Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσή Αβγή θα λέγεται τελικά το νέο κόμμα της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές

xrysi-avgi 

 Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην υπόθεση ίδρυσης νέου κόμματος από την Χρυσή Αυγή σε περίπτωση που αυτή τεθεί εκτός νόμου, καθώς το όνομα «Εθνική Αυγή» που ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε το Σάββατο στην ομιλία του στην πλατεία Ρηγίλλης φαίνεται πως τελικά εγκαταλείπεται. Αντί αυτού, όπως όλα δείχνουν, θα προτιμηθεί το πιο απλό, προσιτό και οικείο «Χρυσή Αβγή».

Αιτία της μεταστροφής αποτέλεσαν μυστικές έρευνες για την υποδοχή της νέας ονομασίας από το εκλογικό κοινό, οι οποίες διενεργήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο και έδειξαν ότι μόλις 2 στους 10 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής κατόρθωσαν να συσχετίσουν επιτυχώς το κόμμα με το όνομα «Εθνική Αυγή», ακόμη και μετά από λεπτομερή καθοδήγηση από μέρους του συνομιλητή τους.


«Αφού μελετήσαμε το ζήτημα καταλήξαμε ότι η αλλαγή είναι αρκετά περίπλοκη και είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπλοκές» δηλώνει στέλεχος της οργάνωσης. Όπως αναφέρει, στα ερωτήματα της έρευνας σχετικά με το ποιό κόμμα θα ψηφίσουν σε περίπτωση απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής και ίδρυσης της Εθνικής Αυγής, οι ψηφοφόροι του κόμματος απάντησαν φανερά μπερδεμένοι.

«Πολλοί δεν θυμόντουσαν το “Εθνική” και έλεγαν “Ελληνική Αυγή’, άλλοι απάντησαν “Εθνική Κραυγή’, κάποιοι έβριζαν και έκλειναν οργισμένοι το τηλέφωνο δηλώνοντας ότι δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν, ενώ σημαντικός αριθμός επέμενε ότι θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή ό,τι και να κάνουμε, ακόμη κι αν πρέπει να το γράψει μόνος του “σε εκείνο το λευκό χαρτί που σου δίνουν’. Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτό δεν ήταν δυνατόν να ρισκάρουμε ενδεχόμενες απώλειες, έπρεπε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη λύση έδωσε τελικά ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πρότεινε την αλλαγή της ορθογραφίας από «Χρυσή Αυγή» σε «Χρυσή Αβγή», ονομασία η οποία εκτός από ότι παρακάμπτει την ενδεχόμενη νομική απαγόρευση έχει σύμφωνα με τον ίδιο και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, καθώς διατηρεί τη λέξη «Χρυσή» που είναι αναγνωρίσιμη και πολλά υποσχόμενη, είναι ηχητικά απαράλλαχτη ενώ και η νέα ορθογραφία δεν αναμένεται να ξενίσει τους ψηφοφόρους.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, με το νέο όνομα δεν θα μπερδευτεί κανείς, άλλωστε τι Χρυσή Αυγή, τι Χρυσή Αβγή, κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Και το αυγό πολλοί το γράφουν και με βήτα. Να δούμε τώρα τι θα πουν οι πουλημένοι δικαστές και τα τσιράκια του συστήματος που μας πολεμάνε» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο βουλευτής λίγο προτού επιτεθεί στο μικρόφωνο, δαγκώνοντας το με μανία.

Η νομιμότητα της ίδρυσης του νέου κόμματος απομένει να κριθεί από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει εάν μια τέτοια μετονομασία είναι σύννομη, αλλά και ακόμη περισσότερο εάν το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιτρέπουν σχηματισμούς με τόσο εξόφθαλμα ανορθόγραφες ονομασίες.

 tokoulouri

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα