Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κινδυνεύει η τραπεζική ένωση – Ο Σαμαράς αγνόησε επιστολή του Σούλτζ

Κινδυνεύει η τραπεζική ένωση – Ο Σαμαράς αγνόησε επιστολή του Σούλτζ


Στην επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, προς τον Πρωθυπουργό Αντωνη Σαμαρά με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αναφορικά με την τραπεζική ένωση, αναφέρεται δημοσίευμα των TIMESTime Running out’ for Eurozone Banking Union») με την υπογραφή της Juliet Samuel.

Ο κος Schulz επισημαίνει ότι είναι επιτακτικό να υλοποιηθεί συμφωνία έως τα μέσα Μαρτίου και προέτρεψε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά ενέχεται ο κίνδυνος της κατάρρευσης της συμφωνίας για την τραπεζική ένωση. Οι συνομιλίες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί ενώ το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να υπογράψει πριν την εφαρμογή σημαντικών συστατικών στοιχείων της τραπεζικής ένωσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Ευρωκοινοβουλίου τον Μάιο ενδέχεται να αναδείξουν πολλούς νέους Ευρωβουλευτές με νέες διαπραγματευτικές θέσεις και έτσι δεν επαρκεί ο χρόνος για να τεθεί η νομοθεσία στην οποία υπόκειται η ΕΚΤ. Η επιστολή σημειώνει ότι «Προκειμένου να ψηφιστεί το κείμενο στην τελευταία ολομέλεια τον Απρίλιο, η συμφωνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου» και καλεί τον κο Σαμαρά να κηρύξει έκτακτη συνάντηση των Υυπουργών Οικονομικών πριν την προγραμματισμένη σύνοδο τους, έκκληση την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγνόησε.
Δήλωση της Συνόδου όρισε ότι οι Υπουργοί θα πρέπει να είναι ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις αλλά δεν έγινε απόπειρα για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων. Τα ζητήματα αιχμής αφορούν στο ταμείο αντιμετώπισης κρίσεων και στην αλυσίδα της λήψης αποφάσεων που θεωρείται περίπλοκη και αργή από τους Ευρωβουλευτές.

mignatiou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα