Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μειώστε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη με φυσικό τρόπο

Φάτε τα σωστά τρόφιμα
Μειώστε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη με φυσικό τρόπο



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο 

Μια διατροφή που περιέχει θρεπτικά συστατικά από τη σοκολάτα, το τσάι και τα μούρα μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό μας από τον διαβήτη και άλλες ασθένειες, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Nutrition. 

  Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, με επικεφαλής την Δρ Έιντιν Κάσιντι, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες από τη Μ. Βρετανία, οι οποίες είχαν συμπληρώσει ένα διατροφικό ερωτηματολόγιο, ενώ είχαν υποβληθεί και σε εξετάσεις για τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, τη φλεγμονή και την αντίσταση ινσουλίνης.   
Από την επεξεργασία των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φλαβονών και ανθοκυανίνων σχετιζόταν με χαμηλότερη αντίσταση ινσουλίνης, καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. 


Η χρόνια φλεγμονή σχετίζεται με τον διαβήτη, την παχυσαρκία, την καρδιαγγειακή νόσο και τον καρκίνο. 

 «Η μελέτη μας εστίασε στα οφέλη από την κατανάλωση συγκεκριμένων υπο-ομάδων φλαβονοειδών. Επικεντρωθήκαμε στις φλαβόνες, που περιέχουν βότανα και λαχανικά, όπως το σέλινο, ο μαϊντανός και το θυμάρι, και σε ανθοκυανίνες, που περιέχουν τα μούρα, τα κόκκινα σταφύλια, το κρασί και άλλα φρούτα και λαχανικά κόκκινου ή μπλε χρώματος», εξηγεί η Δρ Κάσιντι.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, και προηγούμενες έρευνες που έχουν γίνει σε εργαστηριακό περιβάλλον έδειξαν ότι τα συγκεκριμένα είδη διατροφής επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακόμα πως η τακτική κατανάλωση φλαβονοειδών και ανθοκυανίνων μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τα επίπεδα της φλεγμονής και την αντίσταση ινσουλίνης στον οργανισμό.   

Επίσης, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι κατάλληλες ποσότητες των συγκεκριμένων συστατικών που θα πρέπει να καταναλώνει κανείς για να μειώσει τον ατομικό κίνδυνο διαβήτη. 

  «Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα συστατικά τροφίμων που θεωρούμε ανθυγιεινά, όπως η σοκολάτα, είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε και να διαχωρίσουμε αυτά τα συστατικά, τότε σίγουρα θα αλλάξουμε την άποψη του κοινού γι’ αυτό που αποκαλούμε ‘υγιεινή διατροφή’», εξηγεί ο Δρ Τίμοθι Σπέκτορ από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου. 


health.in

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα