Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι 25 κορυφαίες πόλεις του κόσμου

Επιμέλεια-απόδοση: Απόστολος Καζάκος

Το Condé Nast Traveler διοργάνωσε μια ψηφοφορία για τις καλύτερες πόλεις στο κόσμο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν. Αυτές είναι οι 25 πρώτες σε αντίστροφη μέτρηση μαζί με το σκεπτικό για την επιλογή της κάθε πόλης:

25. Βενετία
Μια πανέμορφη και μυστηριώδης πόλη όπου κάθε γωνιά της είναι σαν ζωγραφιά. Ο παράδεισος της μόδας και των αγορών.
24. Μελβούρνη
Κορυφαία μουσεία, τέχνη στους δρόμους και μεγάλα πάρκα για θεατρικές, μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι αυτό που την κάνουν να διαφέρει από τον μεγάλο αντίπαλό της, το Σύδνεϋ.
23. Παρίσι
Υπάρχουν πόλεις που αποκαλούνται το Παρίσι του Νότου ή της Ανατολής, αλλά το αυθεντικό βρίσκεται στη Γαλλία. Με την παράδοση του στον πολιτισμό, το μοναδικό φαγητό, τις αγορές και το καταπληκτικό σκηνικό, αυτό το Παρίσι είναι  εκτός συναγωνισμού.
22. Βηρυτός
Η πρωτεύουσα του Λιβάνου, το Παρίσι της Μέσης Ανατολής, είναι ο προορισμός για τον ταξιδιώτη που αναζητά την εξωτική κουζίνα και τα πιο exclusive clubs παγκοσμίως. Αυτή η πόλη είναι ένας τάπητας ιδεολογιών, θρησκειών και τρόπων ζωής που αποτελούν κυριολεκτικά την απόλυτη πρόκληση.
21. Σεβίλλη 
Ο ήλιος της Ανδαλουσίας,η ιστορία, τα μοναδικά κτίρια, η νυκτερινή ζωή, τα εστιατόρια την καθιστούν έναν προορισμό που δεν πρέπει να χάσει ο κάθε επισκέπτης της Ισπανίας.
Ακολουθεί μια τριπλή ισοψηφία.
17. Σάντα Φε
Μια μαγική πόλη, ένας τόπος για ονειρικές διακοπές για την ψυχή του επισκέπτη ο οποίος θα απολαύσει το φαγητό, την αρχιτεκτονική και τους ελεύθερους δημόσιους χώρους
17.Σύδνεϋ
Το Σύδνεϋ τα έχει όλα: είναι κοσμοπολίτικο και μαυρισμένο, αμέτρητα αξιοθέατα, με την Οπερα να φιλοξενεί χορευτικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αγορά για τα ψώνια και εστιατόρια με γαρίδες και ψάρια που δεν μπορείς να αντισταθείς.
17. Βικτώρια
Ο κρυμμένος θησαυρός του Καναδά, μια πόλη με γοητεία και αρχιτεκτονικό κάλλος, προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία. Υπάρχουν πολλά μουσεία, εστιατόρια για θαλασσινά και οι κήποι Butchart.
Μια ακόμη ισοψηφία, διπλή αυτή τη φορά.
15. Κρακοβία
Η γραφική πόλη της Πολωνίας προσφέρει γοητεία και μνημεία αρχιτεκτονικής που δεν τα ξεχάσεις ποτέ.
15. Πράγα
Η πόλη που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να επισκεφθεί.Η “Disneyland” των ενηλίκων με την παραμυθένια αρχιτεκτονική, τις άμαξες, τους κύκνους, τα επιβλητικά κάστρα της, είναι το σκηνικό που θα μαγέψει τον επισκέπτη.
14. Κιότο
Μια πανέμορφη πόλη γεμάτη ναούς και προσκυνήματα αλλά και αγορές είναι ένα μείγμα της παλιάς και της νέας Ιαπωνίας. Η παλιά πρωτεύουσα είναι μοντέρνα και ιστορική και σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.
13. Βανκούβερ
Ενα πολύτιμο πετράδι που συνδυάζει τον ωκεανό με το βουνό. Εδώ ο μοντέρνος κόσμος συναντά την φύση. Την μια στιγμή γευματίζεις σε ένα πολυτελές εστιατόριο 5 αστέρων και την επόμενη βρίσκεσαι σε ένα ποδηλατικό μονοπάτι στο βουνό.
Και πάλι 2 πόλεις στην ίδια θέση.
11. Μπρυζ
‘Ομορφα συντηρημένη, η μεσαιωνική πόλη του Βελγίου έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να δεις τα αξιοθέατα περπατώντας.
11. Κέηπ Τάουν
‘Ενας υπέροχος προορισμός που προσφέρει τα πάντα: πολιτισμό, ατμόσφαιρα, φύση, ακτές, βουνά και παραλίες.
10. Η πόλη του Κεμπέκ
Χάρη στη ζεστασιά του παλιού κόσμου, την ιστορική κληρονομιά , την αγορά της, αυτή η πόλη του Καναδά, είναι μια Ευρωπαϊκή πόλη στην Βάρεια Αμερικανική ήπειρο.
9. Σιένα
Εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει. Πολύ πιο ήσυχη από την Ρώμη και την Φλωρεντία, αλλά φορτωμένη με πολιτισμό και ιστορία ανάμεσα στους λόφους της Τοσκάνης προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.
8.Ρώμη
‘Οσες φορές και αν την επισκεφτείς δεν αρκούν. Κάθε φορά που επιστρέφεις ανακαλύπτεις κάτι νέο.
7. Βιέννη
Η πόλη που είναι γεμάτη μουσική και ιστορία. Οι ευκαιρίες να ακούσεις κλασσική μουσική είναι αμέτρητες.
Δύο ακόμη πόλεις μοιράζονται την ίδια θέση.

5.Σαν Σεμπαστιάν
Η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της γαστρονομίας δεν είναι το Παρίσι,αλλά η Βασκική πόλη του Σαν Σεμπάστιαν με την μαγευτική ακτογραμμή της.
5. Τσάρλεστον
Το Τσάρλεστον βρίσκεται στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας και τα πάντα ικανοποιούν τον επισκέπτη. Οτιδήποτε σε αυτή την πόλη είναι εξωφρενικά ωραίο: οι παραλίες, τα καταστήματα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, το φαγητό, οι άνθρωποι.
4. Σαλτσμπουργκ
Μια μικρή, ευχάριστη πόλη που έμεινε ανέγγιχτη. Πατρίδα του Μότζαρτ το Σάλτζμπουργκ είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.
2. Βουδαπέστη
‘Ενα κλασσικό αριστούργημα.
Ισοψηφία για μια ακόμη φορά λίγο πριν την κορυφή
2. Φλωρεντία
Η καλλιτεχνική πρωτεύουσα του κόσμου.
1. Σαν Μιγκέλ ντε Αλλέντε
Μια μικρή πόλη στο Κεντρικό Μεξικό, χωρίς φανάρια, διαφημιστικές πινακίδες, στην κορυφή των προτιμήσεων όσων ψήφισαν εκτιμώντας τον ρομαντισμό, την παραδοσιακή ομορφιά, την υπέροχη ατμόσφαιρα, με λίγα λόγια ένας τόπος που ο καθένας θα ήθελε να βρεθεί.

kissmygrass

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα