Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Από τις ερωτικές επιστολές στα .. φακελλάκια με τις σφαίρες

ΦΑΚΕΛΟς
Επιστολές.. φλογερές- ερωτικές -ανθρώπων ερωτευμένων, παθιασμένων…  που επικοινωνούσαν με το αντικείμενο του πόθου τους για να τους το γνωστοποιήσουν.
150px-Nyfes
metanastes2_400
Μια εποχή τότε που  οι Ελληνίδες “ Νύφες “   έψαχναν  τον γαμπρό/διέξοδο στο «νέο κόσμο»  Αμερική  ή  Αυστραλία, μήπως και κόψει τις κλωστές της μαύρης μοίρας της οι  φάκελοι περιείχαν φωτογραφίες  μιας  νεαρής γυναίκας.
Βέβαια, μια άλλη- θα μου πείτε εποχή υπήρχαν και εκείνα τα «γράμματα από το μέτωπο» μπαρουτοκαπνισμένα  κυριολεκτικά. Με ιστορίες που ουσιαστικά δεν δίδασκαν τίποτε σε εκείνους που θα έπρεπε να τις ξέρουν αφού άλλος ήταν ο παραλήπτης.

2
Με το πέρασμα των χρόνων, τα συναισθήματα στο περιεχόμενο των φακέλων άλλαξε. Μιλώ  για την εποχή της μεγάλης μετανάστευσης….    Οι  περιγραφές  εδώ ωραιοποιούνται για να μην ανησυχεί με τα ζόρια η μάνα ή η σύζυγος. Το τραγούδησε και ο Καζαντζίδης. Κάπου κάπου μέσα σε αυτές υπήρχε και  κανένα   αμερικάνικο ή αυστραλιανό δολάριο ή και γερμανικό μάρκο διπλωμένο ανάμεσα στις  βιαστικά γραμένες απο κουρασμένα χέρια σελίδες του…
metanastes-sti-germania
Οι φάκελοι  σιγά σιγά με τον καιρό βρίσκουν το νέο τους ρόλο. Περιέχουν συνήθως λογαριασμούς . Τα συναισθήματα δεν στοιβάζονται στο λευκό επιστολόχαρτο. Οι άνθρωποι πρέπει να πληρώνουν τα χρέη τους και το μαθαίνουν μέσω των επιστολών. Αυτός είνα πλέον ο νέος ρόλος του φακέλου.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.  Πολλές φορές, όμως, ο φάκελος  κρύβει  και την … παρανομία. Τότε είναι που γίνεται «φακελάκι». Οι φάκελοι αυτοί ευδοκιμούν σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε νοσοκομεία. Και το λευκό του χρώματός του δεν συμβολίζει σε καμιά περίπτωση  πια την αγνότητα!
assets_LARGE_t_420_62773_type11885
Από το συναίσθημα,  στο βρώμικο χρήμα… Και ξανά στο συναίσθημα. Στα χειρότερα, ίσως, των συναισθημάτων.  Μίσος και οργή. Με περιεχόμενο : σφαίρες!  Με αποδέκτες τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και το παπγαλάκι ( σορρυ δημοσιογράφο ‘ηθελα να πώ αλλά ξέρετε γλωσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει) Γιάννη Πρετεντέρη.
Koundouris-21-01-14
Δυο διαφορετικούς φακέλους  με σφαίρες μέσα  και απειλητικά σημειώματα !
Και στις δύο περιπτώσεις οι φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών και  από ένα απειλητικό σημείωμα υπογεγραμμένο από τους «Λαϊκούς Τιμωρούς» και  όχι κάποιες που ήθελαν να τους εκφράσουν τον έρωτά τους!
XL
Για τις δύο υποθέσεις  έχει ειδοποιήθει  η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι φάκελοι  έχουν παραδωθεί και σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Πώς αλλάζουν οι καιροί! Πώς μεταβάλλεται η κοινωνία!
Ποιος φταίει; Δεν θα έλεγα όλοι μας !

xeimwniatikhliakada

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα