Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΙΑΣΙΣ


ΙΑΣΙΣ 
Θέμα: Με ποιους τρόπους θα θεραπεύσουμε …την ψυχή μας
ΑΔΕΛΦΙΑ….για να μπορέσουμε να θεραπευτούμε…..οφείλουμε κατά αρχάς να πούμε μέσα μας και να παραδεχτούμε…ότι είμαστε «άρρωστοι».  Ακούγοντας λοιπόν κάποιος ή κάποια…… τη λέξη «άρρωστος-η»….ίσως να του έρχεται «βαριά» η λέξη…..αλλά εις την ουσία….το άρρωστος-η….έχει να κάμει με την διόρθωση της αέανης Ψυχής μας…που αναζητάει μία διέξοδο. Για να κατανοήσουμε πλήρως την ίαση μας….ας προσδιορίσουμε πρώτα  τους παρακάτω παράγοντες, που είναι οι εξής:
Α) Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ίαση μας….περιλαμβάνει μια ΑΛΛΑΓΗ  (ΚΑΡΔΙΑΣ) και ως εκ τούτου….μια διεύρυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ μας.

Β)  Η θεραπεία μιας σωματικής κατάστασης ή ασθένειας μας …δεν συνεπάγεται ότι απαραίτητα …ότι έχει συντελεστεί …και αξιοσημείωτη ίαση.
Γ) Η συνέχιση μιας σωματικής μας κατάστασης ή ασθένειας (ακόμη και στην περίπτωση που επέλθει ο θάνατος)….δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν έχει συντελεστεί….αξιοσημείωτη ίαση.
Δ). Εις τη συγκινησιακή Σφαίρα…όσο μεγαλύτερο είναι το ΤΡΑΥΜΑ μας….τόσο μεγαλύτερη είναι ….και η δυνατότητα για αξιοσημείωτη ίαση.
Ε) Εις το επίπεδο της ΣΚΕΨΗΣ….όσο μεγαλύτερη είναι η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ εις το σύστημα ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ….τόσο μεγαλύτερη είναι και η ίαση….(εάν βέβαια….διορθωθεί αυτή η διαστρέβλωση.)
ς)  Η ίαση του κάθε ανθρώπου…επηρεάζει την ίαση ολόκληρου του Σώματος της Ανθρωπότητας….και ταυτόχρονα η ίαση του Σώματος της Ανθρωπότητας, επηρεάζει την ίαση και ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ.
Ας δούμε όμως εις τη συνέχεια και τις αντιξοότητες…που παρουσιάζονται σ’ όλη αυτή την προσπάθεια. Η ψυχή μας βλέπει μια ευκαιρία για την ίαση μας μέσω της ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ και της ΦΩΤΙΣΗΣ. Όσοι όμως από εμάς….πιστεύουν ότι ο ΣΤΟΧΟΣ της ΖΩΗΣ μας είναι η ΕΥΤΥΧΙΑ, η ΕΥΗΜΕΡΙΑ, η ΑΝΕΣΗ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ…..πιστεύουν….ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.
Η Ψυχή…..ΑΔΕΛΦΙΑ….για το μόνο που νοιάζεται είναι να υπάρξει ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ,ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ και ΚΑΘΑΡΣΗ….ώστε η Προσωπικότητα ν’ αξιωθεί και να υπηρετήσει το ΣΚΟΠΟ ….της Ψυχής.
Ας δούμε όμως παρακάτω….πως το ΣΩΜΑ μας….υπηρετεί τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
 π.χ. …η Λογική που διέπει κάποια γεγονότα….τα οποία κανονικά θα αποδίδαμε εις την ΤΥΧΗ….αλλά τελικώς επειδή είναι πολύ σπουδαία….τα θεωρούμε προδιαγραμμένα. Παρατηρούμε….ότι συχνά τέτοια γεγονότα τα βιώνουμε ως ….κάποιες συμπωματικές απρόσμενες ανακαλύψεις….όπως ένα τυχαίο συμβάν ή μια συνάντηση με κάποιο πρόσωπο.
Ένας τραυματισμός ή μια αρρώστια επίσης…μπορεί να προσφέρουν μια ΠΥΛΗ….μετασχηματισμού. Η Ψυχή μας μπορεί έτσι να επιλέξει μια αρρώστια ή έναν τραυματισμό….με σκοπό όχι μόνο την ίαση κάποιας άλλης πλευράς της Συνειδητότητας του ατόμου….αλλά ταυτόχρονα και την ίαση της ευρύτερης ομαδικής Συνειδητότητας. Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ….όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το ονομάζουμε...ο ΝΟΜΟΣ της ΘΥΣΙΑΣ…..δηλαδή κάθε φορά που η ευημερία ή η Συνειδητότητα των πολλών προωθείται από τον ΠΟΝΟ των λίγων…..λειτουργεί ο ΝΟΜΟΣ της ΘΥΣΙΑΣ. Ο τραυματισμός ή η σωματική μας εξάντληση μπορούν να μας υπηρετήσουν…όταν δεν αντιμετωπίζουμε τον ΕΑΥΤΟ μας ….με την απαραίτητη ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.
Τα προβλήματα του σώματος μπορεί να χρησιμέψουν…..ως ΔΕΙΚΤΗΣ των Ψυχολογικών μας ΥΠΕΚΦΥΓΩΝ. Έτσι…..ΑΔΕΛΦΙΑ….κάθε δύσκολη κατάσταση στη ζωή μας….είναι μίαΔΟΚΙΜΑΣΙΑ….και καθώς εξελισσόμαστε….εξελίσσονται και οι ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ μας, από καταστάσεις που προκαλούν τη σωματική μας ΑΝΤΟΧΗ σε κατάσταση που δοκιμάζουν το ΗΘΙΚΟ μας ΣΘΕΝΟΣ, την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ μας να είμαστε ΕΝΤΙΜΟΙ ……απέναντι στον ΕΑΥΤΟ μας.
Όταν λοιπόν…..έχουμε ένα πρόβλημα ….μας χτυπάει το «καμπανάκι»…..και απαιτεί ν’ ασχοληθούμε μαζί του, αλλιώς αρνιόμαστε το γεγονός με εξαιρετικά οδυνηρές συνέπειες….αφού συνέχεια το αναβάλλουμε. Έτσι το σώμα μας….μας δείχνει και υποδείχνει όλα αυτά που προσπαθούμε ν’ αρνηθούμε. Το ανθρώπινο σώμα είναι ανίκανο για έλλειψη εντιμότητας. Έτσι δημιουργούνται μέσα μας πολλά προβλήματα, που στην ουσία δεν πηγάζουν τόσο από το σώμα μας, που είναι ανίκανο να πει ψέματα, όσο από την προσωπικότητα μας, που έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη ικανότητα να το κάνει….δηλαδή ενσυνείδητα και με διάθεση αυτοκριτικής προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας…..ότι είμαστε πραγματικά αυτό που αποφασίσαμε πως θα έπρεπε να είμαστε. Το φυσικό μας σώμα αντιδρά με καθαρό ΕΝΣΤΙΚΤΟ προκαλώντας μας δυσκολίες. Γι’ αυτό χλωμιάζουμε, κοκκινίζουμε, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται, τα δόντια μας χτυπάνε σαν κομπρεσερ, το σαγόνι μας σφίγγεται σαν μέγγενη, τα χέρια μας ιδρώνουν….κι έτσι το σώμα μας τελικά….μας ταπεινώνει χωρίς ίχνος δισταγμού, ο φόβος και η αμηχανία μας είναι αντιδράσεις που το κριτικό κομμάτι μας προσπαθεί τόσο σκληρά να κρύψει. Οφείλουμε και πρέπει να δούμε εδώ ότι το φυσικό σώμα μας….υφίσταται μόνο την υλική διάσταση και τρέφεται με ύλη-αέρα-νερό και τροφή….από το υλικό επίπεδο. Το ΑΣΤΡΙΚΟ και το ΝΟΗΤΙΚΟ μας σώμα βρίσκονται αντίστοιχα εις το ΑΣΤΡΙΚΟ και το ΝΟΗΤΙΚΟ επίπεδο και τρέφονται μέσω της αστρικής ή νοητικής ύλης. Όταν το καθένα από τα σώματα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από διαστρεβλώσεις, η δόνηση ολόκληρου του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου ( της ΑΥΡΑΣ) ….θα είναι κι αυτή καθαρή και ομαλή.

Τα σωματικά προβλήματα όμως…..δημιουργούν διαστρεβλώσεις εις την ΑΥΡΑ και το ίδιο συμβαίνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άλλα δυο σώματα. Τα διορατικά άτομα έχουν την ικανότητα να παρακολουθούν τα ενεργειακά επίπεδα. Ίσως εδώ να ταιριάζει…..αυτό που έλεγαν οι πρόγονοι μας….που προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν εις την ζωή τους…..λέγοντας :
ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ…το οποίο και ΕΜΕΙΣ ……οφείλουμε να το ακολουθούμε σε κάθε μας βήμα. (Η φράση αυτή την χρησιμοποιούσαν όταν ήθελαν να δηλώσουν ότι η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων δεν είναι άσχετη με τη σωματική τους κατάσταση, και σήμαινε ότι ένας νους υγιής κατοικεί μέσα σ' ένα υγιές σώμα.)

Στη ζωή μας ΑΔΕΛΦΙΑ….είμαστε αναγκασμένοι να διαλέξουμε. Ποιος όμως ….είναι αυτός που μας οδηγεί να επιλέξουμε;
Από τη μια πλευρά υπάρχει η πίεση των προτύπων της κοινωνίας και των δικών μας, που….αμ τι άλλο….διαμορφώθηκαν από την αναγκαιότητα και την εποχή εις την οποία ζούμε. Από την άλλη πλευρά, η καρδιά μας….μας προτρέπει και μας λέει: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Αυτή είναι ΑΔΕΛΦΙΑ….και η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ…..που βιώνουμε την ουσία της εις το ΓΗΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Όμως αυτό δεν γίνεται σε μία μόνο ζωή. Πρόκειται για μια αργή διαδικασία. Όσο βρισκόμαστε εις τη δίνη της ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, σπάνια εκτιμούμε τα καθαρτήρια αποτελέσματά της. Το μόνο που ξέρουμε είναι……ότι υποφέρουμε και ζηλεύουμε εκείνους που δεν βασανίζονται, πιστεύοντας ότι ζούνε με κάποιον τρόπο πιο σωστά από εμάς και κατά συνέπεια….είναι πιο ευλογημένοι.
Για να είμαστε όμως πιο κοντά εις την ΑΛΗΘΕΙΑ…..καλό είναι να θυμόμαστε ….ότι η ζωή μας εις το ΓΗΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…..είναι μια τάξη Διδασκαλίας. Όσο ανεβαίνουν οι ΒΑΘΜΙΔΕΣ, τα καθήκοντά μας….γίνονται πιο σύνθετα. Κάθε Βαθμίδα είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη ανάπτυξή μας. Μόλις διδαχθούμε μια ΒΑΘΜΙΔΑ…πάμε εις την άλλη με δική μας ΕΠΙΛΟΓΗ. Το σώμα μας…..όμως επαναστατεί, όταν παρασυρόμαστε πέρα από αυτό που είναι σωστό για εμάς. Και πληρώνει φυσικά ένα τίμημα για το άγχος που προκαλούν οι επιλογές μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε…..ότι το σώμα μας είναι ο υπηρέτης της Ψυχής. Μεταχειριστείτε το σώμα σας με ΣΕΒΑΣΜΟ και να θυμάστε…..ΑΔΕΡΦΙΑ…ότι αφουγκράζεστε τη ΣΟΦΙΑ του.
Τελικά εις το τέλος…..προβάλλει μια γεμάτη νόημα εικόνα…όπως την βλέπετε παρακάτω, Πλέον δεν βλέπουμε τα ξεχωριστά κομμάτια , αλλά το συνολικό αποτέλεσμα.
Κάθε συγκεκριμένη ζωή μας …..ΑΔΕΛΦΙΑ…..μοιάζει με αυτή την εικόνα. Δηλαδή …ένα μοντάζ από γεγονότα, αισθήματα και σκέψεις….σαν ένα φιλμ που ξετυλίγεται συνέχεια….κι όπου κάθε κομμάτι κι όλα μαζί έχουν την δική τους ξεχωριστή ποιότητα ή χρώμα. Αν τα βάλουμε όλα μαζί….σχηματίζουν ένα σημαντικό σχέδιο…..δηλαδή τη ζωή που ζούμε. Αλλά το πρόβλημα είναι….ότι δεν είναι εύκολο να δούμε αυτό το σχέδιο….όσο είμαστεΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ να το ζήσουμε.
Μια εύλογη ερώτηση που θα μπορούσε να μου πει …κάποιοςη κάποια είναι η εξής:
«Ρε φίλε….πως είναι δυνατόν να δεις την ζωή σου, όταν βρίσκεσαι μέσα σ’ αυτήν;»
Τελικά ΑΔΕΛΦΙΑ….η έλλειψη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, η έλλειψη ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ της ζωής μας...μας αναγκάζει, καθώς προχωρούμε, να κάνουμε διάφορες υποθέσεις για την πιθανή σημασία και αξία τους. Εκείνο που κάνουμε συνήθως είναι….ότι βασίζουμε την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ μας για οτιδήποτε γίνεται επάνω εις το πώς αισθανόμαστε όταν μας συμβαίνει κάτι….δηλαδή άνετα ή άβολα, ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι, ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι. Όταν η ζωή που ζούμε ΑΔΕΛΦΙΑ….ξεδιπλώνεται με τον τρόπο που προσδοκούμε, υποθέτουμε ότι κάνουμε σωστές κινήσεις. Εάν από την άλλη μεριά υπάρχουν ενοχλητικά γεγονότα και συναισθήματα που δεν περιμέναμε να έχουμε, σκεφτόμαστε, ότι αυτό που γίνεται αποκλείεται να είναι σωστό. Δεν είναι δυνατόν να ζω έτσι. Ίσως…..πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος. Μερικές φορές σκεπτόμενοι παλιά προβλήματα…έχουμε πλέον την δυνατότητα να δούμε με ποιο τρόπο μας βοήθησαν ν’ αναπτύξουμε το σημερινό μας επίπεδο ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΑΥΤΟΕΠΙΓΝΩΣΗΣ.
Μπορεί όμως, προσέξτε…..ΑΔΕΛΦΙΑ, η σημασία τους ακόμα και τώρα,…να μην μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, επειδή ακριβώς βρίσκεται κρυμμένη σ’ ένα μεγαλύτερο φάσμα,…που πιθανόν να περιλαμβάνει και άλλες ζωές…..!

ΕΡΡΩΣΘΕ
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα