Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

wallpaper_8986

Αν αναγραμματίσουμε την έλξη, γίνεται λέξη. Η λέξη είναι λόγος. Και ο λόγος έχει δύναμη.
Ό φόβος είναι μία συνήθεια του πνεύματος που έχει κολλήσει πάνω μας από τις αρνητικές σκέψεις της ανθρώπινης φυλής. Από αυτές τις σκέψεις μπορούμε να απελευθερωθούμε με την ατομική προσπάθεια και με την επιμονή μας.’ ‘ο άνθρωπος που φοβάται, στην πραγματικότητα, περιμένει αυτό που φοβάται, και στα μάτια του Νόμου, κάτι τέτοιο είναι το ίδιο σαν πραγματικά να το προσδοκά ή να το επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος να κατανικήσετε τη συνήθεια του φόβου, είναι να υιοθετήσετε την πνευματική στάση του θάρρους, ακριβώς όπως ο καλλίτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το σκοτάδι, είναι να ανάψετε το φως.

Είναι απώλεια χρόνου να προσπαθούμε κοπιαστικά να καταπολεμήσουμε μία συνήθεια αρνητικής σκέψης με το να προσπαθούμε να αρνηθούμε την ύπαρξή της.
Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι να υιοθετήσουμε την ύπαρξη της θετικής σκέψης που επιθυμούμε στη θέση της αρνητικής.
Για να κατανικήσει κάποιος το φόβο, θα πρέπει να διατηρείται σταθερά στην πνευματική στάση του θάρρους. Να το λέει, να το σκέφτεται, να διατηρεί τη διανοητική του εικόνα, μέχρι που να καταστεί η φυσιολογική του πνευματική στάση. Αφήστε τη λέξη ‘θάρρος’ να βυθιστεί βαθιά μέσα στο πνεύμα σας κι ύστερα κρατήστε την σταθερά εκεί μέχρι που το πνεύμα να την προσδέσει πάνω του. Συνειδητοποιείστε ότι ο φόβος παραλύει την προσπάθεια, κι ότι το θάρρος προωθεί την δραστηριότητα.
Ο όλος εμπιστοσύνη, ατρόμητος και γεμάτος προσδοκίες άνθρωπος του ‘μπορώ’
και ‘θέλω’, είναι ένας ισχυρός μαγνήτης. Τα πράγματα μοιάζουν να του έρχονται όπως τα θέλει, κι οι άνθρωποι λένε ότι αυτός είναι τυχερός. Όλα είναι πνευματική στάση.
Μη σπαταλάτε τη Δύναμη της Σκέψης σας, αλλά χρησιμοποιείστε τη προς όφελός σας. Αρχίστε τώρα να στέλνετε προς τα έξω ένα ρεύμα φωτεινής, θετικής, ευτυχισμένης σκέψης. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε και να το ονειρεύεστε, να το λέτε και να ζείτε με αυτό, και πριν καλά-καλά το καταλάβετε, θα νιώσετε τις νέες δονήσεις να εκδηλώνονται από μόνες τους σε δράση. Θα συνειδητοποιήσετε την νέα άποψη, θα νιώθετε καλύτερα, θα βλέπετε καλύτερα, θα είσαστε καλύτερα!
Ο φόβος τρέφεται από μας. Όσο τον κρατάμε, τόσο δυναμώνει εκείνος και αποδυναμώνουμε εμείς. Σταματάμε να τον τρέφουμε. Εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί, και κείνος πεθαίνει της πείνας. Ας τον αφήσουμε να πεθάνει από ασιτία. Ας μην αποδεχθούμε την φυλετική υποβολή! Ξεριζώνω τις παλιές συνήθειες σκέψης που με κρατούν αιχμάλωτο του φόβου, και παίρνω ασπίδα μου τη λέξη ‘θάρρος’ και προχωρώ δυναμικά. Και θυμάμαι ότι ο φόβος είναι ένας δειλός τύπος που θα το βάλει στα πόδια μόλις του υψώσω το ανάστημά μου, και του δείξω τι γράφει η ασπίδα μου!

(.ανοσία στην έλξη βλαβερής σκέψης)
Περικοπές κειμένων από το βιβλίο του William Atkinson: ‘Η Δόνηση της Σκέψης και Ο Νόμος της Έλξης’. Εκδ. Κονιδάρη. Σελ.68-73
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα