Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Mark Faber προειδοποιεί… - Έρχεται μία νέα παγκόσμια φούσκα στην πιστωτική αγορά – Στραγγαλίζεται η ανάπτυξη διεθνώς

Ο Mark Faber προειδοποιεί… - Έρχεται μία νέα παγκόσμια φούσκα στην πιστωτική αγορά – Στραγγαλίζεται η ανάπτυξη διεθνώςΠροβληματισμένος ο Αμερικανός επενδυτής
Η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές διεθνώς, δεν συνιστά απόρροια του tapering της Fed. Αντιθέτως, συνιστά αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Τα άνωθεν αποφαίνεται ο επιφανής οικονομολόγος και επενδυτής, Marc Faber.
«Δεν είναι μόνο το tapering υπαίτιο για τις πιέσεις στις αγορές. Στις αναδυόμενες αγορές επί της ουσίας, δεν υπάρχει ανάπτυξη, ενώ στην Κίνα η επιβράδυνση είναι σημαντική» υποστηρίζει ο Αμερικανός επενδυτής.

«Η απουσία πραγματικής ανάπτυξης στις συγκεκριμένες χώρες επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής οι αναδυόμενες αγορές τροφοδοτούσαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τους παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες» εξηγεί εν συνεχεία. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά ομολόγων δεν βρίσκεται στην ίδια δεινή θέση με αυτή των μετοχών.

«Για τους επόμενους 3 με 6 μήνες, τα ομόλογα θα είναι σε καλύτερη θέση από τις μετοχές» διαμηνύει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Mark Faber εφιστά την προσοχή, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μίας νέας παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης, η οποία εξαιτίας της αύξησης των καταναλωτικών χρεών θα πυροδοτήσει νέες πιέσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη.

«Η πίστωση στην παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται περίπου κατά 30% υψηλότερη, από ό,τι στις απαρχές της οικονομικής κρίσης του 2008. Το χρέος των νοικοκυριών αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες αλλά και σε χώρες άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία» καταλήγει ο Αμερικανός τραπεζίτης. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα