Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Υπάρχουν δυο είδη εσωτερικών υποβολών τα οποία μπορούν να συγχυστούν με τη δύναμη που ονομάζουμε ηθική συνείδηση.
 1) Έχουμε έμφυτα πρότυπα σκέψης, πρότυπα παρορμήσεων ή ορμών τα οποία δομήθηκαν κατά τη διάρκεια των περασμένων ζωών μας.
2) Έχουμε το περιεχόμενο του δισκοπότηρου που είναι καθαρή σοφία συλλεγμένη μέσα από τις εμπειρίες των προηγούμενων ζωών μας.
3) Έχουμε, επίσης, τη φωνή της Ψυχής, τη «Φωνή της Σιωπής» που είναι ο σταθερός κραδασμός του Ηλιακού Αγγέλου μέσα μας.
Αυτή η τελευταία είναι η αληθινή ηθική συνείδηση.

Οι άλλες είναι εσωτερικές υποβολές που καθορίζονται από το χρόνο και το χώρο, από περασμένες ζωές και εμπειρίες και ίσως να μην μπορούν να καλύψουν την ανάγκη οποιασδήποτε δοσμένης κατάστασης αλλά η φωνή του Ηλιακού Αγγέλου είναι αδέσμευτη και πάνσοφη.
Είναι ανεξάρτητη από τις περασμένες, τις τωρινές ακόμα και από τις μελλοντικές προσδοκίες μας και τα ανθρώπινα όνειρα. Είναι η αγνή, καθαρή φωνή της αλήθειας η οποία βρίσκεται σε συμφωνία με τους θεμελιώδεις νόμους του σύμπαντός μας.
Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει ηθική συνείδηση, ση­μαίνει ότι το τείχος ανάμεσα στον κατώτερο και τον ανώ­τερο άνθρωπο γίνεται όλο και πυκνότερο. Αυτό το τείχος μπορεί να είναι αιθερικό, συγκινησιακό ή νοητικό τείχος, με
τη μορφή θυμαπάτης, μάγια ή πλάνης. Όταν συμβαίνει αυ­τό, ο Ηλιακός Άγγελος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη μονάδα της συνείδησης ή με την ανθρώπινη ψυχή και ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θύμα των Ζωικών ορμών του, του εγωισμού και του μίσους του, ή ακόμα των συσσωρευ­μένων υπνωτικών υποβολών του. Σε ακραίες περιπτώσεις η συμπεριφορά του μπορεί να γίνει τόσο Ζωώδικη, ώστε ο Ηλιακός Άγγελος τον εγκαταλείπει. Δεν υπάρχει ελπίδα για έναν τέτοιον άνθρωπο για πολλούς κύκλους. Αυτή εί­ναι η μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να συμβεί σε μια ανθρώπινη ύπαρξη.
(Χ. Σαραϊνταριάν, Η Κρυμμένη Δόξα του Εσωτερικού Ανθρώπου, Κεφάλαια, 3, 5)
Η ηθική συνείδηση μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας την «ήρεμη μικρή φωνή» της στις καθημερινές υποθέσεις μας.
Μπορεί να είναι ένα φως πάνω στο δρόμο μας και τελικά να γίνει το χρυσό νήμα που θα μας οδηγήσει στο Σπίτι μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα