Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο.. η ολιστική αντιμετώπιση μειώνει τον χρόνιο πόνο

kou
Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο.. η ολιστική αντιμετώπιση μειώνει τον χρόνιο πόνο
Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπιση του πόνου όταν τα φάρμακα δεν είναι αρκετά; Σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό και έχει θέμα τον χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή, παράγοντες όπως η άσκηση, η διατροφή, ο καλός ύπνος και η εσωτερική ηρεμία παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάρρωση και την αντιμετώπιση του πόνου, αρκεί βεβαίως να υπάρχει και ένας γιατρός με τον οποίο ο ασθενής να μπορεί να επικοινωνήσει ουσιαστικά.
Το βιβλίο λέγεται «Secrets to a Pain Free Life» («Μυστικά για μια ζωή χωρίς πόνο») και έχει γραφτεί από τον δρ Reza Ghorbani από την Ουάσινγκτον, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα χρόνιου πόνου και φλεγμονής.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν πολλές θεραπείες που παρέχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με εκείνες της κλασικής ιατρικής και ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό όταν οι συνήθεις μέθοδοι δεν είναι αρκετές.
Επίσης, ο δρ Ghorbani τονίζει ότι η ανάρρωση και η πλήρης αποκατάσταση εξαρτάται από το σύνολο των συνηθειών που έχει κανείς στην καθημερινότητά του και όχι μόνο από το αν παίρνει τα φάρμακά του ή αν χρησιμοποιεί βότανα, βελονισμό κτλ.
274145
Ακόμη, σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά αισθάνεται κανείς παίζουν οι τροφές που καταναλώνει, γεγονός που αποδείχθηκε σε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicine.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα δημητριακά και γλυκά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν φλεγμονή σε σχέση με εκείνες που έχουν υιοθετήσει μια διατροφή που περιλαμβάνει κυρίως φρούτα, λαχανικά, ψάρια, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης.
images_267699277
Η φλεγμονή αποτελεί φυσικό μηχανισμό του ανοσοποιητικού και εμφανίζεται όταν το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει βλάβες και μολύνσεις, όμως όταν είναι χρόνια λειτουργεί αρνητικά για τον οργανισμό, καθώς το ανοσοποιητικό επιτίθεται στα υγιή κύτταρα.
Μάλιστα, η χρόνια φλεγμονή αποτελεί τη ρίζα πολλών ασθενειών και καταστάσεων, από προβλήματα στο γαστρεντερικό και αρθρίτιδα, μέχρι καρδιαγγειακά νοσήματα και Αλτσχάιμερ.
rodi αχια
Η φλεγμονή μπορεί επίσης να καταπολεμηθεί με την κατανάλωση μύρτιλλωντζίντζερκανέλαςροδιού καικουρκουμά, ενώ απαραίτητος είναι και ο καλός και αρκετός ύπνος, ο οποίος βοηθά τον οργανισμό να ξεπεράσει ασθένειες και πόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες η φλεγμονή εμφανίζεται πιο εύκολα στα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες της μέρα.
kanela
Τέλος, το βιβλίο τονίζει ότι η φυσιολογία του πόνου έχει άμεση σχέση και με τα συναισθήματα, γεγονός που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η έντασή του είναι μεγαλύτερη όταν υπάρχει άγχος και κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, όπως απογοήτευση.
Για τον λόγο αυτόν, δεν πρέπει να διστάζει κανείς να ζητήσει τη γνώμη των ειδικών, αφού συνήθως μπορούν να καταλάβουν απολύτως τον συναισθηματικό αντίκτυπο του χρόνιου πόνου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα