Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Χοροπηδώντας φεύγει η πείνα, λένε οι Ιάπωνες

Το χοροπήδημα μειώνει προσωρινά το αίσθημα της πείνας! Αυτό έδειξε μελέτη της Σχολής Αθλητικών Επιστημών του ιαπωνικού Waseda University. Η συγκεκριμένη έρευνα καταπιάστηκε με το πήδημα πάνω-κάτω που κάνουμε, για παράδειγμα, με το σκοινάκι αλλά και γενικότερα με τις ασκήσεις που εκτελούμε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας. Αυτού του τύπου η γυμναστική φαίνεται ότι ρυθμίζει καλύτερα την όρεξη σε σύγκριση με την άσκηση στο στατικό ποδήλατο.

Όταν τα έντερα… τραντάζονται

Οι ερευνητές εξηγούν ότι υπαίτιες γι΄ αυτό το φαινόμενο είναι οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, οι οποίες παράγονται από το στομάχι και τα έντερα. Ειδικότερα η ορμόνη γκρελίνη, η οποία απελευθερώνεται όταν αρχίζει η πείνα, φαίνεται να μειώνεται καθώς κινούμε τη μάζα του σώματός μας πάνω-κάτω.

Γυμνάζομαι και είμαι καλύτερα

Η παραπάνω έρευνα επιβεβαιώνει παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι γενικά η άσκηση καταστέλλει προσωρινά την όρεξη, αντί να την ανοίγει. Μία μάλιστα από αυτές, που πραγματοποιήθηκε στο Brigham Young University, έδειξε ότι η διάθεση για φαγητό μειώνεται μετά από 45λεπτη πρωινή γυμναστική. Ταυτόχρονα το σώμα ενεργοποιείται και επιθυμεί περισσότερη φυσική δραστηριότητα για το υπόλοιπο της ημέρας, χωρίς όμως να ζητά μεγαλύτερη ποσότητα τροφής. Το καλό είναι πως το ίδιο ισχύει τόσο για ανθρώπους με κανονικό βάρος όσο και για παχύσαρκους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα