Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα αυξήσεις τη σβελτάδα του μυαλού σου σε 4 ημέρες!




Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες ο εγκέφαλος μπορεί να… απογειωθεί παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση στη μνήμη, την αντίληψη, την αναγνώριση πολλών ταυτόχρονων ερεθισμάτων, την επαγρύπνηση και την αυτοσυγκέντρωση. Πώς; Με διαλογισμό εξπρές!
Γενικώς όλες οι γνωστικές ικανότητες του μυαλού αρχίζουν να επιταχύνονται, αρκεί κάποιος να απομονωθεί και να διαλογιστεί για 20 λεπτά καθημερινά επί τέσσερις ημέρες, υποστηρίζει έρευνα νευροεπιστημόνων που έγινε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα.

Ψυχική γυμναστική

Αυτά είναι καλά νέα για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να εφαρμόσουν μακρόχρονες πρακτικές χαλάρωσης σώματος και πνεύματος. Ποια άλλα οφέλη διαπιστώθηκαν; Καλύτερη διάθεση και μείωση του άγχους. Με απλά λόγια, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Fadel Zeidan, οι σημαντικές βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν στον εγκέφαλο των συμμετεχόντων μετά την τετραήμερη γνωριμία τους με τον διαλογισμό ήταν πραγματικά εκπληκτικές. Ο Zeidan, σύμφωνα με το ScienceDaily, παρομοίασε το… διαλογιστικό τετραήμερο με ένα είδος ψυχικής γυμναστικής, που προετοιμάζει το μυαλό για μια έντονη πνευματική δραστηριότητα.

Επίγνωση

Η αλήθεια είναι ότι ο διαλογισμός δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από το να αποσυρθεί κάποιος σε έναν ήσυχο χώρο, να κλείσει τα μάτια και να συγκεντρωθεί στην αναπνοή του – αποκλείοντας τα εξωτερικά ερεθίσματα. Αυτό άλλωστε έκαναν και όσοι συμμετείχαν στη μελέτη – ακολουθώντας μια απλή τεχνική που ονομάζεται «επίγνωση». Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Zeidan, καλό είναι κάποιος να συνηθίσει να διαλογίζεται, γιατί θα έχει πολλαπλά οφέλη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα