Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανία: Κόκκινος συναγερμός λόγω ανέμων 170 χλμ/ώρα

Βρετανία πλημμύρες

Σε κινητοποίηση και ο στρατός

Στην έκδοση «κόκκινου συναγερμού» προέβη η Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Βρετανία, καθώς από νωρίς το απόγευμα και έως τη νύχτα άνεμοι ταχύτητας περίπου 170 χιλιομέτρων την ώρα αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά παράλια. Την ίδια ώρα, ανοιχτά των δυτικών ακτών και στη θάλασσα της Ιρλανδίας αναμένονται άνεμοι ισχύος 12 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι άνεμοι θα προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια, θα ξεριζώσουν δέντρα, ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ θα δημιουργήσουν και τεράστια κύματα που θα σκεπάσουν παραλιακές περιοχές. Συστήνεται στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι ισχυροί άνεμοι θα χτυπήσουν περιοχές που είναι εδώ και εβδομάδες πλημμυρισμένες. Οι κάτοικοι που βρίσκονται σε απόγνωση έχουν προειδοποιηθεί ότι τις επόμενες ημέρες, πέρα από τους ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν νέεςβροχοπτώσεις, με ποσότητα νερού ίση με αυτή ενός συνηθισμένου μήνα. Σε ισχύ βρίσκονται 16 σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες, που σημαίνουν κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές. Ήδη πάνω από χίλιες οικίες έχουν εκκενωθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ τουλάχιστον 540 άνθρωποι στην Κοιλάδα του Τάμεση, δυτικά του Λονδίνου, χρειάστηκαν την επέμβαση σωστικών συνεργείων για να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα τους σπίτια. Στις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πλημμύρες και ζημιές έχουν αναπτυχθεί μαζί με πυροσβέστες και διασώστες και 1.500 στρατιώτες, καθώς ο στρατός έχει αναλάβει πλέον ηγετικό ρόλο στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης.
Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κάμερον προήδρευσε ακόμα μίας σύσκεψης της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, ενώ δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις οικονομικές ανάγκες των πλημμυροπαθών. «Τα χρήματα δεν αποτελούν ζήτημα», επανέλαβε το μεσημέρι ο Κάμερον από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.
Σημαντικά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα και στις μετακινήσεις, κυρίως στο σιδηροδρομικό δίκτυο που καλύπτει τη δυτική Βρετανία. Κατολισθήσεις, πλημμύρες και υποχωρήσεις εδαφών έχουν απομονώσει αρκετά χωριά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα