Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Οι δουλειές είναι αλλού", όπως και η τσίπα.




Παύλος Κιρκασίδης

Πάντως αν κάποιος δεν είναι "τεμπέλης" και "θέλει να προκόψει", υπάρχει και ο ξενιτεμός ο οποίος τώρα λέγεται "διεύρυνση των οριζόντων".

Τι μαθαίνουμε από το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" υπό τον τίτλο "Οι δουλειές είναι αλλού" και lead "Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ένας στους τρεις (Έλληνες) εργοδότες δεν μπορεί να βρει το εξειδικευμένο προσωπικό που θέλει"

Α. Ότι παρά την χρόνια οικονομική εξαθλίωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις εργαζόμενους με εξειδίκευση στην τζάμπα εργασία.

Β. Για την ανεργία δεν ευθύνονται οι κυβερνητικές επιλογές αλλά το ότι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πολύ "του σεμιναρίου" και έχουν φλομώσει στο μεταπτυχιακό και το διδακτορικό τον αγνό Έλληνα εργοδότη που βασικά θεωρεί πως "το καλύτερο σχολειό είναι το πεζοδρόμιο" (από το οποίο και ο ίδιος αποφοίτησε)

Γ. Ότι η πιάτσα (αγορά εργασίας) θέλει υδραυλικούς και όχι αρχιτέκτονες. (sic)

Από την εξαίσια έρευνα δεν λείπει και η επισήμανση πως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι "εντελώς δωρεάν", ενώ σε άλλες χώρες... (...)

Eπίσης, ακριβώς δίπλα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ υπάρχει έτερον καρεδάκιον με άρθρο υπό τον τίτλο "ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" (με κεφαλαία), όπου, επικαλούμενο το θέμα με το οποίο γειτνιάζει, απαξιώνεται σαφέστατα η επιστημονική κατάρτιση και εκθειάζονται τα τεχνικά επαγγέλματα ενώ την ίδια στιγμή γίνεται αναφορά περί "στρεβλώσεων".

Φυσικά οι γόνοι όσων υπογράφουν τέτοια εμέσματα, σπανίως επιλέγουν για τα δικά τους βλαστάρια το κατά τα άλλα αξιοπρεπές επάγγελμα του "εκκενώσεις βόθρων ο Μήτσος" αλλά προτιμούν να τα στέλνουν στα καλύτερα πανεπιστήμια της ημεδαπής αλλά και αλλοδαπής, προκειμένου να μη χαθεί η ράτσα από την εξουσία που θα καταλάβουν την επαύριον.

Όσο για τα παιδιά όλων ημών των υπολοίπων ας μείνουν απαίδευτα, ακατάρτιστα και αμόρφωτα, ώστε η δεξαμενή με εκείνους που θα δέχονται να πουλούν τη ζωή τους για 300 ευρώ το μήνα, να είναι πάντοτε γεμάτη. 

Πάντως αν κάποιος δεν είναι "τεμπέλης" και "θέλει να προκόψει", υπάρχει και ο ξενιτεμός ο οποίος τώρα λέγεται "διεύρυνση των οριζόντων".

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθύνεται και στα γραφεία τράφικινγκ του ΣΚΑΙ, του Lifo, του MEGA, του Protagon κλπ, όπου θα πληροφορηθούν πως η μετανάστευση δεν είναι αυτό που νομίζουν, αλλά μια γιορτή της νεολαίας που όταν βαρεθεί να πλέκει πουλοβεράκια στις νερατζές, γίνεται λατζέρης σε κάποιο ρεστωράν του Παρισιού για να μαζεύει τα γκουρμέ αποφάγια της Λένας, της Αφρούλας και όλης της γνωστής αλητοπαρέας που έχει μετατρέψει την πρόκληση της κοινωνίας ως κύριο και βιοποριστικό της επάγγελμα. 

Έχουμε κάτι πολύ χειρότερο από μια "πτητική" οργή. Έχουμε στέρεη γνώση. Και...


Δεν είναι κακό να φεύγουν τα μυαλά...



Χαρακτηριστικό παράδειγμα των θέσεων που προβάλουν τα παπαγαλάκια είναι το βίντεο στο τέλος του άρθρου
Ακούμε την Φαίη Χριστοδούλου να λέει "δεν είναι κακό να φεύγουν τα μυαλά,εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλό να φεύγουν τα μυαλά γιατί πάνε κάπου με φοβερές υποδομές"

Τα ίδια άκουσα και από μια νεόδουλη σε διάλογο που ανοίξαμε σε ομάδα του facebook όπου με παρότρυνε να μεταναστεύσω.

Διαβάστε τι είπε: 
"Δεν είναι κακό να εγκαταλείψετε τη χώρα. Εγώ δεν είμαι οπαδός του να μένει κανείς στατικός σε όλη του τη ζωή στο ίδιο μέρος. Πολλοί το έχουν κάνει και πολλοί θα το κάνουν. Αυτή εξάλλου είναι η ομορφιά της ελεύθερης οικονομίας. Κύκλοι που ανεβοκατεβαίνουν... Κίνα δεν θα γίνουμε ποτέ, θα γυρίσουμε όμως στα επίπεδα ζωής του 2000. Τότε θα αρχίσει η ανάπτυξη και, ναι, θα πάρει χρόνια γιατί οι νοοτροπίες των λαών αργούν να αλλάξουν."

Όχι δεν τα λένε αυτά διεθνιστές τα λέει η ΝΔ.Αυτή είναι η πολιτική τους.
Και δείτε τι εννοούν ανάπτυξη:

"Όταν η αγορά ξεκαθαρίσει θα επικρατήσουν οι υγιείς δυνάμεις. Αυτό αναγκαστικά θα πάρει χρόνο. Η ανάπτυξη αυτή τη φορά δεν μπορεί να είναι σαθρή όπως αυτή του 2004-2009 που βασιζόταν στα δανεικά και στα κλοπιμαία. Έρχεται ο καιρός που η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα είναι σοβαρή και παραγωγική. Χρειάζεται λίγη υπομονή και πάρα πολλή προσπάθεια από όλους μας."

'Οπως καταλαβαίνετε θέλουν να μας διώξουν η να μας εξαθλιώσουν και να μας πεθάνουν για να επικρατήσουν οι υγιείς δυνάμεις.Οι (υγιείς) δυνάμεις όπως η κοπέλα του βίντεο Φαίη Χριστοδούλου που στο πλαίσιο της έρευνάς της, έχει λάβει υποτροφία ύψους 150.000 ευρώ και για διάστημα 3 χρόνων (2012-2015) από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας έως το 2015.

Αν δεν είσαι η Φαίη των 150.000 ευρώ υποτροφίας σου λένε να σηκωθείς και να φύγεις η να πας να γαμηθείς για να εξυγιανθούν...να μην τους βρομίζεις την γωνιά!!!





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα