Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα


almonds-health-food

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα

Γνωστά για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς αλλά και με πολλά άλλα οφέλη, τα αμύγδαλα έχουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για να «υπερηφανεύονται».

Ανήκουν στην οικογένεια των ροδάκινων

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς και στην αρχική του μορφή αποτελείται από το σκληρό κέλυφος που μέσα του περιέχει το αμύγδαλο στη βρώσιμη μορφή. Η αμυγδαλιά ανήκει στην κατηγορία των πυρηνόκαρπων δέντρων και θάμνων που παράγουν βρώσιμα φρούτα όπως κεράσια, δαμάσκηνα, ροδάκινα και νεκταρίνια.


Είναι οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες

Ανά 30 γρ. αμύγδαλα αντιστοιχούν 160 θερμίδες. Έχουν επίσης περισσότερο ασβέστιο καθώς 9 γρ. μονοακόρεστα λίπη, 6 γρ. πρωτεΐνης και 3,5 γρ φυτικών ινών.

Τα αμύγδαλα είναι καλύτερα ωμά από ψητά

Όταν αγοράζετε συσκευασμένα αμύγδαλα να προτιμάτε αυτά που είναι ωμά γιατί τα ψητά μπορεί να έχουν ψηθεί σε ανθυγιεινά λίπη.

Τα ωμά αμύγδαλα δεν είναι «ακριβώς ωμά»

Δεδομένου ότι έχουν παρουσιαστεί κάποια δείγματα σαλμονέλας, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο FDA έχει εγκρίνει διάφορες μεθόδους παστερίωσης που να είναι αποτελεσματικοί στην επίτευξη της μείωσης πιθανής μόλυνσης των αμυγδάλων, ενώ παράλληλα δεν επηρεάζει την ποιότητα τους.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου

To μόνο που θα χρειαστεί είναι μερικά αμύγδαλα, γλυκαντική ουσία της επιλογής σας, λίγο νερό και έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Τα αμύγδαλα βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2006 από το Almond Board με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τα 30 γρ αμυγδάλων περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα πολυφαινολών αντιοξειδωτικών, που πιστεύεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων, όπως ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα