Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η πιο δημοφιλής τακτική εκδίκησης του πρώην


Το σεξ με νέο ταίρι είναι άραγε ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό; Οι ερευνητές αποφάσισαν να τεστάρουν αυτή τη θεωρία…

Στη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι συμμετείχαν 170 φοιτητές κολλεγίου. Όλοι οι φοιτητές είχαν χωρίσει πρόσφατα. Για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, οι συμμετέχοντες διατηρούσαν ημερολόγιο, απαντούσαν σε ερωτηματολόγια και έδιναν συνεντεύξεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 35% των φοιτητών είχε επιλέξει το λεγόμενο σεξ εκδίκησης ή rebound sex μέσα στις τέσσερις εβδομάδες μετά το χωρισμό.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που είχαν χωρίσει μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή αυτοί που είχαν δεχτεί την απόρριψη, δηλαδή δεν επέλεξαν οι ίδιοι να χωρίσουν, είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν το σεξ ως μέσο αντιμετώπισης του στρες και του θυμού.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το rebound sex δεν αποδεικνύεται πάντα ευεργετικό. «Για ορισμένα άτομα, το σεξ με νέο σύντροφο θεωρείται υγιές και απαραίτητο για να προχωρήσουν στη ζωή τους. Ωστόσο, τα άτομα που ακολούθησαν αυτήν την τακτική συνέχισαν να κάνουν σεξ με διαφορετικούς συντρόφους ακόμη και οκτώ μήνες μετά το χωρισμό. Αυτό δείχνει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δε βοηθά να ξεπεραστεί ο χωρισμός.»


Η νέα μελέτη έχει τον τίτλο «Σεξ από Εκδίκηση: Σεξουαλικά Κίνητρα και Συμπεριφορές έπειτα από το Χωρισμό». Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό σεξουαλικής υγείαςArchives of Sexual Behavior.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα