Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τα 10 λάθη που αν τα κάνεις δεν θα χάσεις κιλά όσο κι αν προσπαθείς

 Τα 10 λάθη που αν τα κάνεις δεν θα χάσεις κιλά όσο κι αν προσπαθείς

Νομίζεις ότι προσέχεις τη διατροφή σου; Μην είσαι τόσο σίγουρος. Καθημερινές συνήθειες και λάθος αντιλήψεις μπορούν να τινάξουν στον αέρα κάθε προσπάθεια σου να διατηρηθείς σε φόρμα.

Μικρά λάθη μεγάλα πάθη. Ακόμα και μια λάθος σαλάτα, μπορεί να υπονομεύσει τις καλές σου προθέσεις και την σκληρή σου προσπάθεια. Όπως επισημαίνει ο κλινικός διατροφολόγος Τζόι Μπάουερ στο βιβλίο του "The Joy Fit Club: Cookbook, Diet Plan & Inspiration" "μην αφήνεις ένα μικρό λάθος να μεταμορφωθεί σε χιονοστιβάδα που θα σε παρασύρει σε μια ολόκληρη μέρα, εβδομάδα ή μήνα ανθυγιεινής διατροφής". Και δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές:


Το μικρό μέγεθος. Μπορεί τα ορεκτικά και το finger food να μη σου γεμίζουν το μάτι, είναι όμως ικανά να γεμίσουν το σώμα σου με περιττές θερμίδες και λιπαρά.
Το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση. Ο εγκέφαλος σου είναι συντονισμένος στο πρόγραμμα που παρακολουθείς και όχι στο πιάτο σου με αποτέλεσμα να καταναλώνεις παραπάνω τροφή μηχανικά και άκριτα.
Το να μην τρως ένα ελαφρύ πρωινό. Οι μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση τροφής μία ώρα περίπου από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις αφ' ενός ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου αφ' ετέρου μειώνει την πείνα σου μέσα στη διάρκεια της ημέρας, επομένως και την ποσότητα φαγητού που θα φας.
Άδειασε το ψυγείο σου και κράτα μόνο τα απαραίτητα. Αφ' ενός δεν πρόκειται να γίνει πολεμική σύρραξη, αφ' ετέρου όσο εγκρατής κι αν είσαι στη δίαιτα σου, ο πειρασμός μιας πιο γευστικής αλλά ανθυγιεινής τροφής είναι πάντα ισχυρός.
Η λανθασμένη πεποίθηση του ότι μπορείς να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με μια διατροφική παρασπονδία μετά από ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι έκαψαν περισσότερες θερμίδες από ότι συνέβη στην πραγματικότητα και ότι κατανάλωσαν λιγότερες. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο με αποτέλεσμα ότι "έκαψες" στη γυμναστική, να το αποκτήσεις ξανά αμέσως μετά.
Τα κεράσματα στο γραφείο.'Ενα κέικ για τον καφέ, ένα γλυκό από κάποιον συνάδελφο που γιορτάζει και δύο τυροπιτάκια από κάποιον άλλο σε συχνή βάση είναι ικανά να διαλύσουν κάθε σου προσπάθεια.
Το να μοιράζεσαι όλα σου τα γεύματα με τον σύντροφό σου αν είσαι γυναίκα. Οι άνδρες χρειάζονται από τη φύση τους περισσότερες θερμίδες και έχουν μεγαλύτερη ροπή στην κατανάλωση υδατανθράκων και λιπαρών τροφών.
Τα συχνά bussiness lunch ή τα κοινωνικά "τραπεζώματα". Σπάνια περιλαμβάνουν υγιές φαγητό και συνήθως αποτελούνται από τεράστιες μερίδες. Αν δεν μπορείς να τα αποφύγεις, μην καταναλώσεις ψωμί, ξεκίνα με μια σαλάτα και συνέχισε με καθαρή πρωτεΐνη.
Η πεποίθηση του ότι τρως ελαφρά επειδή τρως μια σαλάτα. Τι σαλάτα; Ένα φαινομενικά αθώο πιάτο μπορεί να μεταμορφωθεί σε θερμιδική βόμβα από το dressing με το οποίο το συνοδεύεις.
Το να φας μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, πχ. το να στείλεις μεθυσμένος μηνύματα στην πρώην σου. Τα κριτήριά σου μετά την κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι αυτά που έχεις νηφάλιος και έχει μεγαλύτερη ροπή στην υπερβολή.

iefimerida


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα