Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τι να φάτε την επόμενη μέρα από ένα πλούσιο γεύμα για να μη πάρετε κιλά.



H χθεσινή μέρα είχε πολύ φαγοπότι. Τσικνίσαμε όπως αρμόζει στις παραδόσεις. Τι γίνεται όμως σήμερα, πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τη χθεσινή μέρα όταν ανέβουμε στη ζυγαριά; Πως θα απαλλαγούμε από το βάρος στο στομάχι;

 ΓΡΑΦΕΙ ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας Διαιτολόγος Διατροφολόγος
                     Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφής www.diatrofi.gr

Όπως και να έχουν τα πράγματα η ζυγαριά θα σας δείξει λίγο παραπάνω τις  επόμενες ημέρες. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι προσθέσατε λίπος, αλλά ότι το σώμα επειδή έφαγε περισσότερες και διαφορετικές τροφές από αυτές που έτρωγε μέχρι πρόσφατα δυσκολεύεται να τις αποβάλει. Το βάρος σας την επόμενη μέρα είναι πλασματικό και παροδικό. Αυτό φαίνεται με τη μορφή κατακράτησης στο σώμα σας  που εσείς το νιώθετε σαν ένα μικρό φούσκωμα ή ένα μικρό πόνο στο στομάχι ή μια μικρή απροσδιόριστη αδιαθεσία.

Το στομάχι μαθημένο έπειτα από τόσο καιρό σε μικρές και σωστά συνδυασμένες ποσότητες τροφής, όταν δέχτηκε περισσότερο  φαγητό από το κανονικό αντέδρασε. Τα παραπάνω συμπτώματα σε μεγάλο ποσοστό εκφράζουν μία φυσιολογική κατακράτηση. Μία με δυο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, σαλατικά  και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση. Επίσης μια ήπια φυσική δραστηριότητα θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να κινητοποιήσετε το μυϊκό σας σύστημα  βελτιώνοντας σημαντικά το μεταβολισμό σας.
Αυτό θα σας βοηθήσει να ξαναποκτήσετε το βάρος που είχατε πριν από το «πλούσιο» γεύμα που προηγήθηκε  και να μπείτε ξανά γρήγορα και απλά στον ρυθμό σας.
 Άλλωστε ότι τρώμε σήμερα, αποθηκεύεται έπειτα από 48 ώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε τις παραπανίσιεςθερμίδες που πήραμε την αμέσως επόμενη ή και μεθεπόμενη ημέρα. Αγνοήστε λοιπόν τη ζυγαριά  και αντιδράστε δυναμικά την επομένη από κάθε πλούσιο γεύμα, πίνοντας άφθονο μεταλλικό νερό και τρώγοντας πολύ ελαφρές τροφές.
 boro
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα