Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βρετανία – Τεράστιες οι καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις (Βίντεο)

agglia

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που πλήττουν τη νοτιοδυτική Αγγλία. Το σιδηροδρομικό δίκτυο ουσιαστικά έχει διακοπεί με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο Λονδίνο να μην είναι εφικτή.

Στο Ντέβον από τα ισχυρά κύματα και τις έντονες βροχοπτώσεις κατέρρευσε τμήμα κυματοθραύστη που βρισκόταν κάτω από ράγες τρένου με αποτέλεσμα η σιδηροδρομική γραμμή να μείνει μετέωρη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων του σιδηροδρόμου η γραμμή δεν πρόκειται να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με εξαιρετική δυσκολία και πολύωρες καθυστερήσεις. Εξαιτίας του ότι πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, δέντρα έχουν πέσει, γέφυρες έχουν καταστραφεί.
Οι ισχυρές και πυκνές βροχοπτώσεις αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι ουσιαστικά έχουν παραλύσει την περιοχή και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ουαλία και τη Σκωτία.
Περισσότερα από 44.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν κατά διαστήματα χωρίς ηλεκτρικό.
Επίσης 65 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν καλυφθεί από νερό, ενώ πλημμυρισμένα παραμένουν 413 κτήρια.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταστροφές που μπορεί να στοιχίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες στην τοπική οικονομία. Υπολογίζεται πως το ημερήσιο κόστος μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2,2 εκ ευρώ.

Σε συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή Κόμπρα
Ενδεικτικό της σοβαρότητας είναι ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την Πέμπτη προήδρευσε για δεύτερη φορά στην συνεδρίαση της επιτροπής Κόμπρα, η οποία συνεδριάζει μόνο σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις όπως ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποια μεγάλη απειλή.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η επιτροπή πλέον συνεδριάζει καθημερινά.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 160 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα εξαγγέλθηκαν 42 νέα αντιπλημμυρικά έργα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Πεζοναύτες σπεύδουν στην νότια Αγγλία για να τοποθετήσουν σακιά με άμμο και να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Ο υπουργός Μεταφορών ήδη έχει ζητήσει από επιτροπή να του προτείνει εναλλακτική διαδρομή για τον σιδηρόδρομο καθώς μεγάλο μέρος του περνάει δίπλα από την θάλασσα.

«Θανάσιμος κίνδυνος»
«Δεν μιλάμε. Πράττουμε», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής Κόμπρα. Ο Κάμερον τόνισε ακόμη πως με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές για να ακούσει τους κατοίκους.
Πιθανόν έρχονται χειρότερα: Απόψε θα βρέξει τόσο, όσο βρέχει συνήθως έναν ολόκληρο μήνα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ήδη έχει εκδώσει δεκάδες νέες προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία, καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη την επικράτεια.
Πολλές από αυτές τις προειδοποιήσεις έχουν την ένδειξη «θανάσιμος κίνδυνος».
Για την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα βρέξει τόσο όσο δεν βρέχει ολόκληρο το μήνα.
Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι οι ισχυροί άνεμοι θα φτάσουν έως τα 112 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Αναλυτές τονίζουν πως αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις με αυτό το ρυθμό, τότε ολόκληρη η νοτιοδυτική Αγγλία μπορεί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δείτε το βίντεο:
makeleio

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα