Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Γαλήνη του νου - Ειρήνη - Αγάπη - 'Ηθος



Γαλήνη του νου 

Η γαλήνη του νου δε θα σου χαριστεί επειδή διαθέτεις δροσερό δωμάτιο ή καναπέ με μαλακά μαξιλάρια. Ούτε εξαρτάται από τις καταθέσεις σου στην τράπεζα ή από τα διπλώματα που έχεις πάρει. Θα την αποκτήσεις μόνο όταν αρνείσαι τον υπάνθρωπο που έχεις μέσα σου, όταν επωφελείσαι απ’ όλες τις ευκαιρίες που σε παρακινούν, και όταν υποκινείς το Θείο που υπάρχει μέσα σου, να σου φανερωθεί.




Ειρήνη 

Οι προσευχές σας για ειρήνη πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ολόκληρο τον κόσμο. Διευρύνσου! Μην περιορίζεσαι μέσα στη μικρή ατομικότητα σου. Διευρύνσου μέσα στην Οικουμενική Αγάπη, την ακλόνητη ψυχική γαλήνη και την αρετή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εκδηλωθεί ολοκληρωτικά η Θεότητα που βρίσκεται μέσα σου.

Αγάπη 

Πίστεψε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια και ο Θεός είναι ο Πατέρας. Να φέρεσαι σε όλους σαν να ήταν αδέλφια σου. Να αγαπάς όλους.

Να βλέπεις στον κάθε άνθρωπο τον ίδιο τον Κύριο.

Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Βρίσκεται στις καρδιές όλων των ζωντανών υπάρξεων. Είναι δυνατόν μια καρδιά που δεν μπορεί να αγαπήσει τους συνανθρώπους της, να αγαπάει τον Θεό;

Μόνο η αγάπη οδηγεί στον Θεό.

Η Χάρη του Θεού δεν κερδίζεται με νοητικές ασκήσεις, με ευλυγισία του σώματος ή με στερήσεις ασκητισμού. Η Χάρη του Θεού κερδίζεται μόνο με την Αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη, την αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, την ακλόνητη αγάπη, την αγάπη που δίνεται ως ευγνωμοσύνη, προς Εκείνον, που μόνον αγαπά..

Καλλιέργησε την Αγάπη και υπόταξε την υπερηφάνεια και τον εγωισμό για να κερδίσεις τη Χάρη του Θεού.

Κάθε άτομο φέρνει μέσα του τη Θεία Παρουσία και παρακινείται από Θείες ιδιότητες. Δίνε απεριόριστα: αγάπη, σεβασμό, καλοσύνη. Αυτά τα δικαιούται ο κάθε άνθρωπος από σένα.

Οι απατηλές εντυπώσεις από τις εμπειρίες των αισθήσεων ξεπερνιούνται με την Αγάπη. Η Αγάπη είναι ο δρόμος που θα σε γεμίσει ευδαιμονία, ο δρόμος της Αγάπης, της Αφιέρωσης και της προσφοράς Υπηρεσίας.

Ο Κύριος πλησιάζει τον αφοσιωμένο πιστό πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ο πιστός τον Κύριο. Ο Κύριος θα κάνει εκατό βήματα προς εσένα όταν εσύ κάνεις ένα βήμα προς Εκείνον. Είναι παραπάνω από μητέρα και πατέρας. Θα σε στηρίζει εσωτερικά όπως στήριξε και έσωσε τόσους πολλούς αγίους, που είχαν πίστη σ’ Εκείνον.

Μόνο η αγάπη μπορεί να υπερνικήσει τα εμπόδια, όσο πολλά και όσο μεγάλα κι αν είναι.

Να αγαπάς, να σέβεσαι και να βοηθάς τους ανθρώπους με όλες σου τις δυνάμεις. Προσπάθησε να είσαι όσο γίνεται πιο εξυπηρετικός, εγκάρδιος και αβρός. Τότε ο τόπος όπου ζεις καθαγιάζεται και τα λόγια που λες γίνονται τόσο ιερά όσο και οι Γραφές. 

'Ηθος 


Ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντά σου; Θα σου τα συνοψίσω.
Πρώτον, να φροντίζεις τους γονείς σου με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Δεύτερον, να λες την αλήθεια και οι πράξεις σου να είναι αγνές. Τρίτον, στον ελεύθερο χρόνο σου να επαναλαμβάνεις το όνομα του Θεού, φέρνοντας στο νου σου και τη μορφή Του. Τέταρτον, μην κατακρίνεις ποτέ τους άλλους και μην προσπαθείς να ανακαλύψεις τα λάθη τους. Πέμπτον, μην προκαλείς πόνο σε κανέναν. 

Να θεωρείς την πατρίδα σου ιερή και, ζώντας στο έδαφός της, να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Να διαπνέεσαι από πατριωτισμό για το έθνος σου, χωρίς, όμως, να περιφρονείς ή να κατηγορείς τα άλλα έθνη. Ποτέ, ούτε στο χειρότερό σου εφιάλτη, δεν πρέπει να σχεδιάζεις κάτι που μπορεί να βλάψει την πατρίδα σου. 

Η αρετή είναι η καλύτερη συνταγή για την ευτυχία. 

Η μεγαλοσύνη κάθε ανθρώπου εξαρτάται από την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Δεν εξαρτάται από τη δύναμη, τα πλούτη ή την κοινωνική του θέση. Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, προίκισε τον εαυτό σου με αρετές και καλές ιδιότητες.

Ο καθένας έχει το ρόλο του στην παράσταση που έχει σχεδιαστεί από τον Παντοδύναμο. Μην περιφρονείς, μην προσβάλλεις και μην πληγώνεις κανέναν, γιατί Εκείνος είναι η κάθε ύπαρξη και η περιφρόνησή σου είναι ιεροσυλία. 

-Σάι Μπάμπα

elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα