Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απίθανες αποθηκευτικές λύσεις για τα παπούτσια σας

Αν οι γόβες, οι γαλότσες, τα αθλητικά και τα μποτάκια σχηματίζουν βουνά στο σπίτι σας, δείτε μερικές έξυπνους τρόπους για να τα οργανώσετε μόνοι σας, με τη βοήθεια ευφάνταστων αντικειμένων!

Πολυεστερικοί σωλήνες

Μία πανέξυπνη και ιδιαίτερα ντιζαϊνάτη ιδέα για να οργανώσετε τα παπούτσια σας είναι να φτιάξετε μία κατασκευή από πολυεστερικούς σωλήνες που θα κολλήσετε μεταξύ τους, έτσι ώστε να μοιάζουν με… κηρήθρα! Πολυεστερικούς σωλήνες θα βρείτε σε καταστήματα με κατασκευαστικά υλικά.

Ράγες για πετσέτες

Τοποθετήστε μερικές μεταλλικές ράγες για πετσέτες (θα βρείτε στα καταστήματα IKEA) σε έναν τοίχο, π.χ. πίσω από μία πόρτα ή σε κάποια γωνία του σπιτιού που δεν χρησιμεύει κάπου, και πάνω σε αυτές στερεώστε φλατ παπούτσια και γόβες. Οι μπότες μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα.

Κρεμάστρες παντελονιών

Αν στο σπίτι έχετε άδειες ντουλάπες -απίθανο, αλλά λέμε, αν!- μία εξαιρετική ιδέα για να αποθηκεύσετε τις μπότες σας είναι κρεμώντας τις από τις κρεμάστρες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα ανδρικά παντελόνια. Μάλιστα, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να «τσακίσουν» οι μπότες από τα σημεία που θα «πιάνουν» οι κρεμάστρες, μπορείτε να κολλήσετε λίγη τσόχα στο εσωτερικό των σφιγκτήρων τους.

Ξύλινο κιβώτιο αποθήκευσης με εσωτερικό ράφι

Σκεφτείτε αν έχετε στο σπίτι κάποιο μεγάλο ξύλινο κιβώτιο, το οποίο θα μπορούσατε να ανανεώσετε, π.χ. να το βάψετε, να «λαδώσετε» τους μεντεσέδες του, και να χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό κουτί για παπούτσια. Μάλιστα, για να σας «βολέψει» περισσότερο, μπορείτε να καρφώσετε και ένα ακόμα ράφι στο εσωτερικό.

«Ιπτάμενα» ράφια

Είναι πολύ πιθανό να μη βρίσκετε στα καταστήματα παπουτσοθήκη στις διαστάσεις που σας βολεύουν. Στην περίπτωση αυτή το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την φτιάξετε και ο πιο απλός τρόπος είναι με ράφια! Πώς: Καρφώστε στον τοίχο ένα φαρδύ ράφι και ακριβώς από πάνω ένα στενό, όπως στη φωτογραφία! Έτσι, τα παπούτσια θα στηρίζονται στο πάνω ράφι από τη μύτη τους! Και για να αποφύγετε τον κίνδυνο να φθαρεί η μύτη, κολλήστε τσόχα στο κάτω μέρος του πάνω ραφιού.

Καφάσια κρασιών

Αν, παρ’ελπίδα, σας βρίσκονται παλιά καφάσια κρασιών κάπου στην αποθήκη, αξιοποιήστε τα μετατρέποντάς σε πρωτότυπες παπουτσοθήκες! Κι αν τα καφάσια που θα βρείτε δεν έχουν εσωτερικό χώρισμα σε σχήμα Χ, φτιάξτε το μόνοι σας, ενώνοντας με μεταλλικές γωνίες ξύλινες τάβλες.

Δοχεία μπογιάς καρφωμένα στον τοίχο

Κι αν καφάσια κρασιών δεν έχετε, σίγουρα θα έχετε περισσευούμενα δοχεία από παλιές μπογιές, τα οποία μπορείτε μάλιστα -αφού καθαρίσετε- να καρφώσετε στο εσωτερικό ντουλαπών για να αποθηκεύετε παντόφλες και σαγιονάρες.

Φωτογραφίες έξω από κουτιά

Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε χώρο για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας αλλά έχετε και πάρα πολλά παπούτσια, με τα κουτιά τους, για να μην «χάνεστε» κάθε φορά που ψάχνετε να βρείτε αυτό που θέλετε να φορέσετε, κάντε το εξής απλό: Φωτογραφίστε τα και κολλήστε τη φωτογραφία τους έξω από κάθε κουτί! Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σικάτο!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα