Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ένα λαμπρό μυαλό έχει την ζεστασιά που του αρκεί


Ένα λαμπρό μυαλό έχει την ζεστασιά που του αρκεί, διαβάζει μέσα από τις νοητές γραμμές που του δίνουν την επάρκεια να σταθμίσει και να ισορροπήσει το χάος που διακρίνει την ανθρώπινη φύση. Με μια επικουρική και αισθητική ενάργεια διαλέγει τις οδούς διαφυγής και πράττει το δέον.

Η αντιστοίχιση του μερικού στο σύνολο που εμπεριέχεται είναι μια ενότητα που διαρκεί και μεταλλάσσει τις οντότητες μέσω της ανάγκης.

Ένα λαμπρό μυαλό προσπαθεί να φωτίσει το σύνολο μέσω της προσφοράς και να παραμείνει σιωπηλό εκεί που εννοεί ότι δεν υφίσταται δράση και επεξεργασία.

 Η απόδειξη με φιλοσοφικούς, ολικούς όρους της συνέχειας της φυλής έγκειται στην αναζήτηση του γένους που δρα μερικά προς όφελος του συνόλου, δηλαδή δρα με ανιδιοτέλεια δίνοντας στην σκέψη της ανθρωπότητας την μαγιά που θα πλάσσει το μετέπειτα ζυμάρι του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Η μελέτη και ο καθημερινός πνευματικός άθλος είναι η διάκριση των οντοτήτων που απαρτίζουν το σύνολο ως εικόνων ένθεων και απαραίτητων ακόμα και εντός της περιορισμένης αντιλήψεως τους. 

Η διάκριση προΰποθέτει περιόδους ησυχασμού και εκτονώσεως οι οποίες επιλέγονται σύμφωνα με την κατά μέρους ειδική ψυχοσύνθεση και δεν μαζοποιούνται σε προκατασκευασμένα θεάματα που άγουν τα χαμηλά δονητικά κέντρα σε μόνιμη ενασχόληση.

 Η διάκριση ως πνευματικό απόκτημα είναι μια αυτόματη διαδικασία και άγει τα επιμέρους με ασφαλή τρόπο-μέθοδο στην βαθύτερη κατανόηση του συνόλου, δηλαδή στην πορεία προς τα ανώτερα δονητικά κέντρα που συντελούν προς την πορεία της ενότητας και της πνευματικής ουδετερότητας. Πάντα το μέτρο μας οδηγεί στο επαρκές και μας δίνει μια κατεύθυνση που δεν λανθάνει.

Ως μια μικρή απάντηση – σκέψη στους αρνητές της συνέχειας του Ελληνισμού φυλετικά. Η μικρή σε εύρος αυτή απάντηση στοχεύει τους ημιμαθείς και επιτήδειους που μιλούν, ενώ θα έπρεπε να σιωπούν, και να παραδεχτούν την άγνοια τους ως ένα πρώτο βήμα που θα τους οδηγήσει στο σύνολο, όχι στην προσωπική τους στάνη-βασίλειο


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα