Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ


Κάποτε, ψάχνοντας για δουλειά, έτυχε να πέσω πάνω σε αγγελία τύπου “ζητούνται άτομα από εταιρεία ευεξίας για ανεξάρτητη συνεργασία, μπλα μπλα μπλα……”. Από την αρχή δεν μου έκατσε καλά, αλλά ήθελα να μάθω από κοντά το τι συμβαίνει με τέτοιου είδους “εταιρείες”. Ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με αντιπρόσωπο της εταιρείας, μέχρι που κλείσαμε ραντεβού για συνέντευξη -υποτίθεται- σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, είδα ένα τσούρμο μαζεμένους να περιμένουν να μπουν στην αίθουσα και έψαξα να βρω τον εν λόγω κύριο. Συναντηθήκαμε λοιπόν, μου έδωσε κάτι σαν -και καλά- διαπίστευση και μπήκαμε στην αίθουσα που θα γινόταν η ενημέρωση. Το όλο σκηνικό “μύριζε” απάτη, αλλά ήθελα να έχω προσωπική άποψη επί του θέματος.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος εκεί έμοιαζε με υπνωτισμένα ζόμπι. Δήθεν συνεργάτες που το έπαιζαν επιχειρηματίες με φτηνιάρικα κουστούμια και κακόγουστους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Αλλοδαποί, απελπισμένοι άνεργοι, γιαγιάδες, φοιτητές με άπλετο χρόνο, χαζογκόμενες και άτομα που πανηγύριζαν για το πόσο βοηθήθηκαν από τα προιόντα της εταιρείας (παρεπιπτόντως ήταν η Herbal Life) για να πάρουν ή να χάσουν κιλά. Το σκηνικό ήταν αμερικανιά τελείως με μουσικές και παλαμάκια χωρίς λόγο, σαν να ήταν όλοι θύματα πλύσης εγκεφάλου, κάποιας αίρεσης. Ανέβαιναν στο βήμα διάφοροι δήθεν επιτυχημένοι (εντελώς τυχαία όλοι πριν την Herbal Life ήταν αποτυχημένοι) και μιλούσαν για το πόσο πλούσιοι έγιναν με ελάχιστο κόπο. Μάλιστα υποστήριζαν πως μόνο όσοι ενδιαφέρονται και δουλέψουν σκληρά για την εταιρεία θα πετύχουν, ενώ έδιναν έναν ηθικοπλαστικό τόνο στην…παράσταση.
Το πυραμιδικό σύστημα που υποστηρίζουν τέτοιου τύπου εταιρείες βασίζεται σε στρατολογημένα μέλη τα οποία δίνουν χρήματα σ’ αυτούς που τα προσηλύτισαν. Μετά τα κορόιδα, αγοράζουν τα προιόντα της εταιρείας και πρέπει να τα πουλήσουν. Φυσικά τρέχουν συνέχεια μήπως και καταφέρουν να βρουν πελάτες, εκτός κι αν έχουν μεγάλο κύκλο από γνωστούς και φίλους, που θα τους χάσουν όμως αν τους ζαλίσουν για να προωθήσουν τα προιόντα. Συνήθως ο “προσηλυτισμός” γίνεται από αγγελίες σε εφημερίδες (έχει γεμίσει ο τόπος μ ‘αυτές), με φυλλάδια, με ψεύτικες συνεδρίες και ανακοινώσεις στο ίντερνετ, με υποτιθέμενες έρευνες αγοράς στον δρόμο. Η εταιρεία μέχρι να τσιμπήσει το υποψήφιο θύμα δεν αναφέρει το όνομά της. Ζητάνε ανεξάρτητους συνεργάτες, τουτέστιν πελάτες που τουλάχιστον θα αγοράσουν τα προιόντα τους. Σου λένε ότι μετά μπορείς να τα πουλήσεις για να έχεις κέρδος, αλλά κάτι τέτοιο είναι παράνομο αφού δεν έχεις την άδεια για κάτι τέτοιο βάσει νόμου. Επιπλέον ο ΕΟΦ δεν έχει εγκρίνει τα προιόντα της Herbal Life, η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούσε εφεδρίνη (συστατικό που περιέχουν και οι αναβολικές ουσίες). Άρα τι την εμποδίζει σήμερα να χρησιμοποιεί  παρόμοιες (αλλά παράνομες) ουσίες; Επιπλέον από την στιγμή που δεν υπογράφει ο δήθεν συνεργάτης σύμβαση, τα κέρδη της εταιρείας είναι αφανή.
Το πυραμιδικό σύστημα μιας εταιρείας σαν την αναφερόμενη είναι παράνομο. Κι αυτό γιατί αποκρύπτει κέρδη, κερδίζουν λίγοι, πουλάει αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα, ενώ και από ηθικής πλευράς είναι αηδιαστικό. Το αστείο είναι ότι παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως “άγιους” που ενδιαφέρονται να βγάλεις κι εσύ χρήματα και φυσικά αν δεν θέλεις να συμμετέχεις στην κομπίνα τότε “δεν έχεις φιλοδοξίες” ή “είσαι τεμπέλης” ή δουλεύεις για λογαριασμό άλλων και είσαι “δούλος”. Αντιθέτως όσοι προσκυνούν την Herbal Life είναι “ανεξάρτητοι”, “έξυπνοι” και “κυνηγούν το όνειρό τους”. Το εμετικό στην ιστορία είναι ότι προσπαθούν να στο παίξουν και καθοδηγητές και κερδίζουν από την αφέλεια ορισμένων που θέλουν κέρδος εδώ και τώρα! Μα αν ήταν έτσι, τότε η κάθε Herbal Life θα έπρεπε να είχε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας και οι συνεργάτες που έγιναν ξαφνικά “λεφτάδες” να μην κυκλοφορούν με πράσινα-πορτοκαλί κουστούμια και Nissan Almera.
Έφυγα από το ξενοδοχείο όπου έγινε η συγκέντρωση εκνευρισμένος που σπατάλησα τον χρόνο μου, αλλά συγκεντρώνοντας αρκετά στοιχεία για την δράση τους. Δεν ήταν τυχαίο πως όταν έκανα λογικές ερωτήσεις, ο “υπεύθυνος” ξαφνικά σοβάρευε, δεν ήθελε να εξηγήσει πολλά, ενώ με παρέπεμπε σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον, μιλώντας μου για παραδείγματα “επιτυχημένων” που έδωσαν και την ψυχή τους για την εταιρεία. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ασχοληθεί ούτε υπουργείο, ούτε ένωση καταναλωτών με την περίπτωση τέτοιων απατεώνων. Το κυνήγι του κέρδους και η αδιαφορία της πολιτείας έχει οδηγήσει στο να στήνονται οργανωμένες απάτες με νομιμοφανή τρόπο, ποντάρωντας στο ότι είμαστε κωλοχανίο και στην απόγνωση ανθρώπων που θέλουν να βελτιωθούν τα οικονομικά τους. Ενημερώστε κάθε γνωστό και φίλο σας για το ποιόν της εταιρείας, αλλά και όσων “ψαρεύουν” διαδικτυακά θύματα και προστετέψτε όσους “ψαρώνουν” από τις κενές υποσχέσεις τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

4 σχόλια:

  1. 1ον Μιλας για μια εταιρια αυτο δεν υσχιει για ολες!!!
    2ον δεν ειναι παρανομο να κανεις μεταπωληση γιατι υπογραφης συμβαση με την εταιρια!!! + που σου στελνει αποδειξη χοντρικης!!!!
    3ον υπαρχουν ατομα που κερδιζουν αν οχι τοσα χρηματα οοοοσσσαααα λενε παντως κερδιζουν!!!
    4ον το ''πυραμιδικο συστημα που λες ειναι ενα συστημα μλμ και δεν ειναι παρανομο αφου δεν κερδιζει παντα ο απο πανω!!!
    τωρα οσο γιαυτα που αναφερες για εοφ κτλ κτλ ισως να εχεις δικιο!!!
    παντως μην κλαψουριζεις επειδη απετυχες φιλε!!!
    κανε τουμπεκι και αποδεξουτο!!!
    Υ.Γ δεν ειμαι μελος καμια εταιριας!!!!
    απλα δεν μου αρεσει η παραπληροφορηση!!!
    εχω δει ατομα που εχουν παρει χρηματα απο αυτα τα ''συστηματα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα είναι πως η εν λόγω επιχείρηση δεν είναι η καλύτερη του είδους. Μελετάω τον χώρο και έχω πλέον πεισθεί για τις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει το επάγγελμα του δικτυωτή. Εκπαιδευσημότητα, επαγγελματισμός και ειλικρίνεια είναι το κλειδί της επιτυχίας.Ναι κουράστηκα αρκετά για να τα καταφέρω αλλά στην Ελλάδα του 2017 αξίζει τον κόπο.

      Διαγραφή
  2. εχεις δικιο ανωνυμε και εγω ειμαι υπερ του δικτυακου μαρκετιγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχεις δικιο ανωνυμε και εγω ειμαι υπερ του δικτυακου μαρκετιγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα