Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί το ντεκολτέ τρελαίνει τους άνδρες;


Νέα θεωρία προσπαθεί να δώσει εξελικτική εξήγηση στο... αιώνιο πάθος!

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες απλά τρελαίνονται στη θέα ενός καλοσχηματισμένου ντεκολτέ. O καθηγητής ψυχιατρικήςΛάρι Γιάνγκ από το Πανεπιστήμιο του Έμορι, στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται τώρα ότι βρήκε μια «λογική» εξήγηση.

Εξελικτική η αιτία της έλξης

Αναλύοντας τη νευρολογική βάση περίπλοκων κοινωνικών συμπεριφορών, ο ειδικός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μέσα από την ανθρώπινη εξέλιξη, το ίδιο νευρωνικό δίκτυο που είχε αρχικά αναπτυχθεί με σκοπό να ενισχύει το δέσιμο μεταξύ μητέρας και παιδιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενεργοποιείται και μέσω της σεξουαλικής διέγερσης. Το ίδιο εγκεφαλικό δίκτυο φαίνεται, δηλαδή κατά τον δρα Γιάνγκ, να χρησιμοποιείται και για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων.

Όπως εξηγεί ο ερευνητής, όταν οι θηλές της γυναίκας ερεθίζονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η νευροχημική ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως το «ναρκωτικό της αγάπης», πλημμυρίζει τον εγκέφαλό της, βοηθώντας την έτσι να συγκεντρώνει την προσοχή και τη στοργή στο βρέφος της. Τελευταίες μελέτες ωστόσο έχουν δείξει ότι στους ανθρώπους, το δίκτυο αυτό δεν έχει μητρική «αποκλειστικότητα».

Βάσει επιστημονικών ευρημάτων, ο ερεθισμός των θηλών ενισχύει τη σεξουαλική διέγερση στις περισσότερες γυναίκες μέσω της ενεργοποίησης των ίδιων εγκεφαλικών περιοχών που «ξυπνούν» με την κολπική και την κλειτοριδική διέγερση. Η όλη διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση οξυτοκίνης στον εγκέφαλο της γυναίκας, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί με τον παρτενέρ της.

Ανδρικό πάθος, γυναικείο «κουμπί»

Οι άνδρες, σύμφωνα με τον ερευνητή, μπορούν ερεθίζοντας την περιοχή της θηλής να γίνονται πιο γοητευτικοί στα μάτια των γυναικών. Πρόκειται για έναν εξελικτικό μηχανισμό που έχει οδηγήσει τους άνδρες στο να νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν.

«Η έλξη στο γυναικείο στήθος οφείλεται στο πώς οργανώνεται ο εγκέφαλος στους ετεροφυλόφιλους άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας» εξηγεί ο δρ Γιάνγκ. «Εξελικτικά λοιπόν, οι άνδρες έλκονται σεξουαλικά από το στήθος γιατί το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση της γυναικείας επιθυμίας να δεθούν μαζί τους».

Γιατί όμως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στον άνθρωπο και όχι και στα υπόλοιπα θηλαστικά; Ο δρ Γιάνγκ πιστεύει ότι πίσω αυτό κρύβεται το γεγονός ότι ως άνθρωποι τείνουμε να σχηματίζουμε μονογαμικές σχέσεις, τη στιγμή που το 97% των υπολοίπων θηλαστικών δεν ακολουθεί την ίδια τακτική.

«Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια τη σεξουαλικής πράξης κοιταζόμαστε μεταξύ μας. Η στάση αυτή επιτρέπει τη διέγερση των θηλών κατά τη διάρκεια του σεξ» υποστηρίζει ο καθηγητής.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα