Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Συναγερμός στην Αγγλία: Οι πλημμύρες ζώνουν το Λονδίνο

Συναγερμός στην Αγγλία: Οι πλημμύρες ζώνουν το Λονδίνο [εικόνες]

Στις παρυφές του Λονδίνου πλησιάζουν πλέον οι πλημμύρες στην Αγγλία μετά την υπερχείλιση του Τάμεση που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ήδη πολλές κατοικημένες περιοχές στα νοτιοδυτικά. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι έχουν πλημμμυρίσει σχεδόν 1.000 νοικοκυριά, ενώ χιλιάδες ακόμα βρίσκονται υπό άμεση απειλή. Συναγερμός έχει σημάνει  στις κομητείες του Μπέρκσιρ και του Σάρεϊ, στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται ο πύργος του Ουίνδσορ.

Τα νερά έχουν καλύψει τεράστιες εκτάσεις, συπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ, με το κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ να σώζεται μόνο και μόνο χάρη στην θέση του στην κορυφή ενός λόφου.


Κι ενώ στα ανατολικά το Λονδίνο προστατεύεται από ένα φράγμα, στα βόρεια περιφέρερια της πρωτεύουσας, οι αρχές του Κρόιντον ήδη σχεδιάζουν πώς θα εκτρέψουν τα νερά σε υπόγειες διαβάσεις πεζών ώστε να μείνουν αλώβητα οικίες και καταστήματα.

Οι εκκλήσεις για βοήθεια και τα παράπονα για τη δραματικά ανεπαρκή αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, πολλές. «Είναι απελπιστικό, κανείς δε βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει. Έχουμε επείγουσα ανάγκη σακιών με άμμο όμως φθάνουν με το σταγονόμετρο» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια, μία από τις εθελόντριες.






Τραγική είναι η κατάσταση στο Σόμερσετ (νοτιοδυτική Βρετανία) που πλήττεται εδώ και εβομάδες από έντονες βροχοπτώσεις (μόνο τον Ιανουάριο κατέρριψαν κάθε ρεκόρ από το 1766).

Και ενώ αναμένονται και νέες πλημμύρες τις επόμενες ημέρες, φουντώνει η διαμάχη για τον χειρισμό της κρίσης, με τους πολιτικούς και τα στελέχη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να ρίχνουν ο ένας στο άλλο το μπαλάκι των ευθυνών.
Εκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρωθυπουργός  Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ντόρσετ και παράλληλα  ανακοίνωσε την αποδέσμευση ποσού 155 εκατομμυρίων ευρώ για τις πληγείσες περιοχές. 

Εν μέσω πιέσεων να παραιτηθεί,  ο πρόεδρος της Υπηρεσίας για το Περιβάλλον Κρις Σμιθ δήλωσε στο BBC ότι οι ομάδες του γνωρίζουν «εκατό φορές περισσότερο να χειριστούν τους κινδύνους που προέρχονται από τις πλημμύρες από κάθε πολιτικό».


iefimerida


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα