίνει "  Ένα γεγονός που αξίζει προσεκτική παρακολούθηση".

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να πέσει κάτω από την κλίμακα επικινδυνότητας , καθώς έρχονται περισσότερα στοιχεία από νέες παρατηρήσεις .

Ο Kevin Yates , διευθυντής του προγράμματος για το Κέντρο Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου NEO , δήλωσε: «Καθώς θα έχουμε στα χέρια μας πρόσθετες παρατηρήσεις που θα γίνουν κατά τους επόμενους μήνες , όσον αφορά τη μείωση των αβεβαιοτήτων , ο αστεροειδής 2003 QQ47 είναι πιθανό να πέσει κάτω από την κλίμακα Τορίνο .

" Το Κέντρο Πληροφόρησης Ν.Ε.Ο. θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τελευταία αποτελέσματα των παρατηρήσεων και θα δημοσιεύει τακτικές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα του. "

Αστεροειδείς όπως ο 2003 QQ47 είναι χοντρά κομμάτια βράχου που απέμειναν από τον σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τη Γη στη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία .

Αλλά η βαρυτική επίδραση  γιγάντιων πλανητών όπως ο Δίας μπορεί να ωθήσει αστεροειδείς από αυτές τις ασφαλείς τροχιές και να τους στείλει στη γειτονιά της Γης .

disclose.tv

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα