Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρισμοί του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας

Ισχυρισμοί του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας

Άρθρο του Τούρκου Υπουργού Οικονομικών, Mehmet Simsek, δημοσιεύει η εφημερίδα WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Turkey Will Rise Above Fear», όπου ο Τούρκος Υπουργός επισημαίνει καταρχήν ότι, παρά την τρέχουσα πολιτική αναταραχή, δεν διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα του.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα λάβει λαϊκή στήριξη σε ποσοστό 40 έως 50% στις επικείμενες εκλογές του Μαρτίου. Κατά δεύτερο λόγο, επί διάστημα άνω της 10ετίας, η Τουρκία έχει εφαρμόσει δομικές και μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις, παρέχοντας τη βάση για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, τονίζει ο Simsek, από τη στιγμή που το AKP ανέλαβε την εξουσία το 2002, η κυβέρνηση Erdogan μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της κυβέρνησης στο 1% επί του ΑΕΠ από 10.8% που ήταν το 2002. Παράλληλα, τη συγκεκριμένη περίοδο, το χρέος στο δημόσιο τομέα στην Τουρκία μειώθηκε στο 35% επί του ΑΕΠ από 74%. Επιπλέον, συνεχίζει ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών, η τουρκική κυβέρνηση προέβη σε σημαντικά βήματα για να βελτιώσει την ποιότητα των θεσμών στη χώρα, ενώ παρά τις πληροφορίες για τις πρόσφατες έρευνες περί διαφθοράς, τα φαινόμενα της διαφθοράς έχουν αισθητά υποχωρήσει με τα χρόνια.
Σύμφωνα δε με στοιχεία της Παγκόσμιας Διαφάνειας, το 2013 η Τουρκία κατατάχθηκε 53η σε 177 χώρες από πλευράς διαφθοράς, από 65η σε 102 χώρες που ήταν το 2002.
Τέλος, ολοκληρώνει ο κ. Simsek, οι τουρκικές τράπεζες είναι απολύτως  ασφαλείς, καθώς διαθέτουν κεφαλαιακά ποσοστά πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια, συγκεκριμένα έως τα τέλη του 2013, οι τουρκικές τράπεζες είχαν μέσο κεφαλαιακό ποσοστό 15.3%, σχεδόν το διπλάσιο του προβλεπόμενου ορίου του 8% που απαιτούν οι κανονισμοί Βasel II.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα