Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αγκαλιά. Αξία ανεκτίμητη!

Αγκαλιά. Αξία ανεκτίμητη!

Αγκαλιά. Ουσιαστικό. Ουσιαστικό γένους θηλυκού. Ερμηνεία: το να κρατά κάποιος κάτι ή κάποιον, λυγίζοντας και τα δύο του χέρια και σφίγγοντάς τον πάνω στον κορμό του. Κατ' επέκταση: το αγκάλιασμα.

Συνήθως είναι ο πόνος που αλλάζει τους ανθρώπους και η αγκαλιά αυτή που τον απαλύνει. Τυχαίο;

Ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές μετά από μελέτες και πολλές έρευνες κατέληξαν σε συμπέρασμα το οποίο όλοι γνωρίζουμε εμπειρικά. Μπορεί κανείς από εμάς να μην το είχε συνειδητοποιήσει, αλλά όλοι μέσα μας το νιώθαμε. Ήδη από μικρά παιδιά, μια αγκαλιά μας έδινε ασφάλεια, σιγουριά, μας γέμιζε αγάπη. Πόσο μάλλον τώρα που μεγαλώσαμε...



Πριν ακόμα ξυπνήσουμε, το κεφάλι μας είναι φορτωμένο από άγχη, σκοτούρες και λογαριασμούς. Μια αγκαλια αρκεί για να μειώσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας, να αυξήσει τις ορμόνες ευεξίας στο αίμα μας, να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας απομακρύνει από την κατάθλιψη. Έτσι. Τόσο απλά. Αρκούν μόλις 10 δευτερόλεπτα να βρισκόμαστε στην αγκαλιά ενός αγαπημένου μας ανθρώπου και μονομιάς όλα γίνονται καλύτερα. Ηρεμεί το σώμα μας, γαληνεύει η ψυχή μας.

Τι καλύτερο από μία αγκαλιά όταν όλα τα υπόλοιπα γύρω μας γκρεμίζονται;

Στην αγκαλιά έρχονται πιο κοντά και οι ψυχές. Κουμπώνουν. Ό,τι θετικό έχεις μέσα σου, το χαρίζεις απλόχερα. Και πάντα έχεις να πάρεις και εσύ. Είναι από εκείνες τις πράξεις, που όσο κι αν δίνεις, ποτέ δεν νιώθεις κενός. Είναι από τις κινήσεις, αυτές τις καθημερινές, που εν αγνοία σου γεμίζουν τις μπαταρίες σου και σε κάνουν ασυνείδητα να χαμογελάς. Και όταν χαμογελάς, τότε όλα πάνε καλά. Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και καθώς περιμένεις την επόμενη μέρα, ακούς μια φωνή να σου ψιθυρίζει: "θα τα καταφέρεις''. Και συνήθως επαληθεύεται.

Δεν στοιχίζει τίποτα αλλά είναι ανεκτίμητης αξίας. Ίσως εγώ να μην σας έπεισα αλλά από ένστικτο και μόνο, μην τις τσιγκουνεύεστε. Το συνιστούν και οι ειδικοί!


enfo

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα