Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ



Η μαλακία δεν πάει στα βουνά. Αντιλαμβάνεσαι γιατί; Δεν έχουν ανάγκη να αυτοϊκανοποιηθούν τα αγριολούλουδα και τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Στα παπάρια τους. Έχουν αυτά τα πλάσματα, που κι αυτά αναπνέουν, την ικανότητα να χαίρονται τη ζωή, χωρίς να μαλακίζονται.
Ο πρόλογος περί της εθνικής «πρόκλησης» αυτουνού του σκυλάραπα Αντετοκούνμπο, που πολύ τον αγαπήσαμε, που πολύ τον ρεκλαμάραμε, και το κωλόπαιδό μας την έφτιαξε. Τι έκανε, δηλαδή; Μας ξεβράκωσε. Μας έκανε να δείξουμε πόσο αρχιμαλάκες είμαστε.
Κάποιοι, δηλαδή, συμπατριώτες τους την βάρεσε η υστερία επειδή ο μπασκεμπωλίστας του ΝΒΑ είχε την επιγραφή «Greek Freak Nation» στην πλάτη της μπλούζας του. Πώς να ανεχθούν τέτοια προσβολή στα όρια της προδοσίας, της εθνικής μειοδοσίας οι Ελληνάρες εκείνοι που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μαλακία τους.

Δεν ξέρεις. Γιατί να είναι κακό; Δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις κάποια πράγματα. Η μαλακία, η χοντρομαλακία είναι να μη ξέρεις ότι δεν ξέρεις κάτι. Να μπω κατ’ ευθείαν στο ψαχνό.
Ο 19χρονος ελληνοποιηθείς ούτε είχε πρόθεση, ούτε και προσέβαλε στα μάτια των Αμερικανών τη δεύτερη πατρίδα του, την Ελλάδα. Άλλο η λέξη, μια λέξη τι σημαίνει, κι άλλο η έκφραση, μια έκφραση από δυο ή, τέσσερις λέξεις, που δίνει άλλο νόημα.
Freak σημαίνει φρικιό. Κάποιος που είναι λοξός, αλλόκοτος. Σίγουρα δεν έχει έννοια θετική. Αν, όμως, πεις στα αμερικάνικα, στα αγγλικά των ΗΠΑ, «Greek Freak Nation» αυτή είναι μια έκφραση θετική, σε καμμία περίπτωση αρνητική, προσβλητική, κοροϊδευτική.
«Αποδυτηριάκιας Freak Nation» σημαίνει στα αμερικάνικα Το κλαμπ θαυμαστών του Αποδυτηριάκια. Δικαιολογημένα τα φρικιά στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν φράσεις, συνθήματα, σλόγκαν που παίζουν στο ΝΒΑ. Αδικαιολόγητα είναι τα φρικιά να την πέσουν στον παίκτη χωρίς να ξέρουν τι έκανε το παλληκάρι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα