Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ήρθε η ώρα οι γυναίκες να βγουν μπροστά

Η Sheryl Sandberg είναι διευθύντρια επιχειρησιακών λειτουργιών του facebook. Και επίσης είναι μία από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες στις επιχειρήσεις σύμφωνα με το περιοδικό Fortune και ένα από τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Sheryl-SandbergΜέσα από το καινούργιο της βιβλίο "Lean In" ( "Βγείτε Μπροστά"), θέλει να πείσει τις γυναίκες να μην εγκαταλείπουν την επαγγελματική τους εξέλιξη και να κάτσουν στο τραπέζι, ακριβώς όπως και οι άντρες.
Σα παρουσιάζουμε τις συμβουλές και ατάκες/σοφίες από το βιβλίο.    
"Η επαγγελματική εξέλιξη εξαρτάται συχνά από την τάση να αναλαμβάνει κανείς ρίσκα και να βγαίνει μπροστά".
"Πολλά από τα εμπόδια στα οποία σκοντάφτουν οι γυναίκες έχουν τη ρίζα τους στο φόβο. Τον φόβο του να μην είσαι αρεστή. Τον φόβο μήπως κάνεις κακή επιλογή. τον φόβο μήπως επισύρεις αρνητική κριτική. Το φόβο μήπως καταγίνεσαι με πράγματα υπεράνω των δυναέων σου. Το φόβο τού να σε κριτικάρουν Το φόβο της αποτυχίας. Και την αγία τριάδα του φόβου: το φόβο μήπως είσαι κακή μητέρα/σύζυγος/κόρη. Αλήθεια έχεις σκεφτεί τι θα έκανες αν δεν φοβούσουν;"
LeanIn 
"Όταν χάνεις την αυτοπεποίθησή σου ακολούθησε την εξής τακτική: προσποιοήσου ότι την έχεις. Προσποιήσου ώσπου να την αισθανθείς".
"Μία απλή αλλαγή στη στάση του σώματος οδηγεί σε σημαντική αλλαγή συμπεριφοράς".
"Αυτό που μετράει είναι η ικανότητα σου να μαθαίνεις γρήγορα και να συνεισφέρεις άμεσα. Όταν αναζητείς το σημαντικό με το οποίο θα ασχοληθείς, δε θα βρεις ποτέ κάτι που να σου ταιριάζει απόλυτα. Πρέπει να αδράχνεις τις ευκαιρίες και να τις φέρνεις στα μέτρα σου. Η ικανότητα να μαθαίνει είναι το σπουδαιότερο προσόν του ηγέτη".
"Όταν διαπραγματεύεσαι, "σκέψου ατομικά, δράσε συλλογικά".
"Όποτε είναι δυνατόν, το "εγώ" πρέπει να το αντικαθιστούμε με το "εμείς"".
"Όλοι επιζητούμε μια δουλειά ή ένα ρόλο που μας συναρπάζει και μας συγκινεί. Για να τη βρούμε, απαιτείται προσήλωση και ευελιξία, γι αυτό συνιστώ να επικεντρωνόμαστε σε δύο στόχους: ο ένας είναι ένα μακροπρόθεσμο όνειρο και ο άλλος ένα δεκαοκτάμηνο πλανο".
WomenintheWorkplaceLeanin
Να ρισκάρουμε, να επιλέγουμε εταιρείες που αναπτύσσονται, να είμαστε ανοιχτές στις προκλήσεις και να διεκδικούμε προαγωγές (με το χαμόγελο στα χείλη, φυσικά), όλα αυτά είναι τα σημαντικά στοιχεία διαχείρισης μιας καριέρας
"Το μόνο κριτήριο που έχει σημασία στην επιλογή μιας δουλειάς είναι ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας. Όταν οι εταιρείες αναπτύσσονται με ταχύτητα, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να γίνουν και λιγότερα άτομα για να το κάνουν. όταν οι εταιρείες αναπτύσσονται με πιο βραδύ ρυθμού ή είναι στάσιμες, υπάρχουν λιγότερα που πρέπει να γίνουν και πάρα πολλά άτομα να ασχοληθούν με αυτά. Οι συγκρούσεις για την εξουσία και η στασιμότητα εντείνονται, και όλοι παραπαίουν. Αν σου προσφέρουν μια θέση σε πύραυλο, δεν ρωτάς τι θέση είναι αυτή. Απλώς επιβιβάζεσαι".
"Να φτάνεις στο άλλο άκρο είναι πολύ καλός τρόπος για να πετύχεις τη χρυσή τομή".
"Να είσαι πρόθυμη να ρισκάρεις την καριέρα σου. Το να επιζητείς διαφορετικές εμπειρίες είναι χρήσιμη προετοιμασία για ηγεσία".
"Οι γυναίκες πρέπει να περάσουμε από το "δεν είμαι έτοιμη να το κάνω αυτό" στο "θέλω να το κάνω, και θα μάθω στην πράξη το πώς".
"Ο συνηθέστερος τρόπος να παραιτηθείς από τη δύναμή σου είναι να πιστεύεις ότι δεν έχεις δύναμη".
"Λάμψε και θα βρεις μέντορα".
"Οι πιο στερεές σχέσεις στηρίζονται σε πραγματικούς δεσμούς, που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο".
"Η συνειδητοποίηση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για να το διορθώσεις".
lean-in
"Είναι σημαντικό να αναζητάς ιδέες από οπουδήποτε (ακόμα και από το βάθος της αίθουσας)".
"Το να ζητάς συμβουλές συμβάλλει στη δημιουργία σχέσεων".
"Μίλησε ανοιχτά για τις αδυναμίες σου. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος προκειμένουν να καλλιεργήσεις την αυθεντική επικοινωνία".
Συμβουλεύω τις γυναίκες που αναζητούν σύντροφο ζωής να βγαίνουν με όλους: με τα κακά παιδιά, τα άνετα παιδιά, τα παιδιά που φοβούνται τη δέσμευση, τα τρελά παιδιά. Αλλά να μην τους παντρεύονται. όλα αυτά που κάνουν τα κακά παιδιά σέξι δεν τα κάνουν καλούς συζύγους. Όταν έρθει η ώρα να κατασταλάξετε, βρείτε κάποιον που πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι έξυπνες, πεισματάρες και φιλόδοξες. Κάποιον που εκτιμά τη δικαιοσύνη και αποδέχεται ή θέλει να αναλαμβάνει το μερίδιο των ευθυνών του στο σπίτι
"Το χιούμορ είναι εκπληκτικό εργαλείο για να μεταδώσεις ένα ειλικρινές μήνυμα με φιλικό τρόπο".
"Το να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου δημιουργεί βαθύτερες σχέσεις".
"Το να εστιάζεις μόνο στη δουλειά δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις καλά τη δουλειά σου".
"Όταν έρχεσαι στη δουλειά, δεν πρέπει να αφήνεις κανένα κομμά τι του εαυτού σου πίσω".
"Αντί να φοράμε ένα ψεύτικο εαυτό απολύτων αφοσιωμένο στη δουλειά, θα κερδίσουμε περισσότερο αν εκφράζουμε την αλήθεια μας, αν μιλάμε γαι τα προσωπικά μας και ανα αναγνωρίζουμε ότι οι επαγγελματικές αποφάσεις έχουν συχνά συναισθηματικά κίνητρα".
"Όποια θέλει το ταίρι τη να είναι πραγματικός σύντροφος πρέπει να τον αντιμετωπίζει ως ίσο – και εξίσου ικανό".
"Η ισότητα μεταξύ συντρόφων οδηγεί σε πιο ευτυχισμένες σχέσεις".
"Να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα και να περιμένουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν σωστά είναι συνταγή απογοήτευσης. Ο εχθρός είναι η τελειότητα".
Δεν μπορείτε να τα κάνετα όλα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει δύο εργασίες πλήρους απασχόλησης, να έχει τέλεια παιδιά, να μαγειρεύει τρία γεύματα την ημέρα και να έχει απανωτούς οργασμούς μέχρι τα χαράματα. Η σούπεργούμαν είναι η αντίπαλος του γυναικείου κινήματος
"Η συζήτηση αλλάζει νοοτροπίες, οι οποίες αλλάζουν συμπεριφορές, οι οποίες αλλάζουν θεσμούς".
"Η κοινωνική πρόοδος δεν χαρίζεται. Πρέπει να την κατακτήσεις".
"Η πραγματική ισότητα θα επιτευχθεί μόνο όταν όλοι καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε".
Το βιβλίο Βγείτε Μπροστά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το διαβάσαμε στο cosmo.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα