Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

15 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά

15 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτάΛίγο το τρέξιμο στο γραφείο, λίγο η πίεση της εποχή και το άγχος γεμίζει το μυαλό μέσα σε δευτερόλεπτα. Μπορεί ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο να μοιάζει με τον μοναδικό τρόπο για να ηρεμήσουν τα νεύρα σας, αλλά υπάρχουν και πιο γρήγοροι… και κυρίως ανέξοδοι! Παρακάτω θα βρείτε 15 κόλπα για να κρατήσετε τα «ινία» του άγχους σας και να ηρεμήσετε μέσα σε πέντε λεπτά.
- Πιείτε πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι ή γενικά το τσάι με βότανα χαλαρώνει το πνεύμα, καθώς περιέχει L-θεανίνη,  ένα αμινοξύ που βοηθάει στη μείωση του στρες, τη χαλάρωση του μυαλού και την ποιότητα του ύπνου.
- Ονειροπολήστε… κάνει καλό!: Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας για 10 λεπτά και «ταξιδέψτε» σε άγνωστα μέρη. Μεταφέρετε τον εαυτό σας σε σκηνές από ταινίες ή σε εξωτικά μέρη και αμέσως θα νιώσετε ότι έχει εξαφανιστεί η ένταση της ημέρας.

- Μυρίστε λουλούδια ή ένα πορτοκάλι: Γεμίστε το βάζο με λουλούδια και αφήστε τη μυρωδιά των τριαντάφυλλων να σας χαλαρώσει. Εναλλακτικά, οδηγηθείτε προς τη μυρωδιά του πορτοκαλιού, που μειώνει τα επίπεδα του στρες που σχετίζονται με την ορμόνη νορεπινεφρίνη.
- Χαρίστε ένα μασάζ χεριών στον εαυτό σας: Πιέστε μόνοι σας τα κατάλληλα σημεία και θα ανακαλύψετε ότι έτσι μειώνονται οι ρυθμοί της καρδιάς. Ειδικά, εάν είστε για ώρες μπροστά στο πληκτρολόγιο, πιέστε το σημείο κάτω από τον αντίχειρα και θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στους ώμους, το λαιμό και το κεφάλι.
- Πείτε «ναι» στη σοκολάτα: Ένα τετραγωνάκι γλυκιάς σοκολάτας θα ηρεμήσει τα νεύρα σας.  Άλλωστε, η  μαύρη σοκολάτα ρυθμίζει τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνης του στρες) και σταθεροποιεί το μεταβολισμό.
- Δοκιμάστε μια κουταλιά μέλι: Πέρα από το γεγονός ότι το μέλι είναι φυσικό ενυδατικό του δέρματος, παρέχει επίσης και στοιχεία που καταπολεμούν την κατάθλιψη και το άγχος.
- Ρίξτε λίγο κρύο νερό στους καρπούς σας: Όταν το στρες χτυπάει κόκκινο, ρίξτε λίγο κρύο νερό στους καρπούς και πίσω από τους λοβούς των αυτιών σας. Εκεί υπάρχουν αρτηρίες που όταν «ψυχθούν», ηρεμούν το σώμα.
- Μασήστε μια τσίχλα: Είτε έχει γεύση φρούτων, είτε άρωμα κανέλας, η τσίχλα νικά το μηχανισμό του άγχους μέσα σε λίγα λεπτά. Μασήστε την και θα μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σας.
- Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας: Ο διαλογισμός, έστω και για λίγα λεπτά, κάνει θαύματα! Βρείτε ένα ήσυχο μέρος μέσα στο σπίτι σας, επικεντρωθείτε στην αργή και βαθιά αναπνοή και αισθανθείτε τις ανησυχίες του μυαλού να «πετούν» μακριά.
- Κλείστε τα μάτια σας: Δεν πειράζει να κλείσετε για πέντε λεπτά τα μάτια σας και να μην σκέφτεστε τίποτα! Πρόκειται για ένα γρήγορο διάλειμμα στο γραφείο και έναν εύκολο τρόπο για να ανακτήσετε  την ηρεμία και τη συγκέντρωσή σας.
15 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά- Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο:Σε περίπτωση που σας κυριεύσει το άγχος, κάντε ένα διάλειμμα πέντε λεπτών και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Παρατηρήστε τα δέντρα στον απέναντι δρόμο… είναι πιο χαλαρωτικό από το να βλέπετε τηλεόραση! Εάν πέφτει και ο ήλιος πάνω σας, τόσο το καλύτερο, αφού θεωρείται το καλύτερο αντικαταθλιπτικό.
- Κάντε μια γρήγορη βόλτα: Βγείτε για 10 λεπτά έξω και κάντε μια γρήγορη βόλτα στο τετράγωνο. Θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας, ενώ παράλληλα το περπάτημα θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες στο σώμα σας και θα καταπολεμήσει το άγχος.
- Ακούστε κλασσική μουσική και χορέψτε: Ακούστε κλασσική μουσική για να χαλαρώσετε και ροκ ή ποπ για να ξεσπάσετε τα νεύρα σας. Ιδανικά, χορέψτε για λίγο, ώστε να ενισχύσετε την καρδιά σας και να διώξετε το στρες από πάνω σας.
- Κάντε μια αγκαλιά στο κατοικίδιο ζώο σας: Μετά από μια δύσκολη μέρα, μια αγκαλιά με το σκυλάκι σας θα δημιουργήσει το χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Να θυμάστε ότι τα κατοικίδια ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και παρηγορούν μετά από μια απόρριψη.
- Γελάστε με τη ψυχή σας με κόμικς ή ένα βίντεο: Το γέλιο αποτελεί τον καλύτερο μαχητή του άγχους, καθώς ηρεμεί τη ροή του αίματος και χαλαρώνει το σώμα. Γι’ αυτό, διαβάστε κόμικς το βράδυ και δείτε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο στο YouTube.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα