Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να αυξήστε τη λίμπιντό σας

food-sexΑν η σεξουαλική σας ζωή έχει ατονήσει δώστε σημασία στη σωστή διατροφή.

Οι ορμόνες του σεξ, οι οποίες παράγονται από τις ωοθήκες, είναι τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη.  Συγκεκριμένα η προγεστερόνη μας κάνει να νιώθουμε καλά και διατηρεί τη λίμπιντό μας σε υψηλά επίπεδα. Τα οιστρογόνα κρατούν σταθερό τον κύκλο μας ενώ η τεστοστερόνη συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική επιθυμία, αφού «ενεργοποιεί» σημεία-κλειδιά του σώματός μας. Εάν τώρα τελευταία έχει ατονήσει η διάθεσή σας για σεξ δώσε βάση στις ορμόνες σας και ισορροπήστε τες με τροφές που:

- Eίναι πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα, ουσίες δηλαδή που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων και κρατούν τα τελευταία σε ισορροπία. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται προϊόντα σόγιας, σπόροι κολοκύθας και παπαρούνας, ηλιόσποροι, λιναρόσποροι, βρόμη, κριθάρι, σίκαλη, μούρα, σταυροειδή λαχανικά (μπρόκολο, σπαράγγια, κουνουπίδι, σπανάκι, εσπεριδοειδή, αλλά και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες).
- Aυξάνουν την τεστοστερόνη και είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως συκώτι, στρείδια, μοσχάρι, γαρίδες, ξηροί καρποί, τόφου, φιστίκια, φακές, γιαούρτι και γάλα. Επίσης τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ω-3 και ω-6 λιπαρών, όπως δημητριακά, αυγά, ψωμί ολικής αλέσεως, λιναρόσπορος, ελιές, αβοκάντο, αμύγδαλα, σησαμέλαιο, φιστίκια Αιγίνης, σπόροι μουστάρδας, σολομός, σαρδέλες, αντζούγιες, τόνος κ.λπ. Και τέλος ασπράδια αυγών, πλήρες γάλα και μουρουνέλαιο, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.
- Περιέχουν το αμινοξύ L-αργινίνη, το οποίο συμβάλλει στην αιμάτωση του κόλπου. Ανάμεσά τους είναι οι ξηροί καρποί, βρόμη, τόνος σε κονσέρβα, μπακαλιάρος, ξερά φασόλια, γαρίδες, σκόρδο, αυγά, πράσινα λαχανικά και μαύρη σοκολάτα.
- Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που επίσης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής: μαύρη σοκολάτα, κόκκινο κρασί, μαύρο τσάι, καφές.

Το μυστικό

Ρίξτε πιπέρι καγιέν και τζίντζερ στα φαγητά σας κάνουν το αίμα να κυκλοφορεί πιο γρήγορα ενώ αποφεύγετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ και πάνω από ένα ποτήρι κρασί τη μέρα, αφού η υπερκατανάλωσή τους ρίχνει τις αποδόσεις μας…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα