Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βαθιά μέσα μας...


Βαθιά μέσα μας


Κάποια πράγματα είναι τόσο οφθαλμοφανή και ολόκληρες αράδες γράφονται γι' αυτά εδώ και χιλιετίες, που έχει καταντήσει κουραστικό. Έχω κουραστεί ακόμα και να τα σκέφτομαι, τόσο τετριμμένα που είναι... Ίσως γι' αυτό υπάρχουν τόσο μεγάλες παύσεις ανάμεσα στις προσωπικές μου δημοσιεύσεις. Κάποια στιγμή, ό,τι και να πεις δε φτάνει ή απλά επαναλαμβάνεσαι χωρίς να σε ακούει κανένας. Μερικές φορές όμως είναι λύτρωση να μιλάς στον εαυτό σου...

Ένας δάσκαλος δεν κρύβεται ποτέ πίσω από τις εμπειρίες του για να επισκιάσει αυτές των μαθητών του. Δεν μετράει τον πόνο των διπλανών του βγάζοντας τον χάρακα των δικών του πόνων. Οι εμπειρίες μας είναι για να τις κοινωνούμε όχι να τις επιδεικνύουμε. Και σίγουρα όχι για να τις συγκρίνουμε.

Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη να κρυφτείς... Τόσες πολλές δικαιολογίες... Τα ανθρώπινα πάθη, οι αδυναμίες, η αλαζονεία, ο εγωισμός. Ένας κατάλογος δίχως τελειωμό. Ακόμα και ο δάσκαλός σου θα κρυφτεί πίσω από αυτά. Η ανθρώπινη φύση το ορίζει αυτό. Την προστασία πάση θυσία, την μοναδικότητάς μας. Μίας μοναδικότητας στο βωμό της οποίας χύθηκε άπειρο αίμα. Γιατί, τι είμαστε χωρίς αυτήν; Απλά κομμάτια. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να παίζουμε αποφασιστικό ρόλο σε αυτό.Πρέπει να έχουμε σημασία...



Ενώνουμε κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους, θολώνοντας την αλήθεια, μόνο και μόνο για να καλύψουμε τα κενά της δικής μας έλλειψης. Αρπάζουμε συνειδήσεις από τα μαλλιά και τις μακελεύουμε για να μπορέσουν να συμπληρώσουν τη δική μας εικόνα. Τις μειώνουμε για να φουσκώσουμε τη δική μας σκιά. Και καταλήγουμε να περιπλανιώμαστε σε έναν κόσμο με σαθρά θεμέλια, που στον πρώτο κλονισμό, ψάχνουμε τριγύρω να βρούμε τον φταίχτη. Και επειδή ακριβώς βλέπουμε καθρέφτες, συνεχίζουμε και κάνουμε τα ίδια λάθη. Οι καθρέφτες δε σου μιλάνε. Σαν την Ηχώ, είναι καταραμμένοι.

Χρειάζεται να είσαι ψεύτης για να διακρίνεις την αλήθεια, αλλά απαιτείται να έχεις ατσάλινα νεύρα για να τη διαχειριστείς. Και η αλήθεια βρίσκεται στη σιωπή και όχι στην αγανάκτηση.


celestialsalvi

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα