Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Όρθιο βόδι ο Ελληνας. Και τη γυναίκα του να πηδήξουν και τον ίδιο, χαμπάρι δεν παίρνει


Και τα τσιμέντα θα έπρεπε να είχαν πέσει με το που ακούστηκε η πρόταση της γερμανικής Bundesbank για εφάπαξ εισφορά των πολιτών μιας χώρας επί του συνόλου της περιουσίας τους, κινητής τε και ακίνητης προτού ζητηθεί βοήθεια έξωθεν.


Του Στρατή Μαζίδη

Έχουμε ξαναγράψει ότι η Bundesbank δεν είναι τυχαία. Δεν πατάνε δηλαδή την κοιλιά τους και λένε την εξυπνάδα τους.

Επίσης έχουμε και την πρόταση της Ζάρα Βάγκενκνεχτ από το κόμμα Die Linke που τάσσεται υπέρ της επιβολής ενός εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου, που είναι απαραίτητος όχι μόνο «σε περίπτωση χρεοκοπίας, όπως αναφέρει η Bundesbank, αλλά και για την αποφυγή της χρεοκοπίας, όπως υποστηρίζει και το ΔΝΤ. Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία, η περιουσία των ευρωπαίων εκατομμυριούχων ύψους 17 τρις ευρώ φθάνουν για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ ύψους πάνω από 11 τρις ευρώ. Επί πλέον 85 άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. «Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία»



Από τη μια να χτυπηθεί και καλά η πλουτοκρατία αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δε θα αποδειχθεί ο Δούρειος Ιππος ώστε να γδαρθούμε όλοι;

Αλλά κι αν ένας πλούτισε τίμια, γιατί να πληρώσει τα χρέη της χώρας του; Με ποια λογική; 

Άλλωστε ποιοι υποστηρίζουν μετά μανίας το "περιουσιολόγιο" και γιατί;  

Ένα σπίτι που λέει ο λόγος να έχει κανείς σε μια νορμάλ περιοχή αξίας αντικειμενικής € 200.000,00 θα κληθεί μόνο για αυτό να πληρώσει € 20.000,00. Πού θα τα βρει;

Το μόνο που απομένει είναι να μας χώσουν μέσα στα τρένα και να μας στείλουν στο Μπούχενβαλντ. Να μας πάρουν ότι αξίας έχουμε επάνω μας και μετά να μας πετάξουν σε ομαδικούς τάφους.

Κάποιοι μου λένε, ότι δεν περνάει κάτι τέτοιο. Αμ θα περάσει. Θα περάσει... Όπως πέρασαν όλα τα άλλα και δεν άνοιξε μύτη. Κανονικά η Αθήνα θα έπρεπε να είχε γίνει Κίεβο.

Η κατάλληλη φόρμουλα χρειάζεται μόνο να βρεθεί.  Και καθώς δεν έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος στο άκουσμα του φρικιαστικού αυτού ενδεχομένου που θα μας αποτελειώσει, φοβάμαι ότι δε θα είναι πολύ δύσκολο.

Μάλλον δεν υπάρχει πια ο Έλληνας. 400 χρόνια με το σουλτάνο στο κεφάλι του έγινε ραγιάς. Και τη γυναίκα να του πηδήξουν, ικανό τον έχω να το ευχαριστηθεί όταν πηδάνε τον ίδιο καθημερινά και δεν αντιδρά...

freepen


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα