Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η πορεία της ΕΞ-ΕΛΙΞ-ΗΣ μας και οι κίνδυνοι της κάθε ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.



Η Ψυχή μας ΑΔΕΛΦΙΑ….πορεύεται προς ΕΞ-ΕΛΙΞ-Η μέσα από τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ της κάθε ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ. Έτσι κάθε απαραίτητη ΕΜΠΕΙΡΙΑ μας δημιουργεί και αναπόφευκτα κάποιες συνέπειες ή ένα πεπρωμένο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έτσι φυσικά…ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε….ότι κάθε ΕΜΠΕΙΡΙΑ της ζωής μας….έχει κι ένα ΤΙΜΗΜΑ.

 Αυτές όμως οι ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ μας…παράγουν συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν….διαφορετικά θα σταματήσει να υπάρχει η ΠΡΟΟΔΟΣ εις τη ζωή μας. Εδώ ακριβώς….ΑΔΕΛΦΙΑ…θα ήθελα να επισημάνω….αναφέροντας τους ΗΡΩΕΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ηρακλής-Οδυσσέας-Θησέας) που με συμβολικό τρόπο μας μιλάνε για τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ τους. 


Ένας ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ.

 Ο ήρωας δελεάζεται, παγιδεύεται και προκαλείται συναντώντας και ξεπερνώντας τις ποικίλες δυσκολίες που υπάρχουν. Κερδίζει ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ και εξελίσσεται σ’ ένα αληθινό ΗΡΩΑ, ένα γνήσιο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ. 

Οι ιστορίες των ηρώων, είναι  ιστορίες  δικές μας….όλες ΔΙΚΕΣ μας…..είναι ένα ΤΑΞΙΔΙ και μέσα από την ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ όπου με την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της Ψυχής πορευόμαστε για την ΤΕΛΙΚΗ μας ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ.  

Η ανθρώπινη ύπαρξή μας…. ακολουθεί δύο κατευθύνσεις: ΕΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ. 
 Το ταξίδι του ήρωα….. είναι ο ΔΡΟΜΟΣ της ΙΘΑΚΗΣ.  

Ξεκινάμε από το σπίτι μας, ταξιδεύουμε μακριά και φτάνουμε σ’ έναν προορισμό και αφού «μάθουμε» πολλά από την πορεία του ταξιδιού μας….ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ και πάλι πίσω, εις την ΠΗΓΗ. Έτσι μας απομένει να εναρμονιστούμε με αυτό που μας «απέστειλε» ή αν θέλετε…..μας «έδιωξε» και πρέπει να αποδεσμεύσουμε όλα τα ΤΡΑΥΜΑΤΑ που φέρουμε ως συνέπεια των εμπειριών μας που είχαμε όταν πηγαίναμε εμπρός. 

Όλα τα χτυπήματα που έχουμε δεχτεί αφήνουν σημάδια τόσο εις το ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ, όσο και σε βαθύτερο επίπεδο, εκεί όπου κατοικούν οι ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ και οι ΣΚΕΨΕΙΣ μας. Έτσι κι αλλιώς είναι αναγκαίο μέρος της ζωής μας, μια ΠΗΓΗ μάθησης, κατανόησης και ανάπτυξης.

 Ο ΠΟΝΟΣ που συνοδεύει …..αφήνει τα ΣΗΜΑΔΙΑ του και προκαλείται κάποιος βαθμός ΒΛΑΒΗΣ ή ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ σ’ εκείνες ακριβώς τις περιοχές μας…τις οποίες επηρεάζουν δηλαδή σωματική-συγκινησιακή και νοητική πλευρά και αν δεν βρει τρόπο ΙΑΣΗΣ επιμένει σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και συχνά με τον καιρό, μας προκαλεί να γινόμαστε πιο άκαμπτοι και να καθηλωνόμαστε πιο πολύ.

 Με τον καιρό χάνουμε το σημείο προσανατολισμού και συνήθως όταν φθίνει το σώμα μας, έχουμε μια στροφή προς τα μέσα μας και ασχολούμαστε πιο πολύ με τα «πνευματικά» μας ενδιαφέροντα…που πλέον μας απασχολούν πιο έντονα και μερικοί….προσκολλάνε…σαν «προβατάκια» στις εκκλησίες.  

Στις αμέτρητες λοιπόν ενσαρκώσεις μας, η ΠΡΟΟΔΟΣ της Ψυχής ακολουθεί το δρόμο εκείνο της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αρχίζει με μια μακρά περίοδο, όπου σημαντικότερη εργασία της Ψυχής είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ πάνω στο ΥΛΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ή ΣΩΜΑ. Όταν αυτό επιτευχθεί, μετά από πολλές ζωές την ακολουθούν η ΑΝΑΠΤΥΞΗ και Ο ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ, πρώτα του συγκινησιακού και αργότερα του νοητικού εξοπλισμού. 

Επόμενος στόχος της ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ, που απαιτεί κι αυτός πολλές ζωές είναι ο ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ όλων των στοιχείων δηλαδή των υλικών, των συγκινησιακών και των νοητικών πλευρών. Όταν τα σώματα αυτά ή οι πλευρές αυτές ευθυγραμμιστούν….τελικά λειτουργούν με ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ συγχρονισμό και το αποτέλεσμα είναι μια αληθινά ολοκληρωμένη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

 Η ολοκληρωμένη αυτή προσωπικότητα είναι πλέον ένα δυνατό ΕΡΓΑΛΕΙΟΝ (ΛΕΙΟΝ ΕΡΓΟ), ένα όχημα για ΕΚΦΡΑΣΗ, μια ισχυρή ΔΥΝΑΜΗ για καλό ή για κακό. Έτσι απλά ΑΔΕΛΦΙΑ….η ΨΥΧΗ εκφράζει τις ιδιότητές της εις την υλική ύπαρξη.

 Κι έτσι καλεί την εκδήλωσή της να ασκήσει τα δικαιώματά της επάνω εις το όχημα της έκφρασης. Η Ψυχή καλεί την ολοκληρωμένη προσωπικότητα η οποία όντας μέσα εις την πλήρη έξαψη της δυναμικής του γήινου επιπέδου, αντιστέκεται και δυσανασχετεί μ’ αυτή την αξίωση. Κι έτσι προκύπτει μια ΜΑΧΗ ανάμεσα εις την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και την ΨΥΧΗ.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: ( Φωνάζει η μαμά /Νικολάκη…..έλαααα παιδί μου γρήγορα στο σπίτι νύχτωσε. Τσακίσου γρήγορα….! / Ο Νικολάκης δεν ακούει το κάλεσμα του γονιού…είναι μαγεμένος με το παιχνίδι του.

 Κι όταν τελικά ακούσει που τον φωνάζουν, τι κάνει…..δυσανασχετεί για την επέμβαση και αντιστέκεται στην κλήση της μαμάς του. Για να πειστεί ο Νικολάκης και ο κάθε Νικολάκαης να γυρίσει σπίτι….είναι αναγκαία ορισμένα πιο αυστηρά μέτρα.) 

Εις την συνέχεια η Ψυχή μας ΑΔΕΛΦΙΑ….ακολουθεί μια διαδοχή από ζωές, εις τις οποίες η πίεση του πόνου(που δημιουργήθηκε από τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας)…προκαλεί την αναγνώριση των περιορισμών μας λόγω εμμονών, εγωκεντρισμού και ισχυρογνωμοσύνης. 

Για να παραδοθούμε λοιπόν σε μια ανώτερη δύναμη από εμάς….χρειάζεται ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και ο δρόμος της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ έχει πλέον οδηγό την Ψυχή μας, αφού πλέον βλέπουμε μ’ άλλο μάτι τα πράγματα, κατανοούμε, συγχωράμε και υπηρετούμε τους άλλους συνανθρώπους μας. 

Είναι σημαντικό ΑΔΕΡΦΙΑ ….να αναφέρω εδώ…στο ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ του ταξιδιού μας από την ΠΗΓΗ (αρχή: στο σπίτι μας) είναι μια μακρά διαδικασία, με διάφορα στάδια και κύκλους, που σίγουρα διαφέρουν ο ένας από τον άλλο. Αλλιώς προσεγγίζουμε ένα πρόβλημα, όταν είμαστε νεαροί και αλλιώς όταν είμαστε μεγάλοι και ώριμοι.

 Όταν είμαστε νέοι έχουμε την τάση να αναπτύσσουμε το σωματικό σθένος και την προσωπική μας ακεραιότητα και τα εξασκούμε σαν αυτοσκοπό, μαθαίνοντας να υπερασπιζόμαστε τους ΕΑΥΤΟΥΣ μας και να αγωνιζόμαστε εναντίων εκείνων που βρίσκονται στο δρόμο μας. 

Στην αρχή αναζητάμε και δίνουμε έμφαση στο ΕΓΩ μας, αργότερα συμπεριλαμβάνεται η έννοια της γυναίκας μου, ….τα παιδιά μου, ….η οικογένειά μου,…..η ικανότητά μου,….. το χωριό μου,…..η πόλη μου, ….η χώρα μου, …η γη μου…., ο γαλαξίας μου…… 

Άρα έτσι κι αλλιώς ΑΔΕΛΦΙΑ…με το ΕΓΩ…. ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟ….στην αρχή του ταξιδιού μας…..είναι απαραίτητο κάποτε στην πορεία να το ξεπεράσουμε. Στόχος μας είναι φυσικά η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ και την ώρα που φτάνουμε στο σημείο της, δεν ζούμε πλέον την ζωή μας μέσα από την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, αλλά μέσα από την ΔΡΑΣΗ, που επιτυγχάνεται με τη χρήση της Λογικής Σκέψης και  του Συνειδητού Ελέγχου.
Είμαστε οι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ της ΔΥΝΑΜΗΣ μας.

Γι’ αυτό και παρατηρούμε ότι: όπως π.χ. οι πολιτικοί ή κάποια μέλη της βιομηχανίας του θεάματος ή κάποιοι αρχηγοί κινημάτων ή κομμάτων κλπ βρίσκονται εις το σημείο της ολοκλήρωσης τους εξασκώντας τη μεγάλη τους δύναμη για καλό ή για κακό. 

Και τα έντονα χαρακτηριστικά που βλέπουμε…είναι η ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ τους, δηλαδή η πεποίθηση τους ότι η δική τους άποψη είναι η μόνη σωστή και συνοδεύεται συνήθως από μεγάλη αποφασιστικότητα να πετύχουν τους στόχους τους….αφού πατήσουν πάνω σε ζωντανά…. «πτώματα»….!

Εκείνο που χρήζει σημασίας είναι να έχουμε αυτοϊδεοληψία. Κατά αρχάς… ιδεοληψία σημαίνει η συνεχής ενασχόληση με τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ μας και συγχρόνως μια απαίτηση ότι πρέπει αυτή η μοναδικότητα να την προσέξουν και να την εκτιμήσουν οι άλλοι.

Αγαπητά ΑΔΕΡΦΙΑ….οι προκλήσεις στο ταξίδι της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ εις την ΠΗΓΗ είναι περισσότερες και για κάθε ζήτημα ή πρόβλημα απαιτεί μια διευθέτηση που λαμβάνει υπόψη την ευημερία όλων και όχι μόνον της δικής μας ή έστω της προσωπικής ομάδας. 

Έτσι εάν ταυτιστούμε με ολόκληρη την Ανθρωπότητα, η έμφασή μας μετακινείται προς ένα ευρύτερο ΣΥΝΟΛΟ. Έτσι πιο σημαντικοί είναι πλέον οι στόχοι της ΨΥΧΗΣ και όχι της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ μας.  

Φανταστείτε ΑΔΕΡΦΙΑ….μια ΕΥΘΕΙΑ γραμμή κι ο καθένας βρίσκεται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ σημείο,….άλλος ΕΜΠΡΟΣ κι άλλος ΠΙΣΩ. Οι αξίες, τα πιστεύω και οι πράξεις ενός άλλου ατόμου που είναι σε διαφορετικό σημείο μπορεί να φαίνονται ακατανόητες και ασυγχώρητες.

 Έτσι αυτός που φτάνει σε σημείο ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ σέβεται και ΤΙΜΑ τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ατόμων που δεν έχουν ακόμη ταξιδεύσει τόσο μακριά….μέσα από τις πολλές ζωές.

 Για να δούμε όμως το δρόμο…….τη νοητή ΕΥΘΕΙΑ ___________ΓΡΑΜΜΗ ως εξωτερικοί παρατηρητές πρέπει να έχουμε φτάσει σε μια ανώτερη Πνευματική Ανάπτυξη και πετυχαίνουμε αυτή τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ  βλέποντας και τις προηγούμενες μας ζωές. 

Κι ενώ νομίζαμε ή νομίζουμε (λόγω περιορισμένης οπτικής γωνίας) ότι έχουμε μόνον αυτήν τη ζωή, δηλαδή….αυτήν που ζούμε σήμερα,……την ίδια ώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με υπαινιγμούς ή σύμπτωση ή κάτι που μας έτυχε ….π.χ. (να διαβάζουμε τα γραφόμενα του ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΙΦΙΓΕΝΗ)….ότι τελικά υπάρχει μια πολύ ……μεγαλύτερη ΕΙΚΟΝΑ.


Μια εικόνα την οποία έχουμε ήδη ΟΛΟΙ μας συνεισφέρει με τον α ή β τρόπο πολλά…..και η οποία έχει με την σειρά της επηρεάσει το είδος της ζωής που ζούμε τώρα. Δηλαδή ….είμαστε κομμάτια ενός μεγάλου παζλ …σαν κι αυτό που βλέπεται  συμβολικά  παραπάνω. 

Τελικά όμως ΑΔΕΡΦΙΑ….ποιος να είναι ο ΣΚΟΠΟΣ της ΨΥΧΗΣ;  

Φυσικά είναι να φέρει μια διεύρυνση στο συνειδητό μας κατά την διάρκεια της υλικής μας ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ. Εξάλλου ο σκοπός (ΣΚΟΠΟΣ=ΚΟΠΟΣ+Σ) της Ψυχής….θέλει κόπο και εργασία για να οδεύσει προς το θείον. Τίποτα δεν χαρίζεται.

 Εις το δρόμο της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ έργο μας γίνεται η αποκατάσταση οποιουδήποτε ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ που έχει δημιουργηθεί κατά τη μακρά διαδικασία της εμβάθυνσης της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ. 

Αλήθεια ΑΔΕΡΦΙΑ….εσείς που τώρα διαβάζετε αυτό το άρθρο….έχετε αναρωτηθεί έως τώρα…..σε ποιο σημείο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ βρίσκεστε;

Είσαστε εις το πήγαινε…εις το μπρος, αναζητώντας μεγαλύτερη ΤΑΥΤΙΣΗ με το υλικό σας σώμα και μεγαλύτερο ΕΛΕΓΧΟ αυτού, αναπτύσσοντας σωματικό θάρρος και μια αίσθηση του εαυτού σας;

Ή τελικά είσαστε εις το δρόμο της επιστροφής, σκοπεύοντας να συναντήσετε και να αποκαταστήσετε το αδιάλυτο ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ σας μέσα από την κατανόηση και την υπηρέτηση;

Γιατί μερικές φορές δεν μπορείτε με ακρίβεια να γνωρίζετε την ακριβή σας θέση με σιγουριά;  

Σίγουρα τέτοιες ερωτήσεις…..οφείλουμε να τις απαντήσουμε και να τις ψάξουμε μέσα μας. 

Φανταστείτε ΑΔΕΡΦΙΑ…..ότι είσαστε ένας νεαρός….γύρω στα 17-18 χρόνια  που παίζει μπάλα-ποδόσφαιρο με αξιοσημείωτες αθλητικές επιδόσεις και ότι δουλέψατε μερικά χρόνια για να τις εξασκήσετε. 

Σήμερα λοιπόν το βράδυ βρίσκεστε στο γήπεδο ποδοσφαίρου παίζοντας μπάλα εναντίον της αντίπαλης σχολικής σας ομάδας εις την πόλη ή χωριό που ζείτε. 

Πρόκειται για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ της (επιστροφής) και οι κερκίδες γύρω σας είναι ασφυκτικά γεμάτες, όπου βρίσκονται οι γονείς σας, οι φίλοι σας, η κοπελιά σας…..κλπ και συγχρόνως έχετε πληροφορηθεί ότι στον αγώνα αυτόν θα παρευρίσκεται κι ένας ζεύγος κυνηγών ταλέντων από μια μεγάλη ομάδα και ο προπονητής σας…σας έδωσε τελικά να καταλάβετε ότι με τον τρόπο που θα παίξετε σήμερα….θα μπορούσε να εξαρτηθεί και μία υποτροφία….! 

Το ματς τελικά αρχίζει, το παιχνίδι γίνεται σκληρό  κι εσείς είσαστε επικεντρωμένοι σ’ αυτό. Τίποτα μα τίποτα έως τώρα….δεν είχε ποτέ για εσάς τόση μεγάλη σημασία…όσο η αποψινή σας ΝΙΚΗ. 

Τώρα καθώς φαντάζεστε τον ΕΑΥΤΟ σας μέσα σ’ αυτήν την ΕΙΚΟΝΑ,…. προσθέστε ένα ακόμα στοιχείο: το ότι γνωρίζατε ήδη το αποτέλεσμά του παιχνιδιού και ότι έχετε βάλει και τα 3 μοναδικά γκολ του αγώνα. 

Τελικά εις την ουσία….ΑΔΕΡΦΙΑ…..τι γίνεται; Μόλις χαθεί η αγωνία μας που συνοδεύει την έλλειψη του αποτελέσματος εξαφανίζεται εντελώς και το ενδιαφέρον μας. Όταν γνωρίζουμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ οποιαδήποτε προκλητικής κατάστασης της ζωής μας, το ΚΙΝΗΤΡΟ για να επεκταθούμε και να φτάσουμε να εξελιχθούμε …..παύει πια να υπάρχει. 

Εις την ουσία δεν μπορεί να ορίζεται ως ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Είναι απλώς ένα γεγονός που θα ζήσουμε. Αν δηλαδή ΑΔΕΡΦΙΑ….ξέρουμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του αγώνα, αν θα πάρουμε ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ, αν θα παίξουμε σε μεγάλη ομάδα, αν ίσως ξέρουμε και τις συνθήκες ακόμη και του θανάτου μας….η ζωή μας είναι τότε ένα ΒΙΒΛΙΟ που ήδη το έχουμε διαβάσει. Απλά ξετυλίγονται τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ…. καθώς περνούν τα χρόνια.  

Εσείς ….τι λέτε; Είσαστε σε θέση να νιώσετε το βάρος αυτής της Γνώσης; 

Μήπως για ορισμένους από εμάς….είναι καλύτερα να προχωρούμε στην «τύφλα» μας ; Ναι ή όχι. 

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. 

Τελειώνοντας το άρθρο της ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ/ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ είναι καλό εκ μέρους σας….να λάβετε σοβαρά υπόψη σας…..πρώτα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ….που αφορούν εσάς προσωπικά και κατόπιν ταυτόχρονα…..τα ΟΜΑΔΙΚΑ.  

Αν νικήσουμε όλοι τον ΕΑΥΤΟ μας…..Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ…..θα γίνει και παράδειγμα και για τη ΟΜΑΔΑ…..που μας ακολουθεί. 

Αν οι ΟΜΑΔΕΣ αυτές……γίνουν νικήτριες….τότε και ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ θα πορευθεί….σε μια άλλη ΔΙΑΣΤΑΣΗ. 

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΦΙΛΗ.

Η ζωή είναι μπροστά μας……ΑΔΡΑΞΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. Μπορείς…. 


ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ 
ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΦΩΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα